Ilkka Kanerva ehdottaa Suomen isännöimiä suursota­harjoituksia – ”Suurin hyöty on harjoituksista Suomen olosuhteissa monikansallisten joukkojen kanssa” - Päivän lehti 10.9.2017 | HS.fi

Ilkka Kanerva ehdottaa Suomen isännöimiä suursota­harjoituksia – ”Suurin hyöty on harjoituksista Suomen olosuhteissa monikansallisten joukkojen kanssa”

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva ehdottaa monikansallisten sotaharjoitusten järjestämistä Suomessa. ”Meille olisi suurin hyöty harjoittelusta tietysti omalla alueellamme”, Kanerva sanoo. Monikansallisia harjoituksia ei ole järjestetty Suomessa koskaan aiemmin.

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok) ehdottaa, että Suomi voisi myös itse isännöidä suuria, monikansallisia sotaharjoituksia Suomen alueella.­

9.9.2017 13:21

Ensi viikolla Itämeren ympäristössä voi olla yhtaikaa liikkeellä jopa yli satatuhatta sotilasta lännestä ja idästä, kun kumpikin puoli vie läpi suuria sotaharjoituksiaan.

Harjoitukset todistavat lisääntyvistä jännitteistä Itämerellä. Harjoitusten päällekkäisyys lisää myös pelkoa vahingoista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?