Lohta ja kermaista sieni-pinaattikastiketta - Päivän lehti 5.9.2019 | HS.fi

Lohta ja kermaista sieni-pinaattikastiketta

Parita lohi pinaattisen sienihöystön kanssa ja saat ruoan, joka sopii arjen lisäksi mainiosti lauantailounaallekin.

5.9.2019 2:00 | Päivitetty 5.9.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika 25 min

  • 600 g lohta

  • hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä

  • 1 (luomu)sitruunan kuoriraaste

  Kastike:

  • 2 salottisipulia

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 8 dl puhdistettuja sieniä pilkottuna, esimerkiksi tatteja, kantarelleja tai suppilovahveroita

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 0,33 l kuohu-, ruoka- tai kasvispohjaista kermaa

  • noin 130 g salaattipinaattia

  • hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä

  • 1 rkl sitruunamehua

Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.

Puhdista sienet ja leikkaa ne suupaloiksi. Paista niitä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää ne pannulle öljyn kanssa. Kuullota muutama minuutti. Lisää kerma. Kiehauta se ja anna porista muutama minuutti. Lisää pinaatit ja kääntele ne hyvin seokseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Ripottele lohen päälle raastettua sitruunakuorta. Tarjoa pinaatti-sienikastikkeen kanssa. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita, perunamuusia tai polentaa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?