Saarikko: Henkilöstömitoitukset eivät automaattisesti ratkaise lastensuojelun ongelmia – Ministeriö selvittää lastensuojelutyön kuormittavuutta - Päivän lehti 11.1.2018 | HS.fi

Saarikko: Henkilöstömitoitukset eivät automaattisesti ratkaise lastensuojelun ongelmia – Ministeriö selvittää lastensuojelutyön kuormittavuutta

Sosiaali- ja terveysministeriö on aloittanut lastensuojelun kuormittavuudesta ison selvityksen. Tarkoituksena on kehittää lastensuojelua tiimityön suuntaan.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) sanoo ymmärtävänsä lastensuojelun työntekijöiden huolta. ”Tilanne on kiehunut ja kuplinut Suomessa kauan”, hän sanoo.

11.1.2018 2:00

Lastensuojelutyön kuormittavuutta arvioiva selvitys ei välttämättä esitä ohjeistusta siihen, kuinka paljon yksittäisellä lastensuojelun työntekijällä voi olla asiakkaita.

Sosiaali- ja terveysministeriö kertoi keskiviikkona aloittaneensa selvityksen siitä, miten lastensuojelutyön kuormittavuutta voitaisiin vähentää. Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja arvioi henkilöstön riittävyyttä ja etsii ratkaisuja työntekijöiden vaihtuvuuteen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?