4 annosta
valmistusaika 15 min
4 dl puhdistettuja kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
4 oksaa timjamia
3 dl kasvislientä
1 dl ruokakermaa
500 g juustotäytteisiä tortellineja
200 g lehtikaalia
hiutaleisuolaa, mustapippuria myllystä
80 g ilmakuivattua kinkkua
(raastettua parmesaania)
■ Pilko sienet suupaloiksi. Paista sieniä kuivalla, kuumalla isolla paistinpannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä.
■ Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Lisää pannulle öljy sekä sipulit ja timjami. Paistele 2–3 minuuttia sekoitellen.
■ Kaada pannulle kasvisliemi ja kerma. Kiehauta seos. Lisää tortellinit ja revitty lehtikaali. Keitä tortellinipakkauksen ohjeen mukaan. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
■ Hienonna kinkku ja lisää se pannulle. Tarjoa sellaisenaan tai raastetun parmesaanin kanssa.
Vinkki: Voit käyttää kinkun sijasta ruoassa myös kylmäsavulohta.
Resepti: Sanna Kekäläinen