4 annosta
valmistusaika 25 min
600 g lohta
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
1 (luomu)sitruunan kuoriraaste
Kastike:
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
8 dl puhdistettuja sieniä pilkottuna, esimerkiksi tatteja, kantarelleja tai suppilovahveroita
2 rkl rypsiöljyä
0,33 l kuohu-, ruoka- tai kasvispohjaista kermaa
noin 130 g salaattipinaattia
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
1 rkl sitruunamehua
■ Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
■ Puhdista sienet ja leikkaa ne suupaloiksi. Paista niitä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää ne pannulle öljyn kanssa. Kuullota muutama minuutti. Lisää kerma. Kiehauta se ja anna porista muutama minuutti. Lisää pinaatit ja kääntele ne hyvin seokseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
■ Ripottele lohen päälle raastettua sitruunakuorta. Tarjoa pinaatti-sienikastikkeen kanssa. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita, perunamuusia tai polentaa.
Resepti: Sanna Kekäläinen