Nopea butter chicken - Päivän lehti 7.3.2019 | HS.fi

Nopea butter chicken

Intialaisen klassikon voi tehdä myös pikaversiona. Säädä chilin määrää syöjien mukaan: puolikas chili voi olla pikkulapsille liikaa.

Perheen ruokavuosi -kirjan ohjeella intialaisesta voikanasta tulee herkullista.­

7.3.2019 2:00 | Päivitetty 7.3.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika 30 min

  • 300 g broilerinfileetä

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl voita

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 1 rkl raastettua inkivääriä

  • ½ punainen chili tai chilihiutaleita

  • 2 tl garam masala -maustesekoitusta

  • 1 tl juustokuminaa

  • 1 tl kurkumaa

  • 1 tl paprikajauhetta

  • suolaa ja pippuria

  • 400 g paseerattua tomaattia

  • 1½ dl kaurakermaa (tai ruokakermaa)

Paloittele broileri. Pilko sipulit ja kuullota niitä oliiviöljyssä ja voissa pannulla muutama minuutti.

Lisää kaikki mausteet pannulle ja kuullota hetki.

Nosta lämpöä ja lisää paloiteltu broileri pannulle. Paista muutama minuutti sekoitellen.

Lisää paseerattu tomaatti ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua vielä pari minuuttia.

Tarjoa riisin, leivän ja jogurttikastikkeen kanssa.

Vinkki: Tee jogurttikastike sekoittamalla yhteen 1½ dl turkkilaista jogurttia tai kaurajogurttia sekä puolikkaan limetin mehu ja kuori. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Resepti on kirjasta Perheen ruokavuosi, Readme.fi 2019.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?