Flow’ssa, Tavastialla ja Hartwall-areenalla esiintyneet muusikot osallistuivat Yhdysvaltain kongressin levottomuuksiin – Otetaanko heitä jatkossa keikoille Suomeen? - Päivän lehti 9.1.2021 | HS.fi

Flow’ssa, Tavastialla ja Hartwall-areenalla esiintyneet muusikot osallistuivat Yhdysvaltain kongressin levottomuuksiin – Otetaanko heitä jatkossa keikoille Suomeen?

Ariel Pink ja John Maus osallistuivat Trumpin kutsumaan mielenosoitukseen kongressin edustalla sanojensa mukaan rauhanomaisesti, mutta Iced Earth -yhtyeen Jon Schaffer tunkeutui myös rakennukseen.

Monet musiikkilehdet tunnistavat kongressirakennukseen luvatta tunkeutuneen ja sormea osoittavan partaniekan usein Suomessakin konsertoineen Iced Earth -yhtyeen Jon Schafferiksi. Hänen päässään on Oath Keepers -äärioikeistojärjestön päähine.

8.1. 17:10

Moni suomalainen rockfani hieraisi silmiään, kun Yhdysvaltain kongressirakennuksen väliaikaisesti vallanneissa mielenosoittajissa näkyi tutunomainen kasvo.

Hän näytti olevan Suomessakin usein esiintyneen Iced Earth -yhtyeen perustajajäsen Jon Schaffer, joskin äärioikeistolaisen Oath Keepers -militanttiryhmän päähine saattoi vaikeuttaa tunnistamista. Iced Earth on esiintynyt Suomessa monesti, esimerkiksi Ilosaaressa, Nosturissa ja Hartwall-areenalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?