Päivän lehti 11.2.2017
Päivän lehti 11.2.2017

Suuryhtiö osti osan Terrafamesta – Trafigura väijyi kaivosta vuosia

Maailman suurimpiin raaka-aineiden välittäjiin lukeutuva Trafigura alkaa rahoittaa valtionyhtiö Terrafamen omistamaa kaivosta. Singaporelaisen Trafiguran toimitusjohtajan Jeremy Weirin mielestä kyseessä on maailmanluokan kaivos. Sampokin lainaa Terrafamelle 25 miljoonaa euroa.

Singaporelainen raaka-aineiden välittäjä Trafigura on jo vuosia pohtinut entiseen Talvivaaran kaivokseen sijoittamista, kertoo toimitusjohtaja Jeremy Weir.

”Olemme tutkineet kaivosta vuodesta 2014 saakka ja käyneet siellä lukuisia kertoja. Kun tuotanto on saatu täyteen tehoonsa, nikkelintuotanto kaivoksella on maailman halvimpia”, Weir sanoo.

Hän kertoo käyneensä kaivoksella noin kaksi viikkoa sitten.

”Onneksi se oli leuto päivä ja pakkasta oli vain viisi astetta.”
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Perjantaina Trafigura ilmoitti sijoittavansa kaivokseen 75 miljoonaa euroa pääomaa, jolla se hankkii 15,5 prosentin omistus­osuuden kaivostoiminnasta vastaavasta Terrafamesta. Sijoitus tehdään Trafiguran sijoitusrahaston Galenan kautta.

Trafigura antaa lisäksi Terrafamelle 75 miljoonan euron lainan, jonka se voi vaihtaa yhtiön osakkeiksi. Finanssiyhtiö Sampo antaa 25 miljoonan euron lainan samoilla ehdoilla.

”Olemme tietenkin tyytyväisiä, että Sampo osallistuu rahoitukseen rinnallamme. Mielestäni se on merkki siitä, että myös Sampo uskoo yhtiöön.”

Lainojen vakuutena on yrityskiinnitys. Se tarkoittaa, että Terrafamen irtain omaisuus on lainojen vakuutena. Trafiguran ja Sammon lainojen riski on siis pieni, jolloin lainojen korot ovat todennäköisesti matalat.

Trafigura on sitoutunut ostamaan seitsemäksi vuodeksi kaivoksen koko nikkelituotannon ja 80 prosenttia sinkkituotannosta. Sopimuksen arvo on Terrafamen mukaan kolme miljardia euroa.

Kaivos on ollut vuosikausia suurissa vaikeuksissa, mutta se ei Trafiguraa pelota.

Eikä Trafigura ole mikä tahansa yhtiön, vaan yksi maailman suurimmista raaka-aineiden välittäjistä. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 98,1 miljardia dollaria eli 88,6 miljardia euroa. Yhtiön omaisuuserien arvo oli 41,2 miljardia dollaria eli 37 miljardia euroa.

Toimitusjohtaja Weirin mukaan yhtiö on tehnyt kaivoksessa laajoja teknisiä, ympäristöllisiä ja taloudellisia selvityksiä ennen kuin se päätti osallistua rahoitukseen.

”Suhtaudumme tähän sijoitukseen hyvin vakavasti. Sen lisäksi, että osallistumme rahoitukseen ja olemme osakkeenomistaja, tarkoituksena on monin eri tavoin tukea yhtiötä.”

Tukemisella Weir tarkoittaa sitä, että Terrafame voi hyödyntää Trafiguran osaamista.

Weirin mukaan kaivoksen tuotannon kehitys viime aikoina ja varastoitujen vesien merkittävä väheneminen ovat merkkejä siitä, että bioliuotus toimii Sotkamossa.

”Tämä on ilman muuta maailmanluokan kaivos. Meidän kautta kaivos pääsee kansainvälisille markkinoille parhailla mahdollisilla hinnoilla.”

Aluksi tärkeintä on kuitenkin tuotannon kasvattaminen täyteen tehoonsa. Sen pitäisi Terrafamen ennusteiden mukaan toteutua ensi vuoden loppuun mennessä. Terrafame on suunnitellut myös uusien tuotteiden valmistamista.

”Tärkein tehtävä on pitää huolta siitä, että tuotannon kasvattaminen täyteen tehoonsa sujuu hyvin. Sen jälkeen voimme miettiä sitä, miten erilaisia sivutuotteita voidaan hyödyntää.”

Kokonaisuudessaan perjantaina julkistetun rahoitusjärjestelyn arvo on 250 miljoonaa euroa.

Trafiguran 75 miljoonan pää­omasijoituksen, 75 miljoonan euron lainan ja Sammon 25 miljoonan euron lainan lisäksi emoyhtiö Terrafame Group sijoittaa kaivostoiminnasta vastaavaan Terrafameen 25 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Lisäksi Terrafame Group on antanut Terrafamelle 50 miljoonan euron sijoitussitoumuksen.

Eduskunta myönsi Terrafame Groupille syksyllä 100 miljoonan euron rahoituksen, jota ei ole vielä käytetty.

Rahoitusjärjestely on itse asiassa suurempi kuin mitä Terrafame on arvioinut tarvitsevansa. Yhtiön mukaan se olisi tarvinnut uutta rahoitusta 150–200 miljoonaa euroa siihen saakka kunnes toiminta on kasvatettu täyteen tehoonsa.

Kaivosteollisuudessa yksi keskeisistä kysymyksistä on raaka-aineiden hintakehitys. Terrafamen kaivoksen päätuotteita ovat nikkeli ja sinkki.

Nikkeli on viime aikoina halventunut, mutta sinkin hinta on pysynyt kaivoksen kannalta suotuisana. Nikkeliä käytetään etenkin ruostumattoman teräksen valmistukseen. ”Ruostumattoman teräksen kysyntä on kasvanut ja sinkin hintaa tukee varastojen pieneneminen”, Weir sanoo.

Varastojen pieneneminen on merkki siitä, että kysyntä alkaa todennäköisesti jossain vaiheessa kasvaa. Ja kun kysyntä kasvaa, hinnat kallistuvat.

Yrityssaneerauksessa olevalla pörssiyhtiö Talvivaaralla ei ole enää mitään tekemistä kaivoksen kanssa.


Valtio pani kaivoksen kuntoon

Sotkamossa sijaitseva Terrafamen monimetallikaivos on julistettu jo monta kertaa tuhoon tuomituksi.

Kuin ihmeen kaupalla kaivos on onnistunut monta kertaa voittamaan vaikeutensa.

Vaikeudet kaivoksella alkoivat jo toiminnan alkuvaiheessa vuonna 2009: malminmurskain oli väärä. Sen jälkeen bioliuotus ei alkanut suunnitelmien mukaan ja kovat pakkaset haittasivat toimintaa.

Syksyllä 2013 tulivat ennätykselliset sateet. Kipsisakka-altaan pohja mureni, ja lähivesistöön pääsi tulvaveden mukana myrkyllisiä raskasmetalleja.

Talvivaara keskittyi ympäristövahinkojen hillitsemiseen, ja varsinainen liiketoiminta seisahtui. Kulut kasvoivat, ja nikkelin hinta halpeni.

Kaivostoiminnasta vastanneen Talvivaara Sotkamon konkurssin jälkeen omistajaksi tuli kesällä 2015 valtionyhtiö Terrafame. Sillä on käytössään varoja huomattavasti enemmän kuin talousvaikeuksien halvauttamalla Talvivaaralla aikoinaan oli.

Terrafame teki kaivoksella paljon niitä asioita, joita Talvivaara ei varojen puutteessa pystynyt.

Bioliuotuskasat rakennettiin uusiksi, tuotantoon tehtiin muutoksia, metallitehtaalla otettiin käyttöön toinen tuotantolinja ja ympäristöturvallisuutta parannettiin.

Kun bioliuotuskasat toimivat tehokkaasti, ne ovat kuumia ja vettä haihtuu ilmaan. Haihtuminen on yksi merkittävä syy siihen, miksi kaivosalueelle varastoitujen vesien määrä on vähentynyt selvästi.

Kaivosalueelle varastoitujen vesien määrä oli joulukuun lopussa 3,8 miljoonaa kuutiometriä. Se tarkoittaa, että vesien määrä on vuodessa vähentynyt yli 60 prosenttia. Vuoden 2015 lopussa kaivosalueelle oli varastoitu vettä 10,1 miljoonaa kuu­tiometriä.

Viime vuoden loka–joulukuussa Terrafamen liikevoitto oli 12,2 miljoonaa euroa, joka johtui keskeneräisen tuotannon arvoon tehdystä muutoksesta. Se johtui pääasiassa tuotannon tehostumisesta sekä nikkelin ja sinkin kallistumisesta.

Yhden vuosineljänneksen perusteella ei voi kuitenkaan tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä tulevaisuudesta. Todennäköisesti kaivoksella on edessään vielä monta mutkaa ennen kuin sen toiminta vakautuu.

Rahoitusjärjestelyn onnistumista voi kuitenkin pitää merkkinä siitä, että ainakin uskoa kannattavaan kaivostoimintaan Sotkamossa on. Rahoittajilla on myös käytössään paljon enemmän tietoa kaivoksen tilasta kuin ulkopuolisilla.

Fakta

Konkurssista valtion kaivokseksi


 Kaivostoiminnasta vastaava Talvivaara Sotkamo asetettiin konkurssiin marraskuussa 2014.

 Kesällä 2015 valtionyhtiö Terrafame osti kaivoksen liiketoiminnan konkurssipesältä. Valtio sijoitti kaivokseen 209 miljoonaa euroa.

 Keväällä 2016 valtio antoi Terrafamelle 140 miljoonan euron uuden rahoituksen.

 Marraskuussa hallitus esitti Terrafamelle uutta 100 miljoonan euron rahoitusta, jonka turvin rahoitusneuvotteluja voidaan jatkaa vuodenvaihteen jälkeen. Eduskunta hyväksyi rahoituksen.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kaivosteollisuus
 • Valtionyhtiöt
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Jo kymmenet­tuhannet erolapset vaihtavat kotia viikoittain – Taina Tenkanen, 22, kertoo, miten kahden kodin lapsuus onnistuu onnellisesti
  2. Suuryhtiö osti osan Terrafamesta – Trafigura väijyi kaivosta vuosia
  3. Terrafamen uusi omistaja Trafigura kuljetti myrkkyjätettä Afrikkaan
  4. Merja Kyllönen EU-sääntöjen noudattamisesta: Olemme Suomessa hyväntahtoisia hölmöjä
 2. Pääkirjoitus
  1. Pormestarikisa kiihtyy Helsingissä
  2. Trump lisää turvattomuutta valheellisilla uhkakuvillaan
  3. Ruoka on ympäristövalinta
  4. Opeta lapsi katsomaan silmiin
  5. Yhtenäisyys parantaisi EU:n turvallisuutta
  6. Airpron kiistassa kyse on palkoista
 3. Kotimaa
  1. Sukulaiset lukivat lehdestä merkillisestä CIA-suomalaisesta – Vakoojaksi epäillyn Romppasen poika HS:lle: ”Isä oli kuriiri”
  2. Lakiluonnos: Yliopistot voivat pian ulkoistaa opinnoistaan lähes puolet ammattikorkeakouluihin – ”Onko se enää yliopistotutkinto?”
  3. Jos ilmailualan lakko alkaa ensi viikolla, hiihtolomalaisten on syytä varata lentoasemalle enemmän aikaa
  4. Raportti: Sipilän hallitus jäämässä lähes kaikista keskeisistä tavoitteistaan – Ministeri Orpo: ”Huoleni on suuri”
  5. Moottoripyörävero näyttää kaatuvan – hallitus­puolueet sanoutuivat kilvan irti verosta
  6. Neljän presidentin käytössä ollut mahonkinen Kultaranta-vene oli alkujaan työjuhta – sillä kulkivat Kultarantaan niin presidentit kuin presidenttien tavaratkin
  7. ”Loistava tunne herätä viikonloppuaamuun pirteänä ja raikkaalla suulla” – HS:n lukijat kertovat, miltä alkuvuoden tipattomuus tuntuu
  8. Nyt kannattaa kiirehtiä ladulle – hiihtäjä, näin korjaat yleisimmät tekniikkavirheet
  9. Poliisi löysi ihmisruumiin osia Pietarsaaressa – kaksi epäiltyä otettu kiinni, mutta osallisia voi olla lisääkin
  10. Perustuslakivaliokunta: Avioliittolain kumoamiseen tähtäävä kansalaisaloite ”ei ole ongelmaton”
  11. Nettihuumekauppa jakoi lsd-lappuja ilmaiseksi suomalaisille – tekijät saivat pitkät vankeustuomiot
  12. Ahmoja saa taas kaataa – suojelujärjestöt ärtyivät
  13. Tennessee Williamsin näytelmä on nimeltään Viettelyksen vaunu
  14. Fiskarsin ostama Waterford on irlantilainen yhtiö ja Gerber tekee retkeilyvälineitä
  15. Skywheel Helsinki on auki ystävänpäivänä
  16. Venemessuilla ei näytetä Koukussa kaapeliin -elokuvaa
 4. Kaupunki
  1. Länsimetron asemaluolat ammottavat vielä tyhjyyttään – HS esittelee, millaisia uudet asemat ovat
  2. Roskaa ja ryönää ahmivia hökötyksiä lasketaan mereen Helsingin edustalle – Kelluvilla roskakoreilla yritetään siivota maailman meriä
  3. Jäätynyt koiranpentu vietiin Eviraan tutkittavaksi
  4. Tutkimus: Päiväkodeille esitetty vaatimus tehokkuudesta syö lasten välistä tasa-arvoa
  5. Irakilaiset turvapaikan­hakijat vastustavat palautuksia yöpymällä ulkona Helsingin keskustassa
  6. Mies oli kuolla Helsingin rautatieasemalla – kiilautui vaarallisesti kiinni hissiin
  7. Vantaan Ylästön koululle nousee laajennus
  8. Vantaa myy Postille tontin eurolla
 5. Ulkomaat
  1. Pietarissa roihahti riita Iisakin­kirkon luovuttamisesta ortodokseille – nousi symboliksi kirkon vallan kasvusta Venäjällä
  2. Ruotsin porvaripomo haluaa lopettaa ruotsi­demokraattien eristämisen ja johdattaa Ruotsin Natoon
  3. Nelivuotiaan kuolema sai liettualaiset pohtimaan, johtaako tukkapölly pahoinpitelyyn
  4. Ivanka Trumpin bisnes sotkeutui politiikkaan
  5. Tuomioistuin tyrmäsi Trumpin maahan­tulokiellon
  6. Suomalaisministeri tapasi Aung San Suu Kyin Myanmarissa – ”Tiukka rouva”
  7. Filippiinien presidentin huumesodalle uusi takaisku – neuvonantajan veljenpoika jäi kiinni huumeiden myynnistä
  8. Guardian: Italia epäilee Venäjää ulkoministeriön hakkeroinnista
  9. Neljä pidätetty Ranskassa terrori-iskun suunnittelusta – joukossa 16-vuotias tyttö
 6. Talous
  1. Brexit pelottaa autoalaa Britanniassa – EU on brittiautojen isoin markkina
  2. Marcus Wallenberg kävi käynnistämässä Saabin ja Aallon yhteishankkeen – ”Ei liity mitenkään kilpailuun Suomen armeijan seuraavasta hävittäjä­hankinnasta”
  3. Valoa tavaratalokaupassa: Sokoksen seitsemän vuoden tappioputki päättyi
  4. Teollisuuden tilaukset jatkoivat kasvuaan – joulukuussa vauhti hitaampaa kuin marraskuussa
 7. Urheilu
  1. Kaisa Mäkäräisen MM-pikamatka alkoi painajaisella – hutikudit veivät mitalin
  2. Kohtuuton arvostelu kiukuttaa miesampumahiihtäjiä – ”Tulee heti lokaa niskaan”
  3. Suomalainen kiekkolupaus suuntaa Ruotsin kautta kohti NHL:ää – ”Alku oli vaikeaa, oli tiskit, siivoamiset ja ruuanlaitto. Poika oli pulassa”
  4. Therese Johaug pitää 13 kuukauden kilpailukieltoa liian kovana – suomalainen asiantuntija pettyi: ”Juuri sitä, mitä odotin”
  5. ”Tappavan tylsästä” Monacosta tuli Euroopan tulivoimaisin jalkapallojoukkue – Real Madrid jää kakkoseksi
  6. Bingon tupakointikielto romutti RoPS:n tulot
  7. Leijonariipusmies jahtaa kolmatta MM-kultaansa – Petteri Nykky palaa salibandyn maajoukkueen päävalmentajaksi
  8. Raha ja valta ratkaisivat salibandyvalmentajan tuplaroolin
  9. Jari-Matti Latvala toisena Ruotsin rallissa perjantain jälkeen
  10. Costellon voittokulku jatkuu Vermossa
  11. Lahden MM-hiihtoihin myyty jo 140 000 lippua
  12. Petteri Koponen joutui maksumieheksi – Barcelona sakotti pelaajiaan huonoista peleistä
  13. Tuloksia, rahapelejä ja tv-urheilua
 8. Kulttuuri
  1. ”Sinä olet paskahousu”, sanoi Tyko Sallinen Akseli Gallen-Kallelan korvaan ja lensi ulos ravintolasta – alkoi 20 vuoden taidesota, joka päättyi vasta toisen kuolemaan
  2. Onko tämä vitsi muslimeista, Allahista ja viinanjuonnista rasistinen?
  3. Juho Rissanen oli suomalaisen arjen kuvaaja, joka siirsi traagisen lapsuusmuiston harvoin Suomessa esillä olevaan teokseensa
  4. Klassikkokirja naisten ruumiit hyötykäyttöön alistavasta diktatuurista nousi Trumpin Yhdysvalloissa myyntilistoille – Tällainen on Orjattaresi-romaani
  5. Dingo palaa: ”Kaffettelua”, tekstiviestejä ja heti yhdeksän tunnin treenit Porissa – Näin Suomi-rockin legenda päätyi yhteen 15 vuoden välirikon jälkeen
  6. Viikonlopun näyttelykierros vie huippunimien kautta sylttytehtaalle ja vanhan koulun raunioille.
  7. Tunti tärinää ja hytkymistä on tanssia, joka ei kosketa oikein mitenkään
  8. Soil Girl on pimeiden viettien tanssia, joka muistuttaa katsojaa kuolevasta lihasta ja sitä pystyssä pitävästä luurangosta
  9. Tapiola Sinfonietta antoi musiikkia kaikille aisteille
  10. Suomalainen elokuvasäveltäjä kisaa maailman parhaiden rinnalla: mukana La La Landin ja Game of Thronesin säveltäjät
  11. Legendaarinen ruotsalaistenori Nicolai Gedda on kuollut – häikäisi kriitikkoja vielä 80-vuotiaana
  12. Kuka nyt kyynelehtii? – Punk-omakustanteet aiheuttavat nostalgiaa
  13. Kurkistus maailmalle
 9. Mielipide
  1. Saamelaisten oikeudet eivät toteudu Suomessa
  2. Helsinki tarjoaa vanhuksille laadukasta kotihoitoa
  3. Ei tarvita suuria tekoja vaan pieniä uhrauksia
  4. Hintakilpailun maksavat maaseudulla asuvat
  5. Lapsen ruokailusta ei pidä tehdä liian vaikeaa
  6. Jättäkää osa kävelyteistä hiekoittamatta
  7. Tapasin Helsingin hauskimman bussikuskin
  8. Mikä viivyttää kanteluuni vastaamista?
  9. Ikäsyrjintä urheilussa ei ole mikään uusi asia
  10. Keskenmenon kokenut ei saa apua Helsingissä
  11. Espoon kaupunginteatterin uusilla tiloilla on kiire
 10. Tänään
  1. Merikapteeni liikuttuu merimiesten vanhoista kirjeistä – ”Katso pikkuveljen perään, ettei huku”
  2. Kalevi Helimäki 1932–2016
  3. Hannu Lundén 1952–2017
  4. Tampereen puhelinkoneissa siirrytään painonappeihin
  5. Tapahtumia lauantaina 11. helmikuuta
  6. Talven riemuja koko perheelle
  7. Tommy Lindgren Metropolis lavalla
 11. Sarjakuvat
  1. Fingerpori
  2. Harald Hirmuinen
  3. Lassi ja Leevi
  4. Wumo
 12. Radio ja TV
  1. Uutuussarjan perheenäiti on elävä kuollut
  2. Maahanmuuttajasta tuli mestariohjaaja
  3. Lauantain elokuvia
 13. Lauantai
  1. Emilia Lahti selätti koulukiusaajat ja väkivaltaisen miehensä – nyt hän on maailman ainoa sisututkija ja luennoi itsensä ylittämisestä suuryrityksille eri puolilla maailmaa
  2. Matkatyöläinen väsyi lentokenttiin ja unihäiriöihin ja irtisanoutui – mutta ennen kuin arjesta osasi nauttia, tuli lamaannus
  3. Hiihtolomalla laivalle? Näillä vinkeillä lapsiperhe saa enemmän irti risteilystä
  4. Teslalle ja McLarenille autoja suunnitelleet suomalaiset kertovat, miten autojen piirtämisestä tehdään ammatti
  5. Pietarin uusi kaupunkikeidas vetää hipstereitä ja lapsiperheitä
  6. Tänä vuonna lähdetään Viroon, Ruotsiin ja Lappiin – HS:n lukijat suosittelevat matkakohteita
  7. ”Kekkosen aivokeitto” on onneksi historiaa – voiko kouluruuasta kohta oikeasti nauttia Suomessakin?
  8. Yhdysvalloissa tuhansien eurojen kipurahat, Suomessa ei mitään – tämän takia Volkswagen ei maksa päästöskandaalista korvauksia Euroopassa

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  7. 7

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  8. 8

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  9. 9

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  10. 10

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää