”Vastaanotto kylmä kuin sää”, ”tunteettomia ja itsekeskeisiä ihmisiä” – Suomeen on vaikea sopeutua, kertoo tänne muuttaneille ulkomaalaisille tehty kysely - Päivän lehti 6.9.2017 | HS.fi

”Vastaanotto kylmä kuin sää”, ”tunteettomia ja itsekeskeisiä ihmisiä” – Suomeen on vaikea sopeutua, kertoo tänne muuttaneille ulkomaalaisille tehty kysely

Kansainvälisen kyselyn mukaan täällä asuvat ulkomaalaiset arvostavat Suomessa lastenhoitoa, koulutusta, turvallisuutta ja terveydenhuoltoa. Suomalaisten epäystävällisyys, ystävien löytämisen vaikeus ja kieli kuitenkin haittaavat sopeutumista.

Australialainen freelance-kirjoittaja Penny McQueen muutti Suomeen miehensä työn takia viime vuonna. EU:n ulkopuolelta Suomeen muutto on paikoin vaikeampaa kuin unionin sisältä. Epätietoisuutta oli aluksi esimerkiksi siitä, että eläkemaksuja pitää maksaa Australian lisäksi myös Suomeen. Nyt McQueen ja hänen miehensä ovat tottuneet Suomeen. He toivovat voivansa jäädä tänne noin viideksi vuodeksi.

6.9.2017 2:00 | Päivitetty 6.9.2017 10:05

Hitto. Se oli australialaisen Penny McQueenin, 31, ensimmäinen ajatus, kun hänen miehensä sai työtarjouksen Helsingistä keväällä 2016.

McQueen oli tutkaillut hakukonetuloksia Suomesta, mutta hän ei pitänyt muuttoa todennäköisenä.

Nyt hän kuitenkin nostelee kauppakassista leipäjuustoa jääkaappiin Helsingin Hakaniemessä ja kuvailee Suomeen muuttoa hyväksi päätökseksi. Hän kehuu perheensä kerrostaloasuntoa, sienestystä Sipoonkorvessa, Pub Sirdietä ja suomalaisten veronmaksumoraalia. Ja ihmisiä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?