Vanha kuva kotimaan muuttoliikkeestä ei enää päde: Helsingin seudun muualta Suomesta saamasta muuttovoitosta puolet on vieraskielisiä. - Päivän lehti 7.9.2019 | HS.fi

Vanha kuva kotimaan muuttoliikkeestä ei enää päde: Helsingin seudun muualta Suomesta saamasta muuttovoitosta puolet on vieraskielisiä.

Tulevaisuuden Suomen kohtalonkysymyksiä ratkotaan jo nyt Keinutien ala-asteen kaltaisissa kouluissa, joissa yli puolet oppilaista on vieraskielisiä.

Keinutien ala-aste Kontulassa on yksi Helsingin monikielisistä kouluista. Koulun 4B-luokka järjesti tammikuussa lukujuhlat, koska luokan oppilaat olivat lukeneet yhteensä tuhat kirjaa.

6.9.2019 20:15

Helsingin väkiluku on kesän aikana ylittänyt 650 000 asukkaan rajan. Heinäkuun lopussa kaupungissa asui Tilastokeskuksen mukaan 651 495 ihmistä.

Samaan aikaan Helsingin seudun 14 kunnan asukkaiden määrä ylitti 1,5 miljoonaa. Helsingin seutu ja varsinkin pääkaupunkiseudun kolme suurta kaupunkia Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat tällä vuosikymmenellä kasvaneet kovaa vauhtia. Pääkaupunkiseutu on saanut vuosittain keskikokoisen suomalaisen kunnan verran lisää asukkaita, viime vuonna lähes 17 000.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?