Nurmijärvi-ilmiö tyrehtyi, ja nyt Helsingin kehys­kuntia kasvattavat vieras­kieliset muuttajat – ”Järisyttävä havainto”, sanoo muutto­liike­tutkija

Helsingin seudun kehyskuntien väestönkasvu on tehnyt täyskäännöksen sitten Nurmijärvi-ilmiön. Vain Järvenpäähän ja Sipooseen on viime vuosina muuttanut enemmän kantaväestöä kuin pois muuttaneita oli. Muuttovoitto kertyy nyt pääosin vieraskielisistä.

Virolaistaustainen Hüttin perhe on muuttanut Vantaalta Tuusulan Riihikallioon. Seitsemänvuotias Roman Hütt käy isänsä Siim Hüttin kanssa lumilautailemassa. Oikealla perheen äiti Veronika Hütt. Kehyskunnissa on viime vuosina kasvanut erityisesti vironkielisten määrä.

5.2.2021 2:00 | Päivitetty 5.2.2021 9:02

Suomen suurimman kasvukeskuksen eli Helsingin seudun muuttoliikkeessä on tapahtunut historiallinen käänne. Pääkaupunkiseudun kehyskuntia kasvattavat nyt vieraskieliset muuttajat.

Kymmenen kehyskunnan yhteenlasketusta muuttovoitosta valtaosa on kertynyt vuosina 2015-2019 vieraskielisestä väestöstä. Melkein kaikkien kuntien väestönkasvu on nojannut näihin muuttoihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita