Sieni-prosciuttotortellinit - Päivän lehti 5.9.2019 | HS.fi

Sieni-prosciuttotortellinit

Arkena nopeus ja tiskin vähäisyys on valttia. Tämän yhden pannun pastan valmistamiseen kuluu 15 minuutta. Ilmakuivatun kinkun voi halutessaan vaihtaa kylmäsavuloheen.

5.9.2019 2:00 | Päivitetty 5.9.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika 15 min

  • 4 dl puhdistettuja kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita

  • 2 salottisipulia

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • 4 oksaa timjamia

  • 3 dl kasvislientä

  • 1 dl ruokakermaa

  • 500 g juustotäytteisiä tortellineja

  • 200 g lehtikaalia

  • hiutaleisuolaa, mustapippuria myllystä

  • 80 g ilmakuivattua kinkkua

  • (raastettua parmesaania)

Pilko sienet suupaloiksi. Paista sieniä kuivalla, kuumalla isolla paistinpannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Lisää pannulle öljy sekä sipulit ja timjami. Paistele 2–3 minuuttia sekoitellen.

Kaada pannulle kasvisliemi ja kerma. Kiehauta seos. Lisää tortellinit ja revitty lehtikaali. Keitä tortellinipakkauksen ohjeen mukaan. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Hienonna kinkku ja lisää se pannulle. Tarjoa sellaisenaan tai raastetun parmesaanin kanssa.

Vinkki: Voit käyttää kinkun sijasta ruoassa myös kylmäsavulohta.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?