1 pellillinen
valmistusaika 20 min
1 (noin 600 g) kaupan valmis tuorepizzapohja
Täyte:
6 dl puhdistettuja ja paloiteltuja sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita tai kantarelleja
½ (luomu)sitruunan kuori raastettuna
2 tl sitruunamehua
1 prk (200 g) ranskankermaa tai 250 g ricottaa
suolaa, mustapippuria myllystä
250 g mozzarellaa
1 dl parmesaania raastettuna
1 rkl oliiviöljyä
tuoretta salviaa, rosmariinia tai basilikaa
4 rkl pinjansiemeniä
■ Laita pelti uuniin. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
■ Kauli taikina leivinpaperin päällä koko pellin kokoiseksi levyksi. Leikkaa taikina haluamasi kokoisiksi paloiksi. Laita pohjat leivinpapereineen kuumalle pellille. Paista noin 8 minuuttia.
■ Puhdista sienet. Paista niitä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä.
■ Tee täyte. Sekoita sitruunan mehu ja kuoriraaste ranskankermaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi mozzarella. Levitä ranskankermaseos esipaistetuille pohjille. Levitä päälle juustot ja sienet. Jatka paistamista muutama minuutti lisää.
■ Viimeistele pizzat öljyllä, yrteillä ja siemenillä. Tarjoa heti.
Vinkki: Voit korvata ranskankerman halutessasi tomaattipastakastikkeella.
Resepti: Sanna Kekäläinen