4 annosta
valmistusaika 30 min
300 g broilerinfileetä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
½ punainen chili tai chilihiutaleita
2 tl garam masala -maustesekoitusta
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
suolaa ja pippuria
400 g paseerattua tomaattia
1½ dl kaurakermaa (tai ruokakermaa)
■ Paloittele broileri. Pilko sipulit ja kuullota niitä oliiviöljyssä ja voissa pannulla muutama minuutti.
■ Lisää kaikki mausteet pannulle ja kuullota hetki.
■ Nosta lämpöä ja lisää paloiteltu broileri pannulle. Paista muutama minuutti sekoitellen.
■ Lisää paseerattu tomaatti ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
■ Lisää kerma ja anna kiehua vielä pari minuuttia.
■ Tarjoa riisin, leivän ja jogurttikastikkeen kanssa.
Vinkki: Tee jogurttikastike sekoittamalla yhteen 1½ dl turkkilaista jogurttia tai kaurajogurttia sekä puolikkaan limetin mehu ja kuori. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
Resepti on kirjasta Perheen ruokavuosi, Readme.fi 2019.