Päivän lehti 11.1.2017
Päivän lehti 11.1.2017

Pääministeri selitti taas kytköksiään – tällä kertaa aiheena lasten yhtiön Fortum-rahat ja Intian-hanke

Juha Sipilän mukaan hänellä ei ollut osaa siihen, että Fortum sijoitti hänen lastensa omistamaan yhtiöön.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) joutui tiistaina jälleen selvittämään sidonnaisuuksiaan Iltalehden uutisoitua, että hän edisti viime helmikuun Intian-vierailullaan myös lastensa omistaman Chempolis-yrityksen liiketoimia.

Chempolisin pääomistaja on valtionyhtiö Fortum, joka tuli yhtiön omistajaksi lokakuussa 2016. Tämäkin herätti tiistaina kysymyksiä, sillä Fortum on yksi keskeisimmistä valtion yhtiö­omistuksista, ja Sipilä vastaa hallituksessa valtion omistajapolitiikasta.

Fortumilla on yli kolmanneksen osuus yhtiöstä. Fortum sijoitti Chempolisiin 6,4 miljoonaa euroa viime lokakuussa. Tiedossa on, että Chempolisilla oli rahoitusongelmia ennen Fortumin ja sijoitusyhtiö Taalerin syksyllä sijoittamaa lisäpää­omaa.

Edellisen kerran Sipilän sidonnaisuudet ja mahdollinen jääviys nousivat keskusteluun valtion sijoitettua kaivosyhtiö Terrafameen. Sipilän lasten sijoitusyhtiö Fortel Invest on omistanut osan Terrafamen alihankkijasta Katera Steelista, jonka pääomistajat ovat Sipilän sukulaisia. Fortel Invest on myynyt osuutensa kohun jälkeen.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Oululaisyritys Chempolis julkisti Intian vienninedistämismatkan yhteydessä viime helmikuussa tiedotteen, että sen 110 miljoonan euron arvoinen bio­jalostamohanke Intiassa etenee.

Fortel Invest omistaa Chempolisista 5,25 prosenttia.

Chempolisin johtaja Pasi Rousu kertoo HS:lle, että biojalostamohankkeen tärkein sopimus tehtiin jo vuonna 2014, kun Chempolis teki kumppanuus­sopimuksen intialaisen yhtiön NRL:n kanssa.

Asia eteni sen jälkeen hitaasti, ja NRL:n hallitus hyväksyi kaksi vuotta sitten tehdyn sopimuksen uuden version 11. helmikuuta eli juuri ennen Sipilän matkaa 12.–14. helmikuuta. ”Ajattelimme, että tämän NRL:n hallituksen päätöksen voisi julkaista pääministerin matkalla. Niissä kun on tapana julkaista kauppoja”, Rousu sanoo.

Intialaisille tämä sopi hyvin, sillä kotimaista raaka-ainetta eli paikallista bambua hyödyntävä biojalostamo kiinnostaa Intiassa.

Rousun mukaan pääministerin Intian-matkalla ei ollut mitään merkitystä kaupan syntymisen kanssa. Hän sanoo, että jälkikäteen ajatellen tiedotteen julkaiseminen vierailun yhteydessä oli ”todella huono ajoitus”.

Pääministeri Sipilä sanoo tienneensä, että hänen Intian vienninedistämismatkallaan oli mukana yhtiö, josta hänen lapsensa omistavat pienen osuuden.

”Tiesin Chempolisin tulevan matkalle, ja mietin, mitä tekisin. Päädyin siihen, ettei ole perusteita vaatia pudotettavaksi yhtiötä pois matkalta”, Sipilä sanoo.

”Paikan päällä kuitenkin varmistin, että yritys itse esittelee itsensä enkä puutu sen tekemiseen”, Sipilä sanoo. ”En todellakaan ole ollut missään neuvotteluissa mukana. Itse he ovat kauppansa tehneet.”

Sipilä sanoo, että listan matkalle lähtevistä yrityksistä tekee Finpro eikä hän itse vaikuta, ketkä matkalle lähtevät. ”Olisi kova päätös poistaa joku yhtiö tuolta listalta. Se olisi toisella tavalla tasa-arvoisuuden vastaista.”

Tiistai-iltana Ylen A-studiossa Sipilä sanoi, ettei hänellä ole ollut ”kummassakaan päässä osaa eikä arpaa”, kun Fortum päätti sijoittaa Chempolisiin.

”Lapseltani sain myöhemmin tietää, että kauppa on tulossa”, Sipilä kertoi. Hän sanoo toimineensa esteellisyysasioissa niin oikein kuin osaa.

Fortum harkitsi Chempolisiin sijoittamista HS:n tietojen mukaan pari vuotta. Selvityksiä tehtiin vuoden verran. Fortumin johdolle Chempolisin yhteys pääministeriin selvisi yhteiskuntasuhteista vastaavan johtajan Arto Rädyn mukaan vasta pari päivää ennen pörssitiedotteen julkistusta viime lokakuussa.

”Kun meille oli selvinnyt, että pääministerin perheellä on sijoitusyhtiönsä Fortel Investin kautta omistusta Chempolisissa, päätimme julkistaa poikkeuksellisesti kaikki Chempolisin omistajat lehdistötiedotteessa.”

”Normaalisti emme omistuksia kerro, mutta nyt johdon esityksestä muutimme tiedotteen sisältöä. Pohdimme myös, vaikuttaako pääministerin perhesidos meihin jollain tavalla. Totesimme, ettei. Syy pohdintaan oli se, että pääministeri on aina herkkä tapaus”, Räty toteaa.

Rädyn mukaan Fortumin sijoituspäätökseen ei kohdistunut vaikuttamista ulkopuolelta.

”Me pörssiyhtiönä teemme sijoituspäätökset aina täysin omista lähtökohdistamme.”

Fortumin teknologiajohtajan Heli Antilan mukaan Fortum oli täysin tietoinen Chempolisin heikosta rahoitustilanteesta. Chempolisin tilintarkastajat olivat huomauttaneet tästä vuoden 2015 tilinpäätöskertomuksessa.

Ministerien ja yritysjohtajien vienninedistämismatkat järjestävälle Finprolle pääministeri Juha Sipilän perheen yhteys Chempolisiin selvisi vasta tiistaina.

Intian matkalle osallistui edustajia 17 yrityksestä ja organisaa­tiosta. Delegaation kasaa aina Finpro, eivätkä poliitikot osallistu yritysjoukon kokoamiseen.

”Ministerit haluavat nähdä yleensä lopullisen firmalistan kuitenkin ennen matkaa. Mukaan pääsevät käytännössä kaikki, joilla bisnestä kohdemaassa on”, sanoo Finpron toimitusjohtaja Markus Suomi, joka itsekin osallistui Intian-matkalle.

Vaatimus mukaan pääsystä on, että yrityksellä pitää olla suomalainen y-tunnus. Yritykset maksavat matkansa itse.

Hallinto-oikeuden professorin Olli Mäenpään mielestä Juha Sipilän pitäisi olla nykyistä varovaisempi ja huolellisempi, ettei häneen kohdistu epäilyjä lähipiirinsä yritysten suosimisesta.

Mäenpään mielestä Sipilä voisi jopa ilmoittaa Finprolle listan yrityksistä, joihin hänen lapsillaan on kytköksiä. ”Panisin tässä yleisen edun yritysten edun edelle”, hän sanoo. ”Kyllä näitä epäilyjä pitää välttää etukäteen.”

Sipilä kertoi Twitterissä tiistaina, että hänen lastensa Fortel Invest omistaa nykyisin osuudet kolmesta eri yrityksestä. Chempolisin lisäksi yhtiöomistuksiin kuuluvat puun kaasutukseen erikoistunut Gasek sekä kuljetusyhtiö Ahola Transport.

Lasten sijoitusyhtiö nostaa kysymyksiä

Pääministeri Juha Sipilän lasten sijoitusyhtiön Fortel Investin omistukset ovat nostaneet kysymyksiä pääministerin mahdollisesta jääviydestä työtilanteissaan.

Valtio sijoitti vuonna 2016 rahaa Talvivaaran kaivokseen, jonka alihankkijan Katera Steelin pääomistajat ovat Sipilän sukulaisia. Myös lasten Fortelilla on ollut osuus Katerasta.

Sipilä osallistui Intian vienninedistämismatkalle helmikuussa. Sen päätteeksi Chempolis allekirjoitti aiesopimuksen biojalostamosta. Lasten Fortelilla on omistusosuus Chempolisissa.

Chempolis sai vuonna 2016 kuuden miljoonan euron sijoituksen valtion pääosin omistamalta Fortumilta.

Sipilä kertoi tiistaina Twitterissä, että Fortel Invest omistaa Chempolisista 5,25 prosenttia, Gasek oy:stä 1,19 prosenttia ja Ahola Transportista 0,89 prosenttia. Katera Steel ei ollut enää listalla mukana.

Taloussanomien mukaan Fortel Invest on myynyt Katera-omistuksensa Katera Steelille muutama viikko sitten.

Fakta

Lasten sijoitusyhtiö nostaa kysymyksiä


 Pääministeri Juha Sipilän lasten sijoitusyhtiön Fortel Investin omistukset ovat nostaneet kysymyksiä pääministerin mahdollisesta jääviydestä työtilanteissaan.

 Valtio sijoitti vuonna 2016 rahaa Terrafamen kaivokseen, jonka alihankkijan Katera Steelin pääomistajat ovat Sipilän sukulaisia. Myös lasten Fortelilla on ollut osuus Katerasta.

 Sipilä osallistui Intian vienninedistämismatkalle helmikuussa. Sen päätteeksi Chempolis allekirjoitti aiesopimuksen biojalostamosta. Lasten Fortelilla on omistusosuus Chempolisissa.

 Chempolis sai vuonna 2016 kuuden miljoonan euron sijoituksen valtion pääosin omistamalta Fortumilta.

 Sipilä kertoi tiistaina Twitterissä, että Fortel Invest omistaa Chempolisista 5,25 prosenttia, Gasek oy:stä 1,19 prosenttia ja Ahola Transportista 0,89 prosenttia. Katera Steel ei ollut enää listalla mukana.

 Taloussanomien mukaan Fortel Invest on myynyt Katera-omistuksensa Katera Steelille muutama viikko sitten.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Juha Sipilä
 • Sipilän hallitus
 • Vienninedistäminen
 • Fortum
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Ruuhkamaksun suosio romahti pääkaupunkiseudulla – ”Ei täällä ole oikeita ruuhkiakaan”
  2. Kirjeenvaihtajan essee: Kautensa päättävä Barack Obama ajatteli kuin pohjoismaalainen – ja vastustajat käyttivät sitä hyväkseen
  3. Pääministeri selitti taas kytköksiään – tällä kertaa aiheena lasten yhtiön Fortum-rahat ja Intian-hanke
  4. Google-johtajan mukaan suomalaisia yrityksiä vaivaa rohkeuden puute – ”Auta armias, jos pitäisi investoida uuden idean kaupallistamiseen”
 2. Pääkirjoitus
  1. Italian populismi kypsyy vaalien alla
  2. Yhdysvaltojen uudelle presidentille on tarjolla synkkä kuva maailman trendeistä
  3. Meri kirkkaaksi peltoja kipsaamalla
  4. Moni pitää euroon liittymistä virheenä, mutta kansanäänestys yhteisvaluutasta olisi ollut arpapeliä
  5. Eläköityminen huolettaa sote-uudistuksessa
  6. Karlsson
  7. Bernerin veromalli haukkaa liian suuren palan
 3. Kotimaa
  1. Suomi heittää paperittomat ulos vastaanottokeskuksista – ”Siitä seuraa rikollisuutta, pahoinvointia ja radikalisoitumista”
  2. Niinistö armahti viime vuonna viisi rikoksista tuomittua
  3. Kaupat uskovat: Uusi alkoholi­laki puolittaisi vahvan oluen matkustaja­tuonnin – Nämä muutokset lakiuudistus toisi
  4. Väitös: Työn ja perheen risti­riidat nostavat riskiä avioeroihin ja pitkiin sairauslomiin
  5. Valviralta uusi kielto kapselisavukkeille
  6. Tampere aikoo tyhjentää päiväkodin – yrittäjä sai tuomion lapsikuvista 2010 ja on sen jälkeen toiminut yksin lasten kanssa vastoin sopimusta
  7. Teollisuuden suurliiton valmistelu todennäköisesti jatkuu, vaikka Paperiliitto jäi ulkopuolelle
  8. Suomalaistutkimus kumoaa tiukan kananmunarajoituksen – kolesterolipitoinen ruokavalio ei lisää muistisairauksien riskiä
  9. Alaikäisiä epäillään törkeästä raiskauksesta ja lapsen hyväksikäytöstä Ylöjärvellä
  10. Toimeentulotuki siirtyi Kelaan, hakemuksia odotettua vähemmän – moni voisi saada tukea, muttei hae
  11. Porvoon vettä ei tarvitse enää keittää
  12. Poliisi: Tesoman pahoinpitely selvisi
  13. Nuorisotyöttömyysaste kasvoi 0,3 prosenttiyksikköä
  14. Nepal-näyttely on avoinna 29. tammikuuta asti
 4. Kaupunki
  1. Keskustakirjaston nimi käännetään sittenkin ruotsiksi – kielikeskustelun herättäjä väläyttää nyt myös saamenkielistä nimeä
  2. Heidi Hautala: Pieni piiri ei saa päättää vihreiden pormestariehdokkaasta – tarvitaan jäsenäänestys
  3. Kesko irtautui Fennovoiman ydinvoimalasta – Helsingin ja Vantaan osuus rahoituksesta saattaa kasvaa
  4. Vantaan Hakkilaan rakennetaan suuri logistiikkakeskus – pinta-alaa yhdeksän jalkapallokentän verran
  5. Tuuli Kousa nousemassa Helsingin valtuuston puheenjohtajaksi
  6. Tapon yritys Oulunkylän asemalla – poliisi julkaisi valvontakamera­kuvia pakenevista epäillyistä
  7. Perheenisät kehittivät liikeidean: Ostetaan talonrähjä, kasvatetaan kannabista ja pannaan talo myyntituloilla kuntoon
  8. Mies murtautui taloon Puistolassa: Penkoi paikat, söi ruuat ja varasti pihasta auton
 5. Ulkomaat
  1. Trumpin kohuttu oikeusministeri esiintyi aiempaa maltillisemmin – kiisti kannattavansa esimerkiksi muslimien maahantulokieltoa
  2. NYT: Trump aikoo kaataa Obamacaren heti ensi viikolla
  3. Putinin rakastaman ruhtinaan kuolema lopetti yhden Venäjän kruununperillisten sukuhaaran – ruhtinas puolusti Putinia
  4. Poliisikriisi piinaa Ruotsia
  5. Tuomioistuin: Sveitsin muslimityttöjen on osallistuttava sekaryhmien uimaopetukseen kouluissa
  6. Saksan entinen liittopresidentti Roman Herzog kuollut
  7. Islanti saa keskustaoikeistolaisen hallituksen – uusi parlamentti päättää, pitäisikö kansan äänestää EU-jäsenyydestä
  8. Gambian vaalikriisi jatkuu – Korkein oikeus ei voi kokoontua, koska maassa ei ole tarpeeksi huipputuomareita
  9. Ainakin 30 ihmistä kuoli Afganistanissa kahdessa pommi-iskussa – räjähdykset tapahtuivat lähellä parlamenttitaloa
  10. Breivik aloitti istunnon natsitervehdyksellä – Oikeus käsittelee Norjan joukkomurhaajan vankilaolot uudestaan
 6. Talous
  1. Trump kiihdytti pörssit huumaan, mutta edessä voi olla täyskäännös – asiantuntijat kertovat kolme keinoa, joilla varautua mahdolliseen laskuun
  2. Maailmanpankki arvioi: Maailmantalous on toipumassa, mutta poliittinen epävarmuus uhkaa kasvua
  3. Palkkakatto ja muita kipeitä brittiongelmia
  4. EU-komissio kurittaa Whatsappin ja Snapchatin kaltaisia palveluja – haluaa käyttäjätietojen hyödyntämiselle tiukat pelisäännöt
  5. Posti laajentaa toimintaansa hoiva-alalle
  6. Volkswagen on neuvotellut alustavan sovitteluratkaisun päästöhuijausasiassa – yhtiö myöntäisi syyllisyytensä ja maksaisi 4,1 miljardia euroja sakkoja
  7. Yli 290 miljoonan euron Sampo-osakkeet yhä vailla noutajaa – Katso HS:n hakukoneesta, onko taloyhtiösi tietämättään omistanut osakkeita
  8. Yli 600 yritystä ja sijoittajaa vetoaa Trumpia jatkamaan ilmastotoimia
  9. Marine Le Pen peesaa Trumpia: Autot valmistettava kotimaassa
  10. EU hyväksyi Ranskan valtiontuen Arevalle
 7. Urheilu
  1. MM-kisoista 48 joukkueen jättiturnaus – Aasia ja Afrikka suurimmat voittajat
  2. Jalkapallon MM-turnauksesta tulossa suurempi, rikkaampi ja yllättävämpi
  3. Patrik Laineen menestystarina jatkuu, nyt kutsu NHL:n tähdistöpeliin ja tulossa iso bonus osallistumisesta
  4. Joukkuekaverilta selkeä näkemys Laineen loukkaantumisesta: ”Oma syy”
  5. Suomen Hiihtoliitolla ja Lahden Hiihtoseuralla hyytävät välit ennen MM-kilpailuja –”Tulevaisuutta ei voi rakentaa tällä tavalla”
  6. Leijoniin tyrkyllä huippujoukkue Pariisin MM-kisoihin – Miltä kuulostasi ykkösketju Aho–Barkov–Laine?
  7. NHL:ssä käymässä kova myllerrys, nuori kapteeni McDavid viemässä Edmontonin pudotuspeleihin
  8. Suomi hakee vuoden 2021 jääkiekon MM-kisoja
  9. Classicin Sami Johansson antoi tahdit kärkiottelulle kovilla tehoilla
  10. Olympiastadionin lisärahoitus vaikuttaa myös Malmin jääpallohallin rakentamiseen –”Hassu tilanne”
  11. Maria Šarapova palaa tenniskentille huhtikuussa Stuttgartissa – 15 kuukauden dopingpanna päättyy
  12. Farmivalmentaja laittaa Puljujärven ykkösketjuun: ”Annamme hänelle itseluottamusta”
  13. Arvostettu julkaisu: Ruuskanen maailman viidenneksi paras keihäänheittäjä vuonna 2016
  14. Veikkausliigan maalikuningas Roope Riski siirtyy Saksan kolmossarjaan
  15. Tiistain tulospörssissä muun muassa alppihiihtoa, jääkiekkoa, rahapelejä ja vinkkejä tv-urheiluun
 8. Kulttuuri
  1. ”En voi tietää, mitä robotti haluaa piirtää” – videolla näkyy, kun taiteilija improvisoi piirustusta robotin kanssa samalle paperille
  2. Pikku Kakkosen 40-vuotinen tarina: Lasse Pöysti luki iltasatuja viskin voimalla, Pelle Hermanni poisti tekijän lapsuustraumoja
  3. Tom of Finland valittiin Göteborgin elokuvajuhlien avauselokuvaksi – ”Suuri mahdollisuus saada kansainvälistä huomiota”
  4. Loppiaiskonsertista floppiaiskonsertti – Helsingin kaupunginorkesteri hukkasi hienon konseptinsa perinteet
  5. Haloo Helsinki palaa keikoille yli 20 000 ihmisen edessä, mutta tekee sen Tallinnassa – Virossa suomalaisille tehtävät keikat voivat yleistyä
  6. 100-vuotiaan Suomen historia kulkee hissillä yhdessä illassa – Lontoossa asuvat taiteilijat loivat vaihtoehtoisen tangoesityksen juhlavuodelle
  7. Morrisseyn takapiru teki räiskyvimmän ja persoonallisimman albuminsa
  8. Nykyräpin superduo Run The Jewels syyttää poliitikkoja listaksi asti
  9. Virta-trio kuulostaa osiaan suuremmalta kokonaisuudelta
  10. Patricia Kopatchinskaja on huippuviulisti ja luonnonlapsi, joka elää veitsen terällä
  11. U2 lähtee maailmankiertueelle – soittaa konserteissa 30 vuotta sitten julkaistun hittilevynsä kappaleet
  12. Musiikin erikoislehdet Classic Rock ja Metal Hammer saavat sittenkin jatkaa – Queen ja moni muu yhtye ryhtyi vastaiskuun
  13. Johanna Korhonen Maahenki-kustantamon toimitusjohtajaksi
  14. Trumpin vaalivoitosta kertova dokumentti saa ensi-iltansa Sundacessa
 9. Tiede
  1. Musta kuin 1800-luvun Lontoo – Paha ilma tappaa Kiinassa jo miljoonia
  2. Antibioottien tehon väheneminen uhkaa maailmaa
  3. Tähtitieteilijät: Maata kiersi aiemmin useita kuita
 10. Mielipide
  1. Vainotut taiteilijat tarvitsevat kansainvälistä suojelua
  2. En ymmärrä afgaaniperheen saamaa kielteistä turvapaikkapäätöstä
  3. Mitä muuta älykoti on kuin valojen räpsyttelyä?
  4. Vastuu algoritmien suodattamasta tiedosta ei voi olla yksin kuluttajalla
  5. Trofeemetsästys ei ole luonnonsuojelua
  6. Helsingin seutu on hiihtoparatiisi
  7. Humanismin arvostus on kaunis haave
  8. Alkoholinmyynnin vapauttaminen lisää lasten kärsimystä
  9. Verkkoon yhdistetty seurantalaitteisto altistaisi auton hyökkäyksille
  10. Sosiaalipoliittiset ratkaisut vaikuttavat parisuhteiden muodostamiseen
 11. Tänään
  1. Sotakuvaaja Ivar Heinmaa jäisi pois jopa omista häistään, jos lähtö kuvausrintamalle tulisi
  2. Harry Forsblom 1943–2016
  3. Heikki Hemminki 1931–2016
  4. Margriet sai Pieterinsä riemuitsevassa Haagissa
  5. Turun tuho ja Helsingin alku
  6. Tapahtumia keskiviikkona 11. tammikuuta
 12. Radio ja TV
  1. Carrie Fisherin ja Debbie Reynoldsin äiti-tytär-suhde oli outo mutta lämmin, todistaa tuore dokkari, joka on nyt katsottavissa
  2. Miljonääri-Jussi oli uunotuksessaan kiltti
  3. Keskiviikon elokuvia
 13. Sarjakuvat
  1. Karlsson
  2. Fingerpori
  3. Viivi ja Wagner
  4. Harald Hirmuinen
  5. Lassi ja Leevi
  6. Wumo

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Autokoulunopettaja näytti, miten vaihteita vaihdetaan – Miksi tuntuu paremmalta olla hiljaa ahdistelusta?

  2. 2

   Sairaanhoitaja Paula Vuotila, 61, eli 30 vuotta ”koulutetun eliittielämää” – sitten hän ajautui asumaan rappukäytävissä

  3. 3

   Onko alkoholin tilaaminen ulkomailta todella kielletty laissa? – Lakimies sanoo kieltoa ”suureksi sumutukseksi”, joka perustuu muutaman virkamiehen ratkaisuun

  4. 4

   Kansanedustajaa suudeltiin silmään, rintoja kommentoitiin istuntosalissa – seksuaalista häirintää esiintyy myös politiikassa, vaikka eduskunta on entistä sivistyneempi paikka

  5. 5

   Nämä asiat langattoman verkon tietoturva-aukosta pitää nyt tietää: Päivitä tietokoneesi ja modeemisi ohjelmistot heti kun vain mahdollista

  6. 6

   Naisten kohtaamasta vihapuheesta on tullut niin normaalia, että poliisikaan ei tunnista normaalin nettikeskustelun rajaa – Siksi Suomessa tehtiin sarjakuva, joka tarjoaa uhreille selviytymiskeinoja

  7. 7

   Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

  8. 8

   Suomalais-hollantilainen laite mullisti saasteiden mittauksen: Satelliittikuvat paljastavat, missä päin maailmaa ilma on saastuneinta

  9. 9

   Lääkäri ei ottanut poikani puheita itsemurhasta todesta – ensimmäinen yritys oli viimeinen

  10. 10

   Uusi kulmakarvojen tatuointimenetelmä villitsee Suomessakin, mutta onko microblading turvallista? Asiantuntija oikoo viisi väärinkäsitystä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sairaanhoitaja Paula Vuotila, 61, eli 30 vuotta ”koulutetun eliittielämää” – sitten hän ajautui asumaan rappukäytävissä

  2. 2

   Seuraan lyöttäytynyt kaksikko repi suomalaiselta hopeakorun Firenzessä – mies hermostui ja taltutti ryöstäjät pystypainin jälkeen: ”Poliisi sanoi, että aika harvoin käy näin”

  3. 3

   Suomalais-hollantilainen laite mullisti saasteiden mittauksen: Satelliittikuvat paljastavat, missä päin maailmaa ilma on saastuneinta

  4. 4

   Lääkäri ei ottanut poikani puheita itsemurhasta todesta – ensimmäinen yritys oli viimeinen

  5. 5

   Kela vastaa yksinhuoltajalle, joka säästi lapsilleen rahastoon: ”Lapsen säästörahaston varat pitää käyttää lapsesta aiheutuviin menoihin”

  6. 6

   Humalainen nuorisojoukko jahtasi kahta 15-vuotiasta teräaseen kanssa Espoossa – Jahdatut piiloutuivat bussiin, joukkio hajotti kahdeksan ikkunaa

  7. 7

   ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

   Tilaajille
  8. 8

   Pellolta löytyi ammuttu mies, motiiviksi epäillään tieriitaa – uhri oli ärsyyntynyt liikenteestä ja asetellut tielle esteitä

  9. 9

   Onko alkoholin tilaaminen ulkomailta todella kielletty laissa? – Lakimies sanoo kieltoa ”suureksi sumutukseksi”, joka perustuu muutaman virkamiehen ratkaisuun

  10. 10

   Tehdas­rakennuksen palosta aiheutunut savuvaara ohi Helsingin Tapanilassa, myös juna-asema avattu

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ossi Nyman ei tee töitä ja sanoo, että työvoimatoimisto on ihmisoikeusloukkaus – näin ”ideologisesti työtön” taktikoi itselleen yhteiskunnan tuet

   Tilaajille
  2. 2

   Koko some kuohuu, sillä Pressiklubin juontaja Sanna Ukkolalle ehdotettiin erikeeperiä päähän, tämä kanteli ehdottajan pomolle ja myrsky oli valmis – tästä on kyse

  3. 3

   ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

   Tilaajille
  4. 4

   ”Sinun hiljaisuutesi on valanut sementtiin itätytön stereotypian, ja se myy lisää poikamiesmatkoja”, kirjoittaa kirjailija Sofi Oksanen avoimessa kirjeessään Melania Trumpille

  5. 5

   Kirjailija kertoi olevansa ”ideologisesti” työtön ja kikkailevansa tukia – TE-toimisto katkaisee tuet ja aloittaa poikkeuksellisen selvityksen

  6. 6

   Trumpin lähipiiri pelkää presidentin olevan ”hajoamassa” – avustajat yrittävät pitää presidentin aisoissa, kun hän saapuu toimistolle kiihdyksissään

  7. 7

   Kiusaajat voittivat Niklas Herlinin

   Tilaajille
  8. 8

   Teollisuuden ja median suuromistaja Niklas Herlin on kuollut

  9. 9

   Nalkutatko sinäkin? ”Naisvalitus” ei ole naisten vika, vaan puhetapa kertoo parisuhteiden epätasa-arvosta

   Tilaajille
  10. 10

   Naisen käsi osui vahingossa vastaan kävelleeseen mieheen Kalliossa – mies raivostui silmittömästi, löi ja potki naista

  11. Näytä lisää