Päivän lehti 6.12.2016
Päivän lehti 6.12.2016

HS:n sivuilla 100-vuotias Suomi uskoo itseensä

Helsingin Sanomat keskittyy itsenäisyyden juhlavuonna etenkin nuoriin, kansainvälisyyteen ja tulevaisuuteen. Vuoden teemoihin kuuluvat muun muassa Porvoon uudet valtiopäivät, tulevaisuuden ajattelijat sekä nuorten taloustaidot.

Suomen 100-vuotisjuhlavuosi näkyy Helsingin Sanomissa monenlaisena erikoissisältönä. Lehden pääteemoja ovat lapset ja nuoret, suomalaisten menestys maailmalla sekä tulevaisuuden osaaminen.

”Haluamme juhlia Suomea katsomalla eteenpäin ja nostamalla esiin myös yllättäviäkin suomalaisia osaajia”, sanoo päätoimittaja Päivi Anttikoski.

Alkuvuodesta sisällössä panostetaan etenkin lapsiin muun muassa suositun Lasten uutisten kautta. ”Teemme yhteistyötä eri koulujen kanssa ja otamme lapsia mukaan uutisten tekemiseen”, Anttikoski taustoittaa.

”Haluamme ylipäätään antaa kerronnassa äänen eri-ikäisille ja erilaisille suomalaisille.”
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Kevään aikana lehdessä nostetaan esiin myös maailmalla jalansijaa saaneiden suomalaisten tarinoita. Toimittaja Jaakko Lyytinen tapaa mielenkiintoisia suomalaisia, jotka kertovat lehdessä omat tarinansa ja esimerkkinsä.

Kesän jälkeen lehdessä keskitytään etenkin niihin erityisesti tieteen ja talouden keksintöihin ja edelläkävijöihin, jotka pitävät Suomen maailman menestyjien joukossa myös tulevaisuudessa.

Loppuvuoden omistamme Suomen historian käännekohdille. Historia ja sen tapahtumat ovat mukana lehdessä ja HS.fi:ssä monin tavoin myös läpi koko vuoden. Historiasivu jatkaa sunnuntaisin ilmestymistään, mutta se laajenee aiemmasta ja ilmestyy ensi vuoden ajan kulttuurisivuilla.

Erityisenä teemana on suomalaisen arjen historia – se miten elämämme on kehittynyt matkan varrella. Miten esimerkiksi suomalaisten vaatteet, ruokatavat, harrastukset, koulunkäynti, työtilat ja juhlaperinteet ovat kehittyneet sadassa vuodessa? Mikä on pysynyt, missä muutos on puolestaan ollut suurinta?

Erikoistoimittaja Unto Hämäläinen kirjoittaa lisäksi itsenäisen Suomen suurista käännekohdista, historiallisista päivistä ja päätöksistä jotka ovat muuttaneet Suomen suuntaa. Käännekohtia käydään läpi niin vuosikymmenien takaa kuin lähimenneisyydestäkin. Historia on esillä etenkin loppuvuonna, varsinaisen juhlapäivän lähestyessä. Itsenäistymisvuonna 1917 HS ilmoitti olevansa ”Suomen eniten levinnein lehti”.


Hämäläinen aloittaa myös blogin siitä, miten itsenäistymisvuoden asioista uutisoitiin. Blogin on tarkoitus päättyä tammikuuhun 1918, jolloin Suomen sisällissota alkoi ja Helsingin Sanomat lakkasi kolmeksi päiväksi ilmestymästä.

Seitsemän pääkohtaa, jotka nousevat esiin juhlavuonna esiin HS:ssä:

1 Lasten uutiset

Lasten Uutiset tarjoaa vuoden aikana medialukutaitoon liittyviä tieto- ja tehtäväpaketteja sekä koteihin että koululuokkiin.

”Median lukeminen on nykyään monimutkaisempaa kuin ennen. Lasten uutiset tarjoaa lapsille mahdollisuuden seurata maailman tapahtumia heille kiinnostavassa ja ymmärrettävässä muodossa” , sanoo tuottaja Fanny Fröman Lasten uutisista.

”Kun lapset ohjataan journalismin pariin jo nuorena, he ovat vanhempana paremmin varusteltuja tulkitsemaan uutissisältöjä ja arvioimaan mikä on totta, ja mikä ei,"

2 Suomalaisia ääniä

Helsingin Sanomien mielipideosasto on perinteikäs, arvostettu yhteiskunnallisen keskustelun foorumi, joka on siirtynyt sujuvasti myös digiaikaan. Lukijoiden kynästä syntyy vuosittain yli 20 000 mielipidetekstiä, joita he tarjoavat lehden julkaistavaksi. Lehden sivuilla argumentoidaan päivittäin niin päivänpolttavista poliittisista kysymyksistä kuin arkisista murheistakin. Mielipidesivuilta nousee säännöllisesti päivän puheenaiheita.

Juhlavuonna HS vahvistaa mielipiteellisen sisällön asemaa myös verkossa. Vuoden aikana esitellään joukko uusia verkkokolumnisteja. Luvassa on erilaisia suomalaisia ääniä, jotka tarjoavat kukin omasta näkökulmastaan perspektiiviä ajankohtaisiin asioihin. HS:n periaatelinjan mukaisesti lehti puolustaa ja vahvistaa tätäkin kautta mielipiteen vapautta ja moniarvoisen yhteiskunnan kansanvaltaisuutta.

”Oman mielipiteen julkinen esittäminen on kansalaisille hyvä tapa vaikuttaa myös digiaikana. Hyvillä perusteluilla voi viedä yhteiskuntaa eteenpäin”, toteaa esimies Matti Kalliokoski HS:n pääkirjoitustoimituksesta.

3 Taloustaitoja nuorille

Helsingin Sanomat on ensi vuonna mukana kumppanina myös Talousguru- ja taloustubettaja -kisoissa. Kilpailun tavoitteena on innostaa ja rohkaista lukiolaisia talousasioihin sekä nostaa talousasioiden merkitystä kouluissa.

Finanssialan keskusliiton kilpailuun osallistuu vuosittain lähes 2 000 lukiolaista noin 130 eri lukiosta. Maaliskuussa kilpailun parhaat kohtaavat maan finanssialan pomot talousväittelyssä Sanomatalon Mediatorilla.

4 Porvoon uudet valtiopäivät

Keväällä HS on mukana järjestämässä ”politiikan omaa Slushia”, eli Porvoon uusia valtiopäiviä yhdessä Tulevaisuuden valtiopäivät ry:n kanssa. 1809 pidetyillä alkuperäisillä Porvoon valtiopäivillä käsiteltiin sitä, miten Suomen asioita tulisi hoitaa Venäjän autonomisena osana. Tulevaisuuden valtiopäivät järjestetään 16. maaliskuuta, ja tarkoitus on muun muassa pohtia, miten suomalaista yhteiskuntaa nyt pitäisi uudistaa.

5 Suomen käännekohdat

Erikoistoimittaja Unto Hämäläinen kirjoittaa vuoden aikana Suomen historian käännekohdista. Hämäläinen aloittaa lisäksi helmikuussa uuden blogin, jossa hän käy läpi sitä, miten Suomen itsenäisyyttä edeltävistä tapahtumista uutisoitiin aikalaisille. ”Tärkeiden tapahtumien lomassa haluan kertoa myös Helsingin Sanomien välittämiä tietoja suomalaisten sen aikaisesta arjesta”, Hämäläinen sanoo.

6 Tulevaisuuden ajattelijoita

Toimittaja Jaakko Lyytinen laatii juhlavuoden aikana sarjan henkilökuvia suomalaisista, joilla on omaperäistä sanottavaa siitä, mitä satavuotiaalle Suomelle pitäisi tehdä.

”Haluan tuoda keskusteluun yllättäviä ja tuoreita ajatuksia, jotka eivät nouse esiin kärjistyksiä korostavassa kilpalaulannassa", Lyytinen sanoo.

"Juttusarjan tarkoituksena on tuoda viisaita näkemyksiä Suomen nykytilaa ja tulevaisuutta luotaavaan keskusteluun."

7 Tiede keskiöön

Juhlavuonna HS nostaa esiin myös suomalaista osaamista meidät maailman kärjessä jatkossakin. Puhumme erityisesti tieteen ja talouden saavutuksista.

”Suomen tulevaisuus on huipputeknologiassa, paremmassa tieteessä ja osaamisessa” sanoo esimies Jukka Ruukki HS:n tiedetoimituksesta.

”Tulevaisuuden keskeinen kysymys on, riittävätkö luonnonvarat, jotta pystymme hyödyntämään niitä, mutta samalla vähentämään ympäristön kuormitusta. Siihen tarvitaan tiedettä”, Ruukki muistuttaa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Suomi 100 vuotta
 • Lasten uutiset
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Miten itsenäinen Suomi on muuttunut 99 vuodessa? Lue sukupolvittain muuttuva tarina yhdestä perheestä
  2. Saara Aalto veti kymmenentuhatta ihmistä Senaatintorille – katso koko esiintyminen HSTV:stä
  3. Imatra heräsi uuteen viikkoon epäuskoisena – ”Kaikki on muuttunut”
  4. Karkotettu suomalainen liikemies Seppo Remes palasi Venäjälle – ”Kyllähän me tiedämme, kuka tällaiset asiat täällä ratkaisee”
 2. Pääkirjoitus
  1. Suomi ajattelee jo satavuotisjuhlaansa
  2. Italian pääministeri Renzi sitoi itsensä ankkuriin
  3. Yhteisön tuki lohduttaa järkytyksen keskellä
  4. Vanhempi, osaatko relata?
  5. Sanat voivat turmeltua, jos niitä käytetään väärin
  6. Itsekriittinen Suomi tekee yrmeänä hattutemppuja
 3. Kotimaa
  1. Kohta kätellään! Tutustu Linnan juhliin etukäteen 360-videolla ja interaktiivisella grafiikalla
  2. Mira Potkonen nyrkkeili itsensä Linnaan – ”Tuntuu palkitsevalta tehdä jotakin, mikä koskettaa suomalaisia”
  3. Merivoimien komentaja Veijo Taipalus ylennetään vara-amiraaliksi – Etsi ylennyksen saaneita HS:n hakukoneella
  4. Suomi-viinasta tulossa hitti maailmalla – kuopiolainen juomasuku vie likööriään Aasian trendibaareihin
  5. Kansanedustaja Lea Mäkipää selvitellyt potkujen mahdollisuutta Terhi Kiemungille
  6. Auer vaatii valtiolta yli kahden miljoonan euron lisäkorvauksia vangitsemisestaan
  7. Suuressa rakennus­kohteessa jälleen betoni­ongelmia, tuulivoimalan perustuksia piti purkaa – ministeriö kriisikokouksessa
  8. Kysely: Kolmannes kunnista pienentää valtuuston kokoa
  9. Sammon paperisen osakekirjan arvo on noin 840 euroa
  10. Clinton sai 2,5 miljoonaa ääntä enemmän kuin Trump
 4. Kaupunki
  1. Töölössä jaetaan kynttilöitä asukkaiden ikkunalaudoille – taloyhtiö hankkinut sinivalkeat kynttilät joka itsenäisyyspäivä jo 1940-luvulta lähtien
  2. Helsingin yliopiston arvorakennukseen ehkä päiväkoti Kruununhaassa
  3. Oikeus hylkäsi YIT:n entisen esimiehen syytteet Helsingin rakennusviraston petosjutussa
  4. Espoo pallottelee Jousenkaaren koulun korjausta: Jo tehty päätös jättiremontista kumottiin ja tehtiin halvempi päätös
 5. Ulkomaat
  1. Kansanäänestyksen jälkeen Italia patoaa vahinkoja
  2. Italian pääministeri Renzi hävisi, ja se on hyvä asia
  3. Pietarin läntinen ohitustie avattiin viimein liikenteelle
  4. Sosialistien Manuel Valls ilmoitti pyrkivänsä Ranskan presidentiksi – ”Kyse on totaalisesta vakaumuksesta”
  5. Trumpin presidenttiys on yhä suuri kysymysmerkki niin Yhdysvalloissa kuin maailmalla
  6. Populismi hävisi Itävallassa, mutta populistit eivät hävinneet Itävallasta
  7. Venäläinen Suhoi-hävittäjä syöksyi Välimereen yrittäessään laskeutua lentotukialus Admiral Kuznetsoville
  8. Ruotsidemokraatit erotti kansanedustajansa juutalaisvastaisina pidettyjen kommenttien vuoksi
  9. Valeuutiset Hillary Clintonin lapsi­seksi­ringistä saivat kiväärimiehen tunkeutumaan pitseriaan Washingtonissa
 6. Talous
  1. Slush lupaa puuttua tapahtuman iltajuhlissa esiintyneeseen seksuaaliseen häirintään monin tavoin – ”Täällä on nollatoleranssi seksismille”
  2. Syötkö työpäivän aikana omia eväitä vai ravintolalounaan? – HS:n laskuri kertoo, kuinka paljon työlounaasi maksavat vuodessa
  3. Lähi-Tapiola: Euroalueen osakkeet huono sijoitus – euron ulkopuolella on saanut 2000-luvulla kolminkertaisen tuoton
  4. Vaasa havittelee Teslan jättimäistä akkutehdasta
  5. Turkin hotelliala vaikeuksissa poliittisen tilanteen takia
  6. Omakotitalot kallistuivat pääkaupunkiseudulla melkein kymmenen prosenttia
 7. Urheilu
  1. Kolmetoista kultamitalistia lähtee jääkiekon nuorten MM-kisoihin – Olli Juolevi yksi joukkueen tähdistä
  2. Leijonien päävalmentaja Marjamäki teki täyskäännöksen, maajoukkue uusiutui rajusti
  3. FC Honka pestasi Vesa Vasaran nostamaan seuran Veikkausliigaan – ”Olisi ollut tosi vaikea kieltäytyä tarjouksesta”
  4. Triathlonisti Kaisa Lehtonen siirtyy amerikkalaiseen huippuvalmennukseen: ”Viimeiset mehut irti”
  5. Jalkapallopomo Sepp Blatterin panna jatkuu – valitus vetoomustuomioistuimeen hylättiin
  6. Hanna-Maria Seppälä lopettaa uransa – ”Kivi putosi sydämeltäni”
  7. Salibandy­maajoukkue pyyhki Viron yli suurlukemin, jatkopelit kutsuvat
  8. Sateenkaarinauhat liikaa – Joukko venäläisiä kansanedustajia syyttää Fifa 17 jalkapallopeliä homoseksuaalisen propagandan levittämisestä
  9. Mikko Koivu nousi ratkaisijaksi – Patrik Laineen maalien sarja poikki
  10. Manchester Cityn Sergio Agüero sai taas pelikieltoa, nyt napsahti pitkä huili
  11. Koposen Barcelona kukisti trillerissä Salinin Gran Canarian – ”Onneksi Sasu istui lopun penkillä”
  12. Ranskan ampumahiihtotähti pelkää: Johaug saa Sundbyn takia paljon ankaramman rangaistuksen kuin hän ansaitsee
  13. USA:n kelkkailijat suunnittelevat Sotšin MM-kisojen boikotoimista – syynä Venäjän dopingskandaali
  14. Rosbergin korvaajaksi kaavailtu Wehrlein: ”Olen valmis”
  15. Tom Brady ohitti Peyton Manningin ennätyksen – eniten voittoja pelinrakentajana NFL:ssä
  16. Valioliiga-manageri paljastaa: Harjoittelimme filmaamista Argentiinassa aina
  17. Tuloksia, rahapelejä ja tv-urheilua
 8. Kulttuuri
  1. Hanneriina Moisseinen kertoo sotavuosien traumoista evakkojen ja eläinten kautta – sarjakuvapiirtäjän oma isä katosi 1980-luvulla
  2. Trump-ilmiö romuttaa luottamusta mediaan – uusi journalistiprofessori Jussi Pullinen haluaa palauttaa sen avoimuudella ja vuorovaikutuksella yleisön kanssa
  3. Uudet kirjat moukaroivat kansallissankaria – Mannerheim ei ollut järin mukava mies
  4. Itsenäisyyden juhlavuosi näkyy Helsingin Sanomissa monenlaisena erikoissisältönä
  5. Suomessa on tilaa sydämen sivistykselle
  6. Tuula-Liina Variksen romaani kuvaa naisen aseman kehittymistä 1900-luvun alun Suomessa
  7. Saara Aalto on jo tähti – seuraavaksi nähdään, mihin se riittää
  8. Patti Smith laulaa Dylania Nobel-seremoniassa, Akatemian jäsen lukee puheen
  9. Britanniassa tehdään elokuvaa nimeltä Rovaniemi, jossa masentunut nainen ja epäonnistunut yrittäjä etsivät joulupukkia – tuotannossa mukana myös BBC
  10. Helsingin kaupunginteatteri avaa uusitun talonsa Myrskyluodon Maijalla
  11. Nykytanssia ja rockabillya Kapsäkissä
  12. Arkkitehti Uno Ullbergin töistä näyttely
 9. Tiede
  1. Suojeltu susi syö vielä harvinaisempia metsäpeuroja Kainuussa – testaa erotatko ne muista hirvieläimistä
  2. Älykännykkä ennakoi maanjäristyksen ja antaa lisäaikaa suojautumiseen syrjäseuduilla
 10. Mielipide
  1. Suomen hyviä oloja ei tule pitää itsestäänselvyyksinä
  2. Onko minun oltava suomalainen, jotta voin asua Suomessa?
  3. Suomalaiset tarvitsevat oman historiansa museon
  4. Oikea isänmaallisuus vie Suomea eteenpäin
  5. Vastasyntyneen imettäminen on kokopäivätyötä – seksi ei ole päällimmäisenä mielessä
  6. Onko Kaapelitehdas aito kulttuurikeskittymä?
  7. Tehdään oikeudenmukainen eläkeratkaisu
  8. Kyse on Moskovan patriarkaatin alaisesta rakennushankkeesta
  9. Isä jäi baariin, kun keskiolut vapautui
 11. Tänään
  1. Suurelle yleisölle näyttelijä Sulevi Peltola on Kotikadun Onni
  2. Virva Lamberg 1954–2016
  3. Prinsessa Armaada saa seuraajan
  4. Tapahtumia tiistaina 6. joulukuuta
  5. Molskis – täydellinen mahalasku
  6. Toisenlainen itsenäisyyspäivä
 12. Radio ja TV
  1. Sota ilman sankareita – uusi dokumentti esittää jatkosodan sotilaat tuntevina yksilöinä
  2. Hymyilevän miehen edeltäjät
  3. Näyttelijän palkan saneli kuvien määrä
  4. Tiistain tv-elokuvia
 13. Sarjakuvat
  1. Fingerpori
  2. Viivi ja Wagner
  3. Lassi ja Leevi
  4. Harald Hirmuinen
  5. Wumo

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Lääkäri ei ottanut poikani puheita itsemurhasta todesta – ensimmäinen yritys oli viimeinen

  2. 2

   Seuraan lyöttäytynyt kaksikko repi suomalaiselta hopeakorun Firenzessä – mies hermostui ja taltutti ryöstäjät pystypainin jälkeen: ”Poliisi sanoi, että aika harvoin käy näin”

  3. 3

   Helsinki käynnisti sisäisen tarkastuksen: miljoonien eurojen asvalttiurakoissa epäillään vuosia jatkunutta ylihinnoittelua – Urakoitsija: ”Siellä on totta kai hullun tuntuisia hintoja”

   Tilaajille
  4. 4

   Suomalais-hollantilainen laite mullisti saasteiden mittauksen: Satelliittikuvat paljastavat, missä päin maailmaa ilma on saastuneinta

  5. 5

   Humalainen nuorisojoukko jahtasi kahta 15-vuotiasta teräaseen kanssa Espoossa – Jahdatut piiloutuivat bussiin, joukkio hajotti kahdeksan ikkunaa

  6. 6

   The New Yorker: Presidentti Trump vitsaili varapresidentti Pencen ”haluavan hirttää kaikki homot”

  7. 7

   Lasikatto murtui Turussa: Minna Arve valittiin kaupunginjohtajaksi yhden äänen erolla

  8. 8

   Kela vastaa yksinhuoltajalle, joka säästi lapsilleen rahastoon: ”Lapsen säästörahaston varat pitää käyttää lapsesta aiheutuviin menoihin”

  9. 9

   Suomi on tarina miesjoukosta metsässä – mutta miksi iloiset velikullat vaikenivat?

  10. 10

   Miljardööri Elon Musk aikoo kuljettaa ensimmäiset sata ihmistä Marsiin jo seitsemän vuoden päästä – Onko se mahdollista?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Olen säästänyt alaikäisille lapsilleni vuosien ajan pieniä summia rahastoihin – nyt Kela laskee ne perheen tuloiksi

  2. 2

   Seuraan lyöttäytynyt kaksikko repi suomalaiselta hopeakorun Firenzessä – mies hermostui ja taltutti ryöstäjät pystypainin jälkeen: ”Poliisi sanoi, että aika harvoin käy näin”

  3. 3

   ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

   Tilaajille
  4. 4

   Tehdas­rakennuksen palosta aiheutunut savuvaara ohi Helsingin Tapanilassa, myös juna-asema avattu

  5. 5

   Kela vastaa yksinhuoltajalle, joka säästi lapsilleen rahastoon: ”Lapsen säästörahaston varat pitää käyttää lapsesta aiheutuviin menoihin”

  6. 6

   Eroperheen lapsella Kaurilla on niin monta aikuista elämässään, ettei hän ole varma, kuinka monta kotia hänellä on – HS:n lukijat kertovat, kuinka kahden kodin perheissä pärjätään

  7. 7

   Humalainen nuorisojoukko jahtasi kahta 15-vuotiasta teräaseen kanssa Espoossa – Jahdatut piiloutuivat bussiin, joukkio hajotti kahdeksan ikkunaa

  8. 8

   Keskustan sisäistä sähköpostia levisi koko eduskunnalle: ”Sipilän pitäisi lopettaa kiukuttelu ja ukonvaihtamispuheet”

  9. 9

   Pellolta löytyi ammuttu mies, motiiviksi epäillään tieriitaa – uhri oli ärsyyntynyt liikenteestä ja asetellut tielle esteitä

  10. 10

   Miltä tuntuu, kun näkö alkaa yhtäkkiä kadota? Hilma Oksanen, 27, ei näe ihmisten kasvoja eikä voi ajaa autoa – ”Aivan kuin silmälasien keskellä olisi harmaat verhot”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ossi Nyman ei tee töitä ja sanoo, että työvoimatoimisto on ihmisoikeusloukkaus – näin ”ideologisesti työtön” taktikoi itselleen yhteiskunnan tuet

   Tilaajille
  2. 2

   Koko some kuohuu, sillä Pressiklubin juontaja Sanna Ukkolalle ehdotettiin erikeeperiä päähän, tämä kanteli ehdottajan pomolle ja myrsky oli valmis – tästä on kyse

  3. 3

   ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

   Tilaajille
  4. 4

   ”Sinun hiljaisuutesi on valanut sementtiin itätytön stereotypian, ja se myy lisää poikamiesmatkoja”, kirjoittaa kirjailija Sofi Oksanen avoimessa kirjeessään Melania Trumpille

  5. 5

   Kirjailija kertoi olevansa ”ideologisesti” työtön ja kikkailevansa tukia – TE-toimisto katkaisee tuet ja aloittaa poikkeuksellisen selvityksen

  6. 6

   Trumpin lähipiiri pelkää presidentin olevan ”hajoamassa” – avustajat yrittävät pitää presidentin aisoissa, kun hän saapuu toimistolle kiihdyksissään

  7. 7

   Kiusaajat voittivat Niklas Herlinin

   Tilaajille
  8. 8

   Teollisuuden ja median suuromistaja Niklas Herlin on kuollut

  9. 9

   Nalkutatko sinäkin? ”Naisvalitus” ei ole naisten vika, vaan puhetapa kertoo parisuhteiden epätasa-arvosta

   Tilaajille
  10. 10

   Naisen käsi osui vahingossa vastaan kävelleeseen mieheen Kalliossa – mies raivostui silmittömästi, löi ja potki naista

  11. Näytä lisää