Flow’ssa, Tavastialla ja Hartwall-areenalla esiintyneet muusikot osallistuivat Yhdysvaltain kongressin levottomuuksiin – Otetaanko heitä jatkossa keikoille Suomeen?

Ariel Pink ja John Maus osallistuivat Trumpin kutsumaan mielenosoitukseen kongressin edustalla sanojensa mukaan rauhanomaisesti, mutta Iced Earth -yhtyeen Jon Schaffer tunkeutui myös rakennukseen.

Monet musiikkilehdet tunnistavat kongressirakennukseen luvatta tunkeutuneen ja sormea osoittavan partaniekan usein Suomessakin konsertoineen Iced Earth -yhtyeen Jon Schafferiksi. Hänen päässään on Oath Keepers -äärioikeistojärjestön päähine.

8.1.2021 17:10

Moni suomalainen rockfani hieraisi silmiään, kun Yhdysvaltain kongressirakennuksen väliaikaisesti vallanneissa mielenosoittajissa näkyi tutunomainen kasvo.

Hän näytti olevan Suomessakin usein esiintyneen Iced Earth -yhtyeen perustajajäsen Jon Schaffer, joskin äärioikeistolaisen Oath Keepers -militanttiryhmän päähine saattoi vaikeuttaa tunnistamista. Iced Earth on esiintynyt Suomessa monesti, esimerkiksi Ilosaaressa, Nosturissa ja Hartwall-areenalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita