”Taloudellisesti olisi paras pitää ovet kiinni” – Kotimaanmatkailijat täyttivät vuokramökit ja leirintäalueet, mutta huvipuistoihin Suomi-matkailun kultakausi ei ulotu - Päivän lehti 11.7.2020 | HS.fi

”Taloudellisesti olisi paras pitää ovet kiinni” – Kotimaan­matkailijat täyttivät vuokra­mökit ja leirintäalueet, mutta huvipuistoihin Suomi-matkailun kultakausi ei ulotu

Moni matkailualan yritys sulki ovensa keväällä koronaviruksen vuoksi. Nyt odotukset kohdistuvat loppukesään. Osa pelkää, ettei edes kotimaan matkailubuumi riitä paikkaamaan talousahdinkoa ja ulkomaisten matkailijoiden puutetta.

Jarrad Tuokko (vas.), Juulia Tuokko, Stella Tuokko, Janina Höglund ja Pasi Viksten olivat perjantaina käymässä Muumimaailmassa pääkaupunkiseudulta. Siskokset Juulia ja Janina olivat käyneet muumimaailmassa jo yli 20 vuotta takaperin, ja he halusivat tarjota saman kokemuksen kaksivuotiaalle Stellalle. Seurue kokee kotimaanmatkailun turvalliseksi.

11.7.2020 2:00 | Päivitetty 11.7.2020 6:31

Kotimaan matkailubuumi ei kohtele kaikkia tasapuolisesti. Mittavista turvatoimista, siivousjärjestelyistä ja markkinoinnista huolimatta joidenkin huvipuistojen ja kylpylöiden kävijämäärät ovat romahtaneet jopa alle puoleen normaalista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?