Päivän lehti 9.2.2017

Moni syyrialaisperhe pettyi taas – ulkoministeriön lupailema perheenyhdistämisen haku ei onnistukaan

Ulkoministeriö ilmoitti tammikuussa, että syyrialaiset voivat vihdoin hakea perheenyhdistämistä Libanonissa. Moni perhe joutui silti taas pettymään. Aivovammasta kärsivä Ali Asalieh alkaa olla epätoivoinen.

Syyrialainen Ali Asalieh pakeni sotaa Nurmijärvelle. Tänne, pieneen kaksioon, hän on yrittänyt saada perhettään jo vuoden ajan.

Asalieh, 53, kärsii Syyriassa saadusta aivovammasta, kertoo suomalaisen neurologin lausunto. Oikea puoli kasvoista on halvaantunut. Asalieh ei voi seistä pitkään, koska tasapainoaisti on vaurioitunut eikä näkö toimi kunnolla. Aivoissa on laite, joka pumppaa painetta pois.

Syyrialaismies opiskelee suomea ja käy työelämävalmennuksessa trukkikuskin ammattia varten, mutta keskittyminen on vaikeaa.

Asalieh sai oleskeluluvan maaliskuussa 2016. Siitä lähtien hän on koittanut tuoda vaimonsa ja kolme lasta Suomeen. He eivät kuitenkaan pääse hakemaan perheenyhdistämistä Suomen Ankaran-suurlähetystöstä, koska Turkki ei myönnä heille viisumeita.

”Tilanne on masentava, ei vain minulle vaan kaikille kaltaisilleni. Ainoa asia, joka kannustaa jaksamaan, on usko Suomen oikeusvaltioon”, Asalieh sanoo.

Monet syyrialaiset ovat olleet jo pitkään samanlaisessa pattitilanteessa.

Perheen saaminen Suomeen on ollut heille lähes mahdotonta, sillä sitä varten perheenjäsenten pitäisi käydä Suomen suurlähetystössä Ankarassa.

Turkki ei myönnä syyrialaisille viisumia maahan. Suomi taas ei mahdollista perheenyhdistämisen hakemista Libanonissa, minne syyrialaiset pääsisivät. Syyksi on esitetty muun muassa resurssipula ja kustannukset.

Perheenyhdistämisen voi panna nykyään vireille sähköisestikin, mutta haku edellyttää yhä käyntiä suurlähetystössä, syyrialaisten tapauksessa Turkissa.

Tilanteen piti muuttua tammikuun lopulla. Suomen Ankaran-suurlähetystö lähetti syyrialaisille viestin, jossa kehotettiin varaamaan aika Libanoniin perheenyhdistämisen hakemista varten. Suomalainen delegaatio oli saapumassa saman kuun lopulla Beirutiin. Siellä sen oli määrä haastatella syyrialaisten perheenjäseniä hotellissa muutaman päivän ajan.

Asalieh vastasi sähköpostiin heti seuraavana päivänä ja pyysi tapaamisaikaa perheelleen. Hänen vaimonsa ja lapsensa asuvat vaarallisella alueella Syyriassa, lähellä Haman kaupunkia. Nämä ryhtyivät valmistautumaan matkaan.

Asalieh ja lähetystö vaihtoivat viestejä, mutta viisi päivää myöhemmin hän sai lähetystöltä automaattisen vastauksen, jossa kehotettiin varaamaan aika Suomen suurlähetystöstä Turkista. Siis paikasta, jonne syyrialaiset eivät pääse. Asalieh on soittanut lähetystöön toistuvasti, mutta puheluihin ei vastata.

”Vaimoni ei voi vieläkään uskoa tilannetta. Hän kyselee, tarkoittaako tämä sitä, etteivät he voikaan hakea Suomeen.”

Suomi myöntää suojelua käytännössä jokaiselle tänne päässeelle syyrialaiselle, koska Syyriassa käydään kuudetta vuotta sotaa. Heidän perheidensä saaminen Suomeen on kuitenkin osoittautunut hyvin hankalaksi.

Asiaa on yrittänyt selvittää muun muassa Suomi–Syyria-ystävyysseura. Järjestön johtaja Mania Alkhatib lähetti ulkoministeriön kansalaispalvelupäällikölle Pasi Tuomiselle sähköpostin kaksi viikkoa sitten. Viestissä on yksilöity noin 20 perhettä, jotka eivät saaneet aikaa Libanoniin, ja kysytty, miten ministeriö aikoo toimia. Tuominen vastasi Alkhatibille keskiviikkona HS:n yhteydenoton jälkeen.

Tuominen sanoo HS:lle, että ministeriön delegaatio haastatteli viime viikolla Beirutissa parikymmentä perhettä. Joukossa oli myös joitain irakilaisia ja palestiinalaisia, jotka eivät myöskään ole saaneet viisumia Turkkiin.

”Kaikkia halukkaita ei pystytty ottamaan vastaan, jotta pystyttiin takaamaan, että kaikki ajan saaneet pystyvät varmasti hoitamaan asiansa”, hän sanoo.

Kutsu lähetettiin niille, jotka ovat hakeneet turhaan Turkista viisumia ja ilmoittaneet asiasta Suomen lähetystöön. Ajat jaettiin ilmoittautumisjärjestyksessä. Lähetystön tiedossa on vajaat 50 ihmistä, joita ei voitu ottaa vastaan.

Sana ehti myös levitä sosiaalisessa mediassa, ja ulkoministeriö on saanut yhteydenottoja lisäksi uusilta perheiltä. Tarkkaa tietoa samassa tilanteessa olevien perheiden määrästä ei ole.

Ulkoministeriön mukaan ei ole pois suljettua, että vastaavia delegaatioita lähetetään Libanoniin uudestaan. Mitään päätöksiä asiasta ei kuitenkaan ole tehty. Pääsääntö on, että syyrialaisten pitää yhä hakea perheenyhdistämistä Turkissa.


Monet muut maat, kuten Ruotsi ja Saksa, mahdollistavat perheenyhdistämisen hakemisen useassa eri lähetystössään maailmalla.

Suomen tilanne selittyy osittain sillä, että lähetystöverkostoa on harvennettu säästöjen vuoksi.

Lopulta kysymys on silti poliittinen. Syyrialaisten tilanteesta päättää viime kädessä ulkoministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

Perussuomalaisille perheenyhdistäminen on hankala asia. Puolueessa on äänekäs ja äärimmäisen tiukkaa maahanmuuttolinjaa ajava siipi, joka tukee Jussi Halla-ahoa puheenjohtajaksi.

HS:n tietojen mukaan Soini itse suhtautuu ymmärtäväisesti pattitilanteessa olevien syyrialaisten perheenyhdistämiseen. Soinin ajattelusta perillä olevat arvioivat, että tätä selittävät ainakin Soinin kristillisyys ja vahva perhekäsitys. Soinin lisäksi puolueessa on monia kansanedustajia, joiden mielestä Suomesta suojelua saaneilla syyrialaisilla on laillinen oikeus saada perhe luokseen.

Soinin myönteisestä suhtautumisesta kertoo myös tammikuussa annettu vastaus kansanedustaja Emma Karin (vihr) kirjalliseen kysymykseen aiheesta. Soini kertoi ulkoministeriön etsivän aktiivisesti ratkaisuja perheenyhdistämiseen. Pari viikkoa tämän jälkeen ulkoministeriö kertoikin Beirutin-delegaatiosta.

Aiheen herkkyydestä kertoo se, että ulkoministeriö päätti delegaatiosta sammutetuin lyhdyin. Ministeriö ohjeisti järjestöjä olemaan kertomatta asiasta eikä lähettänyt siitä tiedotetta, vaikka aihetta on toistuvasti käsitelty julkisuudessa. Tätä perusteltiin kaaoksen välttämisellä.

Samaan aikaan kun Ali Asalieh ja moni muu odottaa perhettään, Syyriasta saapuu Suomeen yhä uusia turvapaikanhakijoita.

Vaikka syyrialaisia tulijoita voi olla vain joitain kymmeniä kuukaudessa, jokaisella yksin saapuneella saattaa olla useita perheenjäseniä Turkin ulkopuolella. Lisäksi perheenyhdistämisen ongelma saattaa koskea osaa syyrialaisista kiintiöpakolaisista, joita Suomi ottaa Turkista tänä vuonna noin tuhat. Viime vuonna suojelua sai Suomesta 1 118 syyrialaista.

”Kun lähdin Syyriasta, en tiennyt, mihin päätyisin. Uskon, että Suomi auttaa tuomaan perheeni pois vaarasta, vaikka sitten vähän myöhässä”, Asalieh sanoo.

Tästä on kyse

Syyrialaiset jumissa


 Suomesta oleskeluluvan saaneiden syyrialaisten pitää hakea perheenyhdistämistä Suomen suurlähetystöstä Turkissa.

 Turkki ei kuitenkaan myönnä viisumeita syyrialaisille.

 Ulkoministeriö lähetti tammikuun lopulla delegaation haastattelemaan joukon syyrialaisia Libanoniin, mutta monet jäivät ulkopuolelle.

Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Norovuodesta tulossa voimakkaampi kuin pitkään aikaan – näin suojaudut Suomessa jyllääviltä viruksilta
  2. Pöytäkirja paljastaa: Hiihtoliitolla oli hallussaan epohormonia 1980-luvun lopulla ennen Lahden MM-kisoja
  3. Maailma pyörii tällä hetkellä yhden miehen ympärillä – sillä välin Trump-otsikoiden alla vyöryy tärkeitä uutisia
  4. Puolitoista pilleriä pahoinvointilääkettä vammautti Tuula Petäyksen kädet – Nyt hän on lääkäri, joka haluaa vapauttaa vanhemmat syyllisyydestä
 2. Pääkirjoitus
  1. Työllistymiseen löytyy uusia polkuja
  2. Lentokiistassa näkyy aikojen muutos ja murros
  3. Muslimipelkoa testataan
  4. Reikäjuustosta ei ole valtioksi
  5. Asuntokaupoilla tinkiminen kannattaa – melkein aina
  6. Hallitus kävi vakavan kehityskeskustelun
  7. Pääkirjoitukset voi tilata uutiskirjeenä
 3. Kotimaa
  1. Riitely eläkkeistä alkaa eduskunnassa – eläkeläisjärjestöt huolestuivat sukupolvien sodasta
  2. Puolustusvoimat kiistää kaksoiskansalaisohjeet
  3. Moni syyrialaisperhe pettyi taas – ulkoministeriön lupailema perheenyhdistämisen haku ei onnistukaan
  4. Vihannesten hinnat jopa kolminkertaistuneet – poikkeuksellinen tilanne voi kestää viikkoja
  5. Suomalaislääkäri kävi toistakymmentä kertaa Pohjois-Koreassa ja huomasi lasten hampaista, mitä maassa tapahtuu
  6. Osallistumistulo on syrjäytymisen ehkäisyä, ei työttömän treenaamista työelämään
  7. Eduskunta käsittelee postilain muutosta – yleispalvelukirjeiden jakelu taajama-alueilla voisi harventua jopa kolmipäiväiseksi
  8. Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola jäänyt sairauslomalle – syynä uupumus ja masennus
  9. Matkustajat toivat viime vuonna Suomeen huomattavasti vähemmän savukkeita ja nuuskaa kuin vuotta aiemmin
  10. Paula Lehtomäki sai vapautuksen kansanedustajan työstä – Pekka Puska nousee eduskuntaan
  11. Nobel-sarja ei ole Netflixin tuotantoa
  12. Museoviraston osastonjohtaja on Mikko Härö
 4. Kaupunki
  1. Tässäkö Helsingin seudun kammotuin työpaikka? Palkka 7 500 euroa kuussa, mutta hakijoita ei näy
  2. Poikapulan takia vanhojentansseihin vedetään jo ysiluokkalaisia – poika pynttäytyy tanssiaisiin parillasadalla eurolla
  3. Luulitko, että länsimetro on Espoon epäonnisin työmaa? Tapiolan uimahallia on remontoitu jo 13 vuotta eikä loppua näy
  4. Helsingin suurin seurakunta antoi luvan käyttää kirkkojaan samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen
  5. Lahtelainen Suomi ensin -aktiivi partioi Itäkeskuksen uimahallin saunassa: ”Kohteliaasti huomautimme ja henkilöt riisuivat uimahousunsa”
  6. Helsinki suunnittelee Arabian peruskouluun 3 miljoonan remonttia
 5. Ulkomaat
  1. Bukarestin kaduilla kaadetaan korruptiota – hallitus yrittää laillistaa sen hyvin poikkeuksellisilla keinoilla
  2. Viron ulkomaantiedustelu: Venäjä on lisännyt sotavoimaa Itämerellä kymmenen vuotta, eikä se ole vastaus Natolle
  3. Oppositiopoliitikko Navalnyi sai uuden ehdollisen tuomion Venäjällä – aikoo silti jatkaa presidenttikampanjaansa
  4. Trumpin mielenterveys on median linssin alla – väärä mielipide ei ole hulluutta
  5. Somalian uusi presidentti on Mohamed Abdullahi ”Farmajo” Yhdysvaltain Buffalosta
  6. Ruotsin ulkoministeri tapaa Venäjän ulkoministerin Moskovassa
 6. Talous
  1. OECD: Suomi tarvitsee uusia huipputeknologian vientialoja ja innovatiivista yrittäjyyttä – nyt tutkimuksesta puuttuu selkeä suunta
  2. IMF:n Lagarde: Arviot Kreikan talouden kurjasta tilasta ovat totta – ”Minä annan aina saman vastauksen”
  3. Koneen uudet hissit ja liukuportaat on yhdistetty internetiin ja pilvipalveluihin
  4. Lihayhtiö HK-Scan aikoo vähentää 150 työpaikkaa – leikkurissa hallinnon työpaikat, tuotantoon ei kosketa
  5. Ehrnroothien hallitsemalta Fiskarsilta jättiosinko – alkaa maksaa osinkoa kaksi kertaa vuodessa
  6. Trump arvosteli tavarataloa rajuin sanoin – ”Nordstrom on kohdellut tytärtäni niin epäreilusti”
  7. FT: Kosmetiikkajätti L’Oréal harkitsee The Body Shopin myymistä – eettisyyttä korostava ketju on talous­vaikeuksissa
  8. Italia huolissaan ulkomaisista yritysvaltauksista
 7. Urheilu
  1. Enni Rukajärvi voi menettää kilpailukutsuja lopetettuaan yhteistyön energiajuomajätin kanssa – ”Jos joku ei halua kutsua, ihan sama”
  2. Kaisa Mäkäräinen välttää kättelyä MM-kisojen alla: ”Kaikki asiat on otettava huomioon”
  3. Dramaattinen päätöserä Mikkelissä – HIFK pelasi kymmenen minuuttia alivoimalla
  4. EräViikingit taistelee runkosarjan voitosta – Valmentaja Raimo Summasen poika teki liigauransa avausmaalin
  5. Mikko Rantanen taiteili hattutempun – Mikael Granlundin rankkarikikka epäonnistui
  6. Voisiko ”roistopallolla” pärjätä Suomen futiksessa? – Palloliiton kilpailupäällikön mukaan ”ei missään määrin mahdollista”
  7. Mari Laukkanen vastasi myöntyvästi kosintaan: ”Kyllä se on ihan julkinen asia”
  8. Kv. ampumahiihtoliitto otti kovat otteet käyttöön dopingtaistelussa: MM-kisat pois Venäjältä, kärynneille jopa kahdeksan vuoden kilpailukielto
  9. Los Angeles vaihtui Turkuun – fysiikkavalmentaja Marko Yrjövuori huolehtii Kobe Bryantin sijaan Njazi Kuqista
  10. Naiset eivät saa golfata sunnuntaisin – Tokion olympialaiset taas myrskyn silmässä
  11. Tuloksia, rahapelejä, tv-urheilua
 8. Kulttuuri
  1. Kävele teokseen espoolaismuseossa ja näet itsesi ulkopuolelta – Ymmärrät silloin, että teoillasi on seurauksia, sanoo taiteilijatähti Olafur Eliasson
  2. Tove Janssonin elämäkertanäytelmässä ei kierrellä homoseksuaalisuutta – ja se on ehkä parasta koko Svenskanin toteutuksessa
  3. Keski-ikä tekee karmean kiireiseksi – Teatteri Avoimien ovien ensi-illassa keskitytään nelikymppisen naisen murheisiin
  4. Jack Nicholson, 79, aikoo taas näytellä, ja minä pelkään hänen comebackiaan
  5. Elokuva viimeisen tsaarin romanssista vaikeuksissa Venäjällä: ortodoksipiirit haluavat estää esittämisen ”pyhimystä loukkaavana”
  6. Pelillisyys tekee tuloaan myös teatteriin – Immersiivisessä teatterissa draama syntyy katsojan tajunnassa
  7. Anna Viitalan näytelmä Kauheat lapset kertoo rajoista ja liian pitkälle menevistä tilanteista, joka muuttaa ihmisten suhteet
  8. Suomen museoissa kävi viime vuonna ennätysmäärä väkeä – kärjessä Ateneum ja Kiasma
  9. Satavuotias tanskalainen viulistilegenda Svend Asmussen on kuollut
 9. Tiede
  1. Maan ulkopuolista älyä on etsitty turhaan yli puoli vuosisataa – nyt etsinnässä alkaa uusi vaihe
 10. Mielipide
  1. Itämeri-laskuri on avaus kuluttajan avuksi
  2. Jätevesilietteen vaikutukset Itämereen huolestuttavat
  3. Pikkuvikaiset tietokoneet uusiokäyttöön
  4. Avoliitto ei tee pariskunnan omaisuudesta yhteistä
  5. Arabianrannan lapsilla on oikeus terveelliseen kouluympäristöön
  6. Helsinki-Vantaalla voi välttää tuoksut
  7. Kilpailuttaminen ei takaa laatua
  8. Espoon pitäisi ottaa mallia Helsingistä pyöräteiden hoidossa
  9. Työpajoilla tehdään vaikuttavaa työtä nuorten työllistämiseksi
  10. Käteinen raha alkaa olla harvinaista
 11. Tänään
  1. Kuva-arvoitus: Mikä voisi mennä pieleen?
  2. Vapaaehtoisesti Vietnamin sotaan jäänyt lentäjä Matti Kosonen ammuttiin toistamiseen alas
  3. Tapahtumia torstaina 9. helmikuuta
  4. Pieni soitin, suuri suosio
  5. Suomi – sata vai tuhat vuotta?
 12. Sarjakuvat
  1. Fingerpori
  2. Harald Hirmuinen
  3. Lassi ja Leevi
  4. Viivi ja Wagner
  5. Wumo
  6. Rip Kirby
 13. Radio ja TV
  1. Ryhmä X -sarjakuvasta tuttu supersankari saapuu televisioon – mutantti Legion luulee olevansa mielisairas
  2. Tanskan moskeijoissa šarialaki ajaa Tanskan lain edelle – Toimittajat salakuvasivat istuntoja imaamien kanssa
  3. Vallan vahtikoira puri myös itseään
  4. Torstain elokuvia
 14. Torstai
  1. Näin vanhempien riitelyn jäljet vaikuttavat vielä aikuisenakin – ”Näen ihmisistä, millainen päivä heillä on, vaikka he eivät puhuisi mitään”
  2. Hei nuori nainen, älä taivu synnytyskoneeksi
  3. Rakkaalle kelpaa vain paras – katso helpot reseptit hurmaavaan ystävänpäivän ateriaan
  4. Yksi punaviini sai raadilta täydet viisi tähteä – italialaisten hanaviinien maku vaihteli hurjasti mehumaisesta tasapainoiseen
  5. Onko valmiiksi pilkottujen kasvisten ostaja uusavuton vai trendikäs? Kysyimme dosentilta, mitä niistä pitäisi ajatella
  6. Keittokirja opastaa lihankorvikkeiden käytössä
  7. Onko työteho hukassa? Tarkista huoneen lämpötila
  8. Puistattaako parsakaali? Syy voi piillä geeneissäsi
  9. Näin hammaslääkäripelkoa yritetään nykyisin hoitaa – Kontrollin tunne on paras keino jännitystä vastaan, kertoo tutkijatohtori
  10. Ylipaino vaikeuttaa hengittämistä enemmän kuin moni ehkä ajattelee, kertoo asiantuntija – Liikakilot painavat keuhkoja ja palleaa
  11. Lempeä kasvatus, vähemmän riski­käyttäytymistä
  12. Nettisurffaajan selkäjumppa
  13. Alkoholinkäyttö puheeksi lääkärissä
  14. Suklaa-kookosjäätelö
  15. Kermaiset viskisinisimpukat
  16. Paras lasagne

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Uniasentosi voi paljastaa, oletko introvertti – Viisi faktaa nukkuma-asennoista

  2. 2

   Pyörälenkillä ollut triathlonisti sai häntä kolhineen autoilijan kiinni, nappasi kuvat ja teki rikosilmoituksen – törmäys tallentui videolle

  3. 3

   EU-tuomioistuin mitätöi Adidaksen kolmiraitaisen tavaramerkin

  4. 4

   Duunariperheen tytöstä tuli professori, joka puolustaa työläisiä – Suomessa on paljon sairaaksi tekevää työtä, sanoo Anne Kouvonen

   Tilaajille
  5. 5

   Väestöliitto jakoi ihmiset kahteen tyyppiin sen mukaan, kuinka he käyttäytyvät parisuhteessa – Testaa, kumpaan ryhmään kuulut

  6. 6

   Raportti: Matkustajat olivat vaarassa imeytyä lentokoneen moottoriin evakuoinnin aikana Helsinki-Vantaalla

  7. 7

   Miksi yksi tienaa toista enemmän? Tutkimusten mukaan tulo­erot selittyvät suurelta osin geeneillä, eikä lasta voi kasvattaa menestyjäksi

   Tilaajille
  8. 8

   Britannian poliisi pidätti miehen jalkapalloilija Emiliano Salan taposta epäiltynä

  9. 9

   Konkurssiin menneen Kone­pajan Brunon omistajat haukkuvat Bruce Oreckin toiminnan

  10. 10

   Pekka Haavistolla ministerien suurin velka 530 000 euroa – ministereistä vauraimmalla Timo Harakalla 609 000 euron sijoitusomaisuus

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Konkurssiin menneen Kone­pajan Brunon omistajat haukkuvat Bruce Oreckin toiminnan

  2. 2

   Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

  3. 3

   Pyörälenkillä ollut triathlonisti sai häntä kolhineen autoilijan kiinni, nappasi kuvat ja teki rikosilmoituksen – törmäys tallentui videolle

  4. 4

   Miksi yksi tienaa toista enemmän? Tutkimusten mukaan tulo­erot selittyvät suurelta osin geeneillä, eikä lasta voi kasvattaa menestyjäksi

   Tilaajille
  5. 5

   Kaikille tästä ei tule valon kesä: Ole itsellesi armollinen juuri nyt

  6. 6

   Duunariperheen tytöstä tuli professori, joka puolustaa työläisiä – Suomessa on paljon sairaaksi tekevää työtä, sanoo Anne Kouvonen

   Tilaajille
  7. 7

   Raportti: Matkustajat olivat vaarassa imeytyä lentokoneen moottoriin evakuoinnin aikana Helsinki-Vantaalla

  8. 8

   Poliisit tutkivat tunteja kuolleen vauvan tapausta New Yorkissa, ensi­hoitajat totesivat lapsen jo kuolleeksi – vasta oikeus­lääkäri tajusi, että kyseessä oli nukke

  9. 9

   EU-tuomioistuin mitätöi Adidaksen kolmiraitaisen tavaramerkin

  10. 10

   Väestöliitto jakoi ihmiset kahteen tyyppiin sen mukaan, kuinka he käyttäytyvät parisuhteessa – Testaa, kumpaan ryhmään kuulut

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

  2. 2

   Mummotunnelissa pariudutaan perinteisellä tyylillä

   Tilaajille
  3. 3

   JVG:n jättihitti näkyy yhä somepäivityksissä, vaikka sen sanoitus on vuosien ajan ymmärretty väärin – VilleGalle paljastaa salaisuuden Häissä-kappaleen menestyksen taustalta

   Tilaajille
  4. 4

   Psykologi Pertti Hakkarainen on kohdannut satoja raiskaajia ja sanoo, että monilla on heistä väärä käsitys – Siksi uhri ei voi tunnistaa tekijää etukäteen

   Tilaajille
  5. 5

   1950-luvulla keksittiin poltto­moottori, joka olisi voinut leikata suuren osan autojen päästöistä, mutta sitä ei koskaan otettu laajasti käyttöön

   Tilaajille
  6. 6

   Nike sijoitti urheilumuoti­kauppaansa realistisen näköisen nais­malli­nuken, ja vihan, ilkeilyn ja kommentoinnin määrä kasvoi käsittämättömäksi

  7. 7

   Ennennäkemätön romahdus yhdessä Suomen parhaista lukioista: 35 opiskelupaikkaa täyttämättä, sisään jopa 7,0:n keskiarvolla

  8. 8

   Onko toivo jo mennyt? HS:n erikoisartikkeli vie Amazoniaan, missä maailman keuhkot yskivät uhkaavasti

   Tilaajille
  9. 9

   Väestöliitto jakoi ihmiset kahteen tyyppiin sen mukaan, kuinka he käyttäytyvät parisuhteessa – Testaa, kumpaan ryhmään kuulut

  10. 10

   MTV:n entinen päällikkö joutuu käräjille epäiltynä seksikumppaneiden salakuvaamisesta

  11. Näytä lisää