Päivän lehti 6.4.2017
Päivän lehti 6.4.2017

Alibabasta irtautunut maksupalveluyhtiö yrittää tuhota käteisen ja luottokortit – Alipay rynnistää Suomen markkinoille turistibuumin vauhdittamana

Kiinalaisjätti rakentaa maailmanlaajuista maksupalveluverkostoa. Suomi toimii laboratoriona, jossa se testaa maailmanvalloitussuunnitelmiaan.

Maailman suosituin mobiilimaksupalvelu Alipay valloittaa Suomea ripeästi. Marraskuun debyytin jälkeen noin 300 liikettä on ottanut kiinalaisen palvelun käyttöönsä.

Keskiviikkona yli sadan suomalaisen yrityksen edustajat kokoontuivat Helsinkiin kuuntelemaan Alipayn eurooppalaisia pomoja. Suomalaisyritysten innostusta ruokkii etenkin kiinalaisten turistien ryntäys Suomeen – tutut maksutavat houkuttelevat turistit törsäämään entistä enemmän rahaa.

Alipayssä on kyse kuitenkin muustakin kuin turismista. Maksupalvelun omistava Ant Financial kehittää vaivihkaa maailmanlaajuista maksupalvelujenverkostoa, joka tuskin jää vain kiinalaisturistien käytettäväksi.

”Muurahaiset [englanniksi ant] ovat uskomattomia eläimiä, jotka voivat kantaa yli 50 kertaa oman painonsa verran painavaa kuormaa”, aloittaa Euroopan liiketoimintojen kehittämisestä vastaava Xiaoqiong Hu puheensa Ruoholahden Team Finland -talossa.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusimpien tutkimusten mukaan todellinen luku on lähempänä 5 000:ta, mutta se ei Hun ajatusta sumenna – Ant Financialin päämääränä on rakentaa jotain massiivista kevyen mobiilisovelluksen varaan.

Ant on kiinalaisesta nettijätistä Alibabasta irtaantunut yhtiö. Molemmissa yhtiöissä viimeinen sana on Alibaban perustajalla Jack Malla. Alibaban kauppapaikkojen läpi virtaa enemmän rahaa kuin yhdysvaltalaisen Amazonin verkkokaupassa.

”Alipay on edelleen osa Alibaban ekosysteemiä. Kaikki yksikkömme työskentelevät todella läheisesti keskenään. Alipaytä käyttävät kauppiaat pääsevät hyötymään koko paketista, mitä tämä ryhmä tarjoaa”, Hu selittää yritysperheen välisiä suhteita.

”Koko paketilla” hän viittaa valtaviin määriin asiakastietoja.

”Kiinassa Alipayn käyttäjä avaa sovelluksen keskimäärin seitsemän kertaa päivässä. Hän maksaa sähkö- ja vesilaskut, siirtää rahaa ystävilleen, ostaa elokuvaliput, kutsuu taksin, tekee sijoituksia ja varaa ajan lääkäriin. Kaikki on rakennettu maksamisen ympärille, mutta tosiasiassa kyse on elämäntyylistä”, kertoo Alipayn Euroopan markkinointijohtaja Pamela Hsieh.

Alibaba-perhe tuntee asiakkaansa niin hyvin, että Ant pyörittää myös Kiinan vaikutusvaltaisinta luottotietopalvelua Sesamea.

Sesame antaa käyttäjälleen luottoluokituksen ostohistorian ja muiden palvelujen käyttäjätietojen perusteella. Vankka luokitus auttaa kiinalaisen asuntolainan hankinnassa, mutta lisäksi se hyväksytään meriitiksi jo ainakin Singaporessa ja Luxemburgissa viisumia hakiessa.

Alibaba ja Ant Financial vaikuttavat tekevän pienimuotoista maailmanvalloituksen testiajoa Suomessa.

Alibaban matkailupalvelu järjesti viime lokakuussa Rovaniemellä Joulupukin pajakylässä valtavan tapahtuman, joka lähetettiin netissä sadalle miljoonalle kiinalaiselle katsojalle. Vähemmän mediahuomiota Suomessa sai Alipayn uusi 12.12. ostosfestivaali, jonka yhtiö lanseerasi niin ikään Rovaniemellä joulukuussa.

Alkuvuodesta Finnairista tuli maailman ensimmäinen lentoyhtiö, joka hyväksyi Kiinan lennoillaan maksutavaksi Alipayn. Nyt kiinalaiset matkustajat maksavat matkustamon ostoksensa näppärästi kännykkää vilauttamalla.

Kiinalaisten suosimat matkamuistoliikkeet Helsinki-Vantaan lentoasemalla hyväksyvät niin ikään Alipayn, samoin kuin jo kymmenet hotellit, ravintolat ja myymälät etenkin pääkaupunkiseudulla ja Lapissa.

Alipaytä orjallisesti käyttävä kiinalainen turisti pärjää Suomen-lomalla ilman, että hän vaihtaa lainkaan yuaneja euroiksi tai vilauttaa luottokorttia – melkein kuin Kiinassa.

Samanlaiseen katkeamattomaan palveluketjuun Ant pyrkii myös Kiinan ja Suomen ulkopuolella. Virallisesti Alipayn käyttäjiksi on rekisteröitynyt ”yli 80 000” ulkomaista kauppiasta joiden koko vaihtelee pienistä putiikeista suuriin hotelleihin tai tavarataloihin. Euroopassa Alipay toimii 16 maassa.

”Laajenemme todella nopeasti. Yhden viikon aikana saatamme Euroopassa lisätä satoja tai jopa tuhansia uusia kauppiaita verkostoomme. Siksi ihan tuoreinta dataa ei ole saatavilla”, markkinointijohtaja Hsieh kertoo.

Liiketoimintajohtaja Hu korostaa, että toistaiseksi Alipayn kasvu Euroopassa on sidottu kiinalaisten turistiaaltoon. Viime vuonna ennätykselliset 122 miljoonaa kiinalaisturistia kävi ulkomailla. Koska vasta noin kymmenellä prosentilla kiinalaisista on passi, määrä kasvanee tulevinakin vuosina ripeästi.

”Tällä hetkellä Alipay on vain käyttäjille, joilla on kiinalainen pankkitili ja henkilökortti. Keräämme kuitenkin kokoajan lisää kumppaneita verkostoomme. Ehkä myöhemmin esimerkiksi suomalaiset voivat liittyä Alipayhin.”

Kiinalaisjätin luoma palveluverkko ihastuttaa yrityksiä, mutta herättää myös huolia yksityisyyden suojan murtumisesta.

Alipay-sovellus mainostaa kumppaniyrityksiään ja lähettää käyttäjille heidän kuluttajatottumuksilleen räätälöityjä tarjouksia. Sovellus myös seuraa, missä käyttäjä liikkuu. Iittalan myymälän lähettyvillä kulkeva kiinalaisturisti voi saada kännykkäänsä vaikkapa tarjouskupongin Aalto-maljakosta.

Asiakkaat on jaettu eri luokkiin ostovoimansa mukaan. Ylimpään timanttiluokkaan pääsevät ne Alipayn käyttäjät, jotka maksavat ostoksia vuodessa yli 45 000 euron edestä sovelluksen kautta. Luksustuotteisiin erikoistuneet yritykset voivat kohdentaa mainoksiaan ja tarjouksiaan vaikkapa vain timanttiasiakkaille.

Suomessa Alipayn laajennusta vauhdittaa kotimainen mobiilimaksamiseen erikoistunut Epassi-yritys, joka vastaa kiinalaisen ja suomalaisen maksuliikenteen yhteensovittamisesta sekä Alipayn markkinoinnista. Epassin rahoitusjohtaja Alexander Yin kertoo vierailleensa juuri Kiinassa.

”Lukitsin lompakkoni hotellin turvalokeroon neljäksi päiväksi, enkä ottanut sitä kertaakaan ulos. En tarvinnut sitä.”

Samalla, kun Ant rakentaa maksupalvelulleen infrastruktuuria eri puolilla maailmaa, se turvaa selustaansa napsimalla osia kilpailevista finanssialan teknologiayhtiöistä. Tammikuussa se ilmoitti ostavansa yhdysvaltalaisen rahan siirtoon erikoistuneen Moneygrammin, jonka verkostoon linkittyy 2,4 miljardia pankkitiliä eri puolilla maailmaa.

Kauppa herätti huolta Yhdysvaltojen viranomaisissa, sillä Kiinan valtio on rahastojensa kautta yksi Ant Financialin suurimpia omistajia, Wall Street Journal -lehti kertoo.

Helmikuussa Ant ilmoitti sijoittaneensa 200 miljoonaa dollaria eteläkorealaiseen maksupalveluun Kakao Payhin. Alibaba ja Ant ovat aiemmin myös sijoittaneet yhteensä yli miljardi dollaria Intian suurimpaan maksupalveluun Paytm:ään.

Tästä on kyse

Alibaba-perheen vesa


 Vuonna 2004 nettiyhtiö Alibaba perusti Alipayn osaksi Taobao-verkkokauppaa. Alipayn sulkutilit varmistivat kaupankäynnin luotettavuuden.

 Nykyisin Alipayllä voi maksaa parissa miljoonassa kiinalaisessa ja 80 000 ulkomaisessa liikkeessä. Tuoteperheeseen kuuluu esimerkiksi vakuutus- ja sijoituspalveluja, verkkopankki ja luottoluokittaja.

 Nykyisin Alipay on irrotettu Alibabasta, ja se on osa Ant Financial yhtiötä. Listautumista harkitsevan Antin arvo on analyytikoiden mukaan 60–80 miljardia dollaria.

 Alipayllä on yli 450 miljoonaa käyttäjää.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Mobiilimaksut
 • Kiina
 • Alipay
 • Sanoma Pro
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Vapaavuori on selvästi Sinnemäkeä suositumpi Helsingin pormestariksi – ratkaiseeko se kokoomuksen ja vihreiden tasaisen kamppailun?
  2. Suomikin oli tyhjentämässä Syyriaa kemiallisista aseista – myrkkyiskut jatkuvat, vaikka maailma on vuosikymmeniä pyrkinyt eroon tappokaasuista
  3. Tutkimus: Kunnat tekevät satojen miljoonien eurojen jouluostoksia – ”Jos kunnan hallinto ei käytä rahoja, se menettää ne”
 2. Pääkirjoitus
  1. EU:n vastatuuli tyyntyy Euroopassa
  2. Kiina lähetti viestejä Helsingistä itään ja länteen
  3. Ammatillisen koulutuksen säästöt näkyvät jo käytännössä
  4. Kohta hoidan itse itseni tekoälyn avulla
  5. Kutosen ja ysin koulut
  6. Pietarin terrori-isku teki syvät viillot
 3. Kotimaa
  1. Verottaja iskee alkoholin nettikauppaan – myös lakiuudistus kieltämässä nykyisenlaisen tilaamisen ulkomailta
  2. Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Antti Pesonen on kuollut
  3. Ihmisen voi hakea vaikka sairaalasta tai koulusta – Näin turvapaikanhakija päätyy ”ilman aiheetonta viivytystä” suoritettavalle palautuslennolle
  4. Pandauutinen on ”unelma” ja ”huojentava tieto” lähes kaikille Ähtärissä – paikallisen eläkeläisen valitus pandalasta voi mutkistaa hankkeen rahoitusta
  5. Läheiset ovat tärkeämpi tietolähde vaaleissa kuin sosiaalinen media, vaalikoneiden merkitys on kasvussa
  6. Neuvoloiden avaaminen kilpailulle voi olla uhka rokotuksille, pelkäävät asiantuntijat
  7. Valtio: Anneli Auerille ei kuulu lisää korvauksia – 800 euron vuorokausikorvaus jo nyt ”suurin Suomessa koskaan maksettu”
  8. Hallitus sai luottamuksen sote-uudistusta koskeneessa välikysymyksessä äänin 104–63
  9. Nastoilla saa tänä keväänä ajaa harvinaisen pitkään, mutta rengasliikkeissä varaudutaan silti vaihtorumbaan
  10. Retkiluistelija kuoli railoon Hämeenlinnassa
  11. Palamaan sytytetty ilotulitereppu jätettiin vaalikojun taakse Lahdessa
  12. Iskun kohteeksi joutunut metrojuna kulki pohjoisesta etelään
  13. Lähikoulut tärkeitä Li Anderssonille
 4. Kaupunki
  1. Espoon asukkaat ja puolueet pitävät kiivasta kasvutahtia hyvänä –”Emme me voi sulkea kaupunkiin muuttajilta rajoja”
  2. ”Eissaa roskata!” – Lapset vetoavat toinen toistaan sympaattisemmilla kylteillä sotkijoihin Helsingin Pikku Huopalahdessa
  3. Yksivuotiasta lasta solvattiin rasistisesti ja äitiä uhkailtiin koiralla bussissa – HSL: Kuskin olisi pitänyt puuttua asiaan
  4. Vanha koulu, nuorisotalo ja päiväkodit puretaan – Jakomäkeen rakennetaan uusi suuri keskus lapsille ja nuorille 30 miljoonalla
  5. Espoossa ammuttiin rivitaloasunnon oven läpi – epäillyt pakenivat poliisia autolla pitkin kevyen liikenteen väyliä ladattu käsiase mukanaan
  6. Poliisi epäilee tahallaan sytytetyksi – Kellarissa palaneet lastenvaunut aiheuttivat jopa 50 000 euron vahingot Espoossa
 5. Ulkomaat
  1. Kirjeenvaihtajien analyysi: Helsingissä Kiinan presidentti pääsi helpolla, tänään häntä odottaa suurempi haaste: Trumpin tapaaminen Floridassa
  2. Kiinan ylin johtaja toi mukanaan pönötyksen ja niukan tiedotustavan – video tiivistää oleellisen presidenttien tapaamisesta
  3. Kiinan ja Suomen presidenttien tiedotustilaisuus ei ollut vain huvittavan jäykkä, vaan myös pelottava
  4. Kiinan presidentin vierailulla allekirjoitettiin monta yrityssopimusta, jotka eivät välttämättä ole kovin sitovia – merkitys selviää vasta tulevaisuudessa
  5. Tutkija: Suomettuminen voi taas yleistyä pienten maiden pelastusrenkaana – Kekkosen ajan rähmällään ollut Suomi kaivettiin jälleen mullasta
  6. Kiistelty Stephen Bannon heitettiin ulos Trumpin turvallisuusneuvostosta
  7. Euroopan parlamentti lateli briteille tiukat reunaehdot brexit-neuvotteluihin – EU-kansalaisista ei saa tulla neuvotteluiden ”panttivankeja”
  8. Amerikkalainen F 16-hävittäjä putosi lähellä Washingtonia
  9. Kolumbian mutavyöryissä ainakin 290 kuolonuhria
 6. Talous
  1. Alibabasta irtautunut maksupalveluyhtiö yrittää tuhota käteisen ja luottokortit – Alipay rynnistää Suomen markkinoille turistibuumin vauhdittamana
  2. Nuoret ovat muita työntekijöitä valmiimpia edistämään uraansa epäeettisin keinoin, paljastaa tutkimus – Yritysjohtajista kolmasosa hyväksyisi lahjonnan
  3. Islanti on säätämässä ainutlaatuisen tasa-arvolain – määrää miehille ja naisille yhtä suuret palkat
  4. Suomen taloudella menee tänä vuonna paremmin kuin euroalueella, ennustaa Handelsbanken
  5. Verohallinto lähetti virheellisiä kehotuksia alv-ilmoituksesta ”tietokantahaasteen” takia – iäkkäät metsänomistajat säikähtivät
  6. Hallitusesitys Saksassa: Sosiaalisen median yhtiöiden poistettava vihapuhe ja valeuutiset – uhkana 50 miljoonan euron sakot
 7. Urheilu
  1. HJK:lla hyytävä alku: Viisi maalia VPS:n verkkoon, Morelos vilautti aluspaitaansa
  2. Klubi etenee kuin luotijuna kohti mestaruutta
  3. Seiväshyppytähti Paavo Nurmen kisojen kallein urheilija ensi kesänä – hinta ”kymmeniätuhansia” euroja
  4. Fyysisyydestä härnääminen pani KalPaan vauhtia ensimmäisessä välierässä –”Tämmöinen sytyttää joukkuetta”
  5. Arvostettu NHL-kiekkoilija Ilkka Sinisalo on kuollut
  6. Rap-musiikki auttoi golfin uutta tähteä puhumaan parempaa englantia: ”Aika jännän oloinen kaveri”
  7. Korsikan MM-ralli alkaa – edessä 10 000 mutkaa ja vaativa kisa asvaltilla
  8. Jokerit kehittämään Kiinan jääkiekkoa
  9. Yllätyskäänne salibandyliigan tuomarikohussa, hyllytyspäätös kumottiin: ”Ketä pitäisi hyllyttää ja ketä ei?”
  10. Patrik Laineen neljän ottelun kuiva kausi päättyi komeasti
  11. Suomi kohtaa MM-kisojen välierässä torstaina Kanadan
  12. Suomen olympiakomitean yt-neuvottelut ohi – kuuden työsuhde päättyi
  13. Tuloksia, rahapelejä ja torstain tv-urheilua
 8. Kulttuuri
  1. Alex Lepajõe muistelee kirjassaan, kuinka pakeni 1980-luvulla Neuvostoliitosta kumiveneellä Suomeen – ”Minulta kähvellettiin Helsinki Klubilla kolme olutta”
  2. Viro ja Suomi juhlivat 100-vuotiasta Suomea kesällä jättikonsertilla – mukana muun muassa Vesa-Matti Loiri ja punkmuusikko Villu Tamme
  3. Suomi palauttaa saamelaisten aarteita Ylä-Lappiin – mukana erittäin arvokas lapsen kehto 1600-luvulta
  4. Dungen yhdisti musiikkinsa Tavastialla saksalaiseen animaatioon
  5. Lapissa aiotaan kuvata miljoonilla rikossarja – pääroolissa Iina Kuustonen, sarjamurhaajatarina on ruudussa ensi vuonna
  6. Sofi Oksasen Baby Jane -romaaniin perustuvan elokuvan ensi-ilta lykkääntyy vuodella
 9. Tiede
  1. Silmät kehittyivät jo ennen raajoja, ja niiden ansiosta nousimme merestä – katso kymmenen kuvaa kummista silmistä
 10. Mielipide
  1. Tuleviin sote-keskuksiin tarvitaan psykologeja
  2. Kaikkien psykoterapeuttien osaaminen käyttöön
  3. Viittomakielisten oikeudet sivuutetaan suunnittelussa
  4. Kaikki ansaitsevat turvallisen elämän
  5. Nimimerkki Työtön vuokra-asukas mielipidesivulla: Kelan maksusitoumus vaikeutti asunnon saamista
  6. Kuka poliitikko yhdistäisi meidät?
  7. Vaalilaki estää monen ehdokkuuden
  8. Aleksanterin teatteri kaipaa kipeästi remonttia
  9. Pihat ovat muuttuneet häikäisevien led-soihtujen mereksi
  10. Ruotsi pitäisi palauttaa pakolliseksi aineeksi ylioppilaskokeeseen
 11. Tänään
  1. Kuva-arvoitus: Riittävän kokoinen parveke
  2. Kadut puhdistuvat jo vapuksi Helsingissä
  3. Tapahtumia torstaina 6. huhtikuuta
  4. Kissojen punk-kaverit
  5. Murha kamarioopperassa
 12. Torstai
  1. Poikien puhelimessa jopa 9-vuotiaat kysyvät raiskauksista, Joonas Kekkonen kuuntelee julmimmatkin jutut
  2. Ystävyys on kuin parisuhde, ja siitä voi myös erota – Mutta milloin ystävyyttä kannattaa hoitaa?
  3. Nuoret naiset vetoavat miehiin, mutta syynä ei ole vain kaunis iho tai energisyys
  4. Avaa grillikausi herkullisilla vartailla – kokeile kreikkalaisia, georgialaisia tai japanilaisia versioita
  5. Broilerinsydän-yakitorit ja tare-kastiketta
  6. Karitsasouvlaki
  7. Georgialaiset possuvartaat
  8. Vihreä adjikakastike
  9. Kuivamausteseos Hmeli suneli
  10. Jogurtti-kukkakaali-fetasalaatti
  11. Nämä viinit sopivat pääsiäisaterialle
  12. Tässä ovat kevään kolme kuuminta kakkutrendiä: överiä, kukkivaa ja kimaltavaa
  13. Helsingin olutfestareilla voi maistella hedelmäisiä harvinaisuuksia Unkarista
  14. Parhaat ideat pääsiäiseen
  15. Viehättävä ja harmoninen chardonnay
  16. Uppopaistoa ja possunposkea
  17. Oletko stressaantunut? Katsele ja kuuntele lintuja
  18. Tutkijan mukaan liidun kirskunta ja vauvan kiljunta inhottavat monia, mutta pahin on oksentamisen ääni
  19. Keskivartalolihavuus on vaarallisempaa kuin moni luulee, sanoo professori – mutta mitä vatsan pienentämiseksi voi oikeasti tehdä ennen kesää?
  20. Joka kymmenes kärsii piikkikammosta, näin sen kanssa pystyy elämään
  21. ”Nyt sinua kiukuttaa, koska olet väsynyt” – Sanoittaminen opettaa lapselle tunteiden hallintaa, mutta varo ylitulkitsemista, muistuttaa asiantuntija
  22. Pihapelit ja vapaa leikki riittävät pitämään lapset kunnossa
  23. Psyyken sairaus ei kasvata Alzheimerin riskiä
  24. Missä iässä olit onnettomin?
  25. Haluatko kesäkuntoon?
 13. Sarjakuvat
  1. Fingerpori
  2. Viivi ja Wagner
  3. Harald Hirmuinen
  4. Lassi ja Leevi
  5. Wumo
  6. Rip Kirby
 14. Radio ja TV
  1. Bipolaarisuudesta kärsivien kirjo on laaja
  2. Silmät avaava vierailu Hebroniin
  3. Kaksitoista kuukautta Ukrainassa
  4. Torstain elokuvia

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Onko se hyvä, jos syysloman jälkeen ash? Testaa, ymmärrätkö, mitä lapsesi sinulle sanovat (ja mitä he sinusta ihan oikeasti ajattelevat)

  2. 2

   Projektipäällikkö lypsi itselleen lähes 100 000 euroa kehitysmaille tarkoitettuja rahoja – törkeästä petoksesta ehdollinen tuomio

  3. 3

   Facebookin Messenger haluaa, että tunnemme itsemme hylätyiksi – Tämän takia nähtyyn viestiin vastaamatta jättäminen satuttaa

  4. 4

   Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

   Tilaajille
  5. 5

   Lunta Helsinkiin! Ensilumi saattaa sataa jo ensi viikolla, puista tippuvat kosteat lehdet ja yöpakkaset tekevät kaduista erittäin liukkaita

  6. 6

   Obama moukaroi Trumpia mainitsematta hänen nimeään – ”Ei pitäisi käyttää kansakuntamme historian kipupisteitä poliittisten pisteiden keräämiseen”

  7. 7

   Ruokavalio halutaan osaksi masennuksen hoitoa maailmalla, ja Suomessakin käynnistyi juuri tutkimushanke aiheesta – Nämä asiat masennuksen ja syömisen yhteydestä tiedetään

  8. 8

   Patjasta löytyi jopa 20 miljoonaa: Pyramidihuijauksen rahanpesusta epäilty tunnusti viimein torstaina

  9. 9

   20 vuotta sitten aamuyöllä tanskalainen vankikarkuri Steen Christensen saapui hotelli Palaceen ja nosti aseen kohti yöportieeri Mikko Tähtisen kasvoja – 30 minuuttia myöhemmin kaksi poliisia makasi teloitettuna kadulla

   Tilaajille
  10. 10

   Pam selvittää tamperelaisessa ruokakaupassa ilmennyttä seksuaalista häirintää – ”Työntekijät kokevat pelkoa ja työn tekeminen on pahimmillaan muuttunut mahdottomaksi”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

   Tilaajille
  2. 2

   Hyytävä sää vyöryy nyt etelään asti: luvassa jopa päiväpakkasia ja räntää – ”Talvirenkaat alle”, suosittelee Liikenneturva

  3. 3

   Laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa itseensä kohdistuneista häirintäsyytöksistä, mutta kiertää keskustelun seksuaalisesta häirinnästä – Tästä on kyse

  4. 4

   Tapasi vastata puhelimeen saa ihmiset kuvittelemaan sinusta monta asiaa – tutkijat analysoivat tarkasti, millainen tervehdys kuulostaa luotettavalta

  5. 5

   ”Ota poikasi kainaloon” – Jos haluat kasvattaa pojan, joka ei ahdistele, yksi keino on lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mukaan ylitse muiden

  6. 6

   Länsimetron koeajo tyssäsi tällä kertaa vaihdevikaan Otaniemessä – Metrojohtaja: ”Kriittisiä vikoja on korjattavana 150–200”

  7. 7

   Patjasta löytyi jopa 20 miljoonaa: Pyramidihuijauksen rahanpesusta epäilty tunnusti viimein torstaina

  8. 8

   Miten terve, koulutettu ja menestyvä nainen voi uupua jopa ennen kuin täyttää 30?

  9. 9

   Uutuuskirja paljastaa: muu Yö-yhtye kiusasi ylivoimaista Jussi Hakulista sadistisesti – Olli Lindholm: ”Kateuttahan se oli, alemmuudentuntoa”

  10. 10

   ”Jätä avaimet tuohon. Kiitos ja hei” – Työpsykologi Hanna Poskiparta sai nuorena yllätyspotkut unelmatyöstään, mutta oppi samalla paljon olennaista työyhteisöstä

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ossi Nyman ei tee töitä ja sanoo, että työvoimatoimisto on ihmisoikeusloukkaus – näin ”ideologisesti työtön” taktikoi itselleen yhteiskunnan tuet

   Tilaajille
  2. 2

   ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

   Tilaajille
  3. 3

   Sairaanhoitaja Paula Vuotila, 61, eli 30 vuotta ”koulutetun eliittielämää” – sitten hän ajautui asumaan rappukäytävissä

  4. 4

   ”Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin” – Suomen elokuva-alalta kerätyssä kymmenien ahdistelukertomusten aineistossa muutama nimi toistuu

  5. 5

   ”Ota poikasi kainaloon” – Jos haluat kasvattaa pojan, joka ei ahdistele, yksi keino on lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mukaan ylitse muiden

  6. 6

   Aleksis Salusjärvi oli lukiossa, kun nainen kavahti häntä ensi kerran bussipysäkillä – #MeToo-kampanja herätti miehet kertomaan, miltä tuntuu, kun nainen pelkää

  7. 7

   Kirjailija kertoi olevansa ”ideologisesti” työtön ja kikkailevansa tukia – TE-toimisto katkaisee tuet ja aloittaa poikkeuksellisen selvityksen

  8. 8

   Kuura Maula ei kutsu lastaan pojaksi, Maisa Leppänen antoi poikansa pukeutua mekkoon – Näin toimii vanhempi, joka haluaa kasvattaa lapsensa feministisesti

   Tilaajille
  9. 9

   Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

   Tilaajille
  10. 10

   Rikollisjengi kaappasi ruokakaupan Malmössä ja ryhtyi pyörittämään sitä itse – ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Venyykö länsimetron aloitus marraskuulle? Katso HKL:n suora tiedotustilaisuus länsimetron kuulumisista noin kello 11 alkaen
  3. Lunta Helsinkiin! Ensilumi saattaa sataa jo ensi viikolla, puista tippuvat kosteat lehdet ja yöpakkaset tekevät kaduista erittäin liukkaita
  4. Projektipäällikkö lypsi itselleen lähes 100 000 euroa kehitysmaille tarkoitettuja rahoja – törkeästä petoksesta ehdollinen tuomio
  5. Airbus A350 on linjakas jättiläinen – Tutustuimme Finnairin uuteen koneeseen, joka hörppii viisi ja puoli tuhatta kiloa kerosiinia tunnissa
  6. Lauri Markkanen avasi NBA-uransa kuin tähti – löi Chicago Bullsin aloitus­viisikossa pöytään kaikkien aikojen suomalaislukemat: ”Käytin mahdollisuuteni”
  7. Hanno Möttölä näkee Chicagon surkeuden Lauri Markkasen kannalta ideaalina: ”Lauri on eri puusta veistetty”
  8. Salon arvokuljetusryöstön yritys etenee korkeimpaan oikeuteen – tekijät sulkivat tien sytyttämällä auton palamaan ja ampuivat arvokuljetusautoa
  9. Maailma tarvitsee lisää empatiaa, ja siksi tämä suomalais-brittiläinen yritys opettaa sitä lapsille virtuaalitodellisuuden avulla
  10. Facebookin Messenger haluaa, että tunnemme itsemme hylätyiksi – Tämän takia nähtyyn viestiin vastaamatta jättäminen satuttaa
  11. Obama moukaroi Trumpia mainitsematta hänen nimeään – ”Ei pitäisi käyttää kansakuntamme historian kipupisteitä poliittisten pisteiden keräämiseen”
  12. Näytä lisää