Päivän lehti 12.6.2019 |HS seuraa

Mikä pudotti kokoomuksen hallituksesta? Rinne ja Orpo ottivat tiukasti yhteen eduskunnassa

Tiistain täysistunnossa oppositio arvosteli tuoreen hallituksen ohjelmaa erityisesti talouden kestävyyden osalta.

Orpo kysyy samaa kysymystä - suoraa vastausta ei tule

Orpo ja Rinne ottivat yhteen siitä, mitä suljettujen ovien takana puhuttiin

Seuranta päättyy tältä päivältä

HS:n seuranta hallitusohjelmasta käytävästä keskustelusta päättyy tiistain osalta tähän. Eduskunnassa keskustelua jatketaan vielä tiistaina ja uudelleen keskiviikkona. Torstaina vuorossa on hallitusohjelmasta äänestäminen.

Perussuomalaisten Juvonen vaatii lisää laitospaikkoja, hoitajia ja lääkäreitä

Perussuomalaisten Arja Juvonen kantaa puheenvuorossaan huolta hoiva-asioista. Hänen mukaansa hoitajamitoitus tulisi viedä ”pontevasti eteenpäin”. Sen lisäksi myös kotihoitoon tulisi saada mitoitus hoitajien määrälle ja laitospaikkoja pitäisi lisätä.

Mutta mistä saadaan riittävästi hoitajia? Sehän on muodostumassa ongelmaksi. Juvosen mukaan, jos ei muu auta, koulutusaikoja on lyhennettävä ja tiivistettävä. Myös palkkapolitiikalla voisi Juvosen mukaan saada poistuneita hoitajia takaisin työkentälle.

Lääkäripulaa pitäisi Juvosen mukaan hoitaa koulutuspaikkoja lisäämällä.

Orpo kysyy samaa kysymystä - suoraa vastausta ei tule

Petteri Orpo on tullut tänään saliin hakemaan vastausta yhteen kysymykseen. Hän ei näytä luovuttavan ennen sen saamista.

Orpo tivasi jälleen pääministeri Rinteeltä vastausta siihen, mitä hallitus tekee, jos työllisyys ei nousekaan toivotulla tavalla. Mitä hallitus tekee syksyllä 2020, jos työllisyys jää odotuksista? Perutaanko menolisäyksiä vai ei?

Pääministeri Antti Rinne ei vastaa vieläkään aivan suoraan. Hän sanoo, että lähtökohtana on, että työpaikkoja saadaan lisättyä 60 000 kappaleella. Näin voidaan tehdä ”välttämättömät menolisäykset”, joilla Suomesta saadaan Rinteen mukaan ”kestävä yhteiskunta”.

Onko osa menolisäyksistä todella väliaikaisia?

Kokoomuksen Ben Zyskowicz kysyy valtiovarainministeri Mika Lintilältä menolisäyksistä, jotka rahoitetaan hallitusohjelman mukaan omaisuustuloilla. Tällaisia ovat esimerkiksi ammattikoulujen opettajien palkkaaminen ja ilmainen ehkäisy nuorille.

Mitä sitten tehdään, kun valtion omaisuudesta kerätyt rahat loppuvat? Onko todella tarkoitus lopettaa nämä pysyväisluonteiset menot vuonna 2022, Zyskowicz kysyy.

”Kyllä ne ovat kertaluonteisia, jotka pääsääntöisesti loppuvat 2022”, Lintilä vastaa. Hänen mukaansa joidenkin kohteiden osalta voi olla erityisiä kirjauksia.

Lepomäki esittelee 18 miljardin laskun hallituksen toimista

Kokoomuksen Elina Lepomäki esitteli puheenvuorossaan ”tulitikkuaskiin” tekemiään karkeita tase- ja tuloslaskelmia, kun hän ei sellaisia hallitusohjelmasta löytänyt.

Lepomäen mukaan neljässä vuodessa näyttää kertyvän valtiolle ja kunnille velkaa 15 miljardia ja sen lisäksi valtion omaisuutta ollaan myymässä kolmella miljardilla. Näin ollen Lepomäen laskelmien mukaan valtion ja kuntien tase heikkenisi 18 miljardilla eurolla vaalikauden aikana.

”Aika heppoisilta näyttävät siihen nähden nämä panostukset, joita hallitus lupailee. Tämä tulevaisuus on rakennettu hauraalle jäälle", Lepomäki sanoi.

Keskusta puolustaa hallituksessa oloaan, osa x

Yksi toistuva teema päivän keskustelussa on ollut keskustan sisäinen dialogi siitä, miksi puolue yleensä on hallituksessa. Alun perin puolueen matka kävi kohti oppositiota, kun se kärsi pahan vaalitappion.

Useampaan kertaan keskustalaiset ovat vakuutelleet sitä, että sen kannatti mennä tappiosta huolimatta hallitukseen vaikuttamaan, koska se sai paljon tärkeitä asioita läpi neuvotteluissa.

”Meillä oli kymmenen kynnyskysymystä, joista 11 saatiin läpi”, keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska sanoi omassa puheenvuorossaan.

Orpo ja Rinne ottivat yhteen siitä, mitä suljettujen ovien takana puhuttiin

Pääministeri Antti Rinteen ja kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon välille puhkesi salissa tiukka sanakopu.

Kiista alkoi siitä, kun Rinne viittasi hallitustunnustelujen aikana Orpon kanssa käytyihin keskusteluihin. Rinteen mukaan Orpo olisi ollut valmis edistämään samoja asioita, joita hän nyt arvostelee.

Tällä Rinne ilmeisesti viittasi siihen, että kokoomus olisi ollut valmis rahoittamaan menoja valtion omaisuuden myynnillä.

Orpo syytti tiukasti Rinnettä vääristelystä. Orpon mukaan kokoomus ei olisi suostunut pysyvien käyttömenojen rahoittamista valtion omaisuuden myynnillä. Kokoomuksen linja oli Orpon mukaan se, että omaisuuden myynnillä voitaisiin rahoittaa ainoastaan ”pysyvän hyvän luomista”, esimerkiksi yliopistojen pääomitusta tai liikenneinfrastruktuuria.

”Emme olisi suostuneet VM:n [valtiovarainministeriön] kehyksen ylittämiseen, jonka te nyt teette erilaisin konstein”, Orpo sanoi. ”Minusta on todella ikävää, että tämän yhteistyön te aloitatte tällä tavalla: vääristelemällä keskusteluja, joita olemme käyneet.”

Orpon mukaan Rinne vaati kokoomusta hallitustunnusteluissa hyväksymään sen, että Sdp:n vaalilupaukset hoidetaan kaikissa talouden tilanteissa. Tähän kokoomus ei Orpon mukaan suostunut.

”Me emme siksi varmasti ole jatkossa [hallituksessa], että me emme hyväksyneet sitä, että te sanoitte, että kuittaatteko sen, että kaikissa talouden tilanteissa Sdp:n vaalilupaukset hoidetaan.”

Rinne kiisti, että Sdp olisi tällaista vaatinut. Hänen mukaansa sen näkee hallitusohjelmasta, jossa kaikki Sdp:n toiveet eivät ole toteutuneet sen tahtomalla tavalla.

Orpon ja Rinteen tyylit ovat poikenneet toisistaan tänään huomattavasti. Orpo on ollut sävyltään ärhäkkä. Rinne puolestaan on esiintynyt korostetun rauhallisesti.

Onko hallitus valmis perumaan menolisäyksiä?

Petteri Orpo härnää hallitusta edelleen siitä, että talouden kestävyys on hänen mukaansa höttöisellä pohjalla. Hän kysyy Rinteeltä, mitä sitten tehdään, jos työllisyystavoite ei täyty. Onko hallitus valmis todella perumaan menolisäyksiä?

Rinne ei vastaa suoraan. Sen sijaan hän muistuttaa mystisesti Orpoa hallitustunnustelujen aikana käydyistä keskusteluista. ”Aika paljon siitä kritiikistä, jota nyt esitätte, olitte valmiita itse viemään eteenpäin”, Rinne sanoo.

Immonen: Veronalennukset ovat "sumutusta"

Perussuomalaisten Olli Immonen sanoo, että hallituksen tuloveron alennukset pienituloisille ovat ”sumutusta”. Immosen mukaan tuloveron alennukset kuluvat todellisuudessa kuluttajien näkökulmasta elinkustannusten nousuun, kun hallitus nostaa esimerkiksi öljylämmityksen ja polttoaineiden hintaa verotuksella.

Rinne vastaa, että esimerkiksi polttoaineen veronkorotukset astuvat voimaan asteittain ja ovat maltillisia. Rinne arvelee, että markkinoiden hinnanmuutokset vaikuttavat polttoaineen hintaan enemmän kuin veromuutokset.

Orpo: "Todelliset hallitusneuvottelut" käydään syksyllä 2020

Petteri Orpo jatkoi vielä hallituksen taloudenpidon arvostelua. Orpon mukaan hallitusohjelmassa kaikki on rakennettu sille ”toiveelle”, että työllisten määrä kasvaa huomattavasti.

”Hyvät asiat on rakennettu hiekalle”, Orpo sanoi.

Hän viittasi muun muassa Suomen Pankin tuoreeseen talousennusteeseen, jonka pohjalta työllisyystavoitteen saavuttaminen näyttää vaikealta.

”Miksi ette välitä ekonomistien ja talousasiantuntijoiden puheista?” Orpo kysyi hallitukselta.

Orpo arveli, että ”todelliset hallitusneuvottelut” tullaan käymään syksyllä 2020. Hallitus on luvannut silloin tarkastella työllisyyden kasvua seuraavan vuoden budjettia tehdessään. Jos työllisten määrä ei ole kasvanut toivotusti, hallitus ei voi lisätä menoja suunnitelmiensa mukaisesti.

Tämä sisältö kuuluu HS Digi -tilaukseen
Vaihda HS Mini -tilauksesi helposti HS Digiin
TILAAJILLE
Haluatko lukea koko artikkelin?
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Ruokatuliainen voi tuoda sika­ruton Suomeen – Kiinassa tilanne on katastrofaalinen, eläin­tauti levinnyt myös Venäjälle ja Viroon
  2. Abortti on täysin laiton 26 maassa, ja kolme niistä on Euroopassa – Suomessa on EU-vertailussa tiukahko abortti­laki
  3. Valtiot heräsivät tarpeeseen säännellä teknologia­jättejä, ja Googlelle tämä sopii, vakuuttaa yhtiön Helsingissä vieraillut huippujohtaja
  4. Google perustaa Helsinkiin digitaalisen oppimisen keskuksen
  5. Pukki ja Källman runnoivat tarvittavat maalit Liechtensteinin verkkoon, ja nuorukaiset palkitsivat Kanervan luottamuksen
  6. Elämöikää ja unelmoikaa, se kuuluu näihin karsintoihin, sillä nyt EM-kisat näyttävät lähestyvän Huuhkajia
 2. Pääkirjoitus
  1. Britanniassa konservatiivit valitsevat seuraavan epäonnistujan
  2. Lukion antama laaja yleissivistys on hyvä pohja
  3. Kulttuurin merkitys lisääntyy Helsingissä
  4. Venäläisten luottamus televisioon murenee, kun uskottavampi tieto löytyy sosiaalisesta mediasta
  5. Voitontavoittelu heikentää sote-palveluita
  6. Kova kuri on Kiinalle haitaksi talouskilvassa
 3. Kotimaa
  1. Mikä pudotti kokoomuksen hallituksesta? Rinne ja Orpo ottivat tiukasti yhteen eduskunnassa
  2. Työmarkkinajärjestöt sopuun: Leskeneläkkeitä heikennetään ja eläkeputkea lyhennetään
  3. EK:n ehdotus työllisyyden kohentamiseksi: Lyhennetään ja porrastetaan ansiosidonnaista työttömyysturvaa
  4. Kotitalousvähennys pienenee: HS kertoo, kuinka paljon esimerkiksi siivoajan palkkaaminen jatkossa kallistuu
  5. Kokoomuksen eduskunta­ryhmän puheen­johtajaksi Kai Mykkänen, vihreiden ryhmän johtoon Emma Kari
  6. Työsyrjinnästä syytetty mies: Vekaranjärven varuskunnan edustaja oli kieltänyt palkkaamasta kaksois­kansalaisia
  7. Lännen Media: Tampereelle saattaa nousta uusi vankila
  8. Yhdenvertaisuus­valtuutettu: Perussuomalaiset nuoret rikkoivat etniseen alkuperään perustuvaa syrjinnän kieltoa
  9. Väitös: Valinnanvapaus parantaa laatua sosiaali- ja terveyspalveluissa
  10. Kouluikäinen tyttö kuoli hevosen potkuun Pirkanmaalla
  11. Papaksi luultu siili synnytti seitsemän poikasta: ”Se oli šokki”
  12. Pyörällä liikkunut mies kuoli törmäyksessä auton kanssa Loimaalla
  13. Saksa listasi tuntemattomat antisemitistit äärioikeistolaisiksi
  14. Espoon matkustajamäärät olivat päiväkohtaisia keskiarvoja
  15. Näytös on järjestetty vuodesta 2016 lähtien Kaapelihallissa
  16. Asuntolaivan laituri on Kallahdessa
  17. Lähihoitajan vähimmäispalkka pääkaupunkiseudulla on 1 991,41 euroa
 4. Kaupunki
  1. Arkkitehtiliitto: Töölöön suunniteltu asunto- ja areenakompleksi on kokonsa vuoksi lainvastainen
  2. Myös Espoossa harkitaan Kirkko ja kaupunki -lehdestä irtautumista
  3. Pala palalta Kauppatori siirtyy autoilta ihmisille: keskiviikkona avataan kaksi uutta oleskelualuetta
  4. Keskiviikkona vietettiin Helsinki-päivää, ja kaupunki oli täynnä ilmaisia menoja
  5. Sarjakuristaja Michael Penttilä yrittää kumota saamaansa murhatuomiota, puolustusasianajaja Kari Eriksson valmistautuu istuntoon kovan paineen alla
  6. Helsingin Kivikkoon suunnitellaan uutta helikopterikenttää, teollisuustontti varattiin suunnitteluun
 5. Ulkomaat
  1. Venäjä vapautti tutkivan toimittajan ja lopetti huumejutun tutkinnan, sisäministeri pyytää Putinia erottamaan korkeita poliisijohtajia
  2. HS-analyysi: Saksan puolue­kenttää ravistelee vallan uusjako, ja siitä voi seurata yllätyksiä muulle Euroopalle
  3. Venezuelalaisten turvapaikan­hakijoiden määrä Euroopassa kasvaa vauhdilla, ja he pääsevät Schengen-maihin ilman viisumia
  4. Fida lopettaa työnsä Pohjois-Koreassa, taustalla kiristyneet pakotteet
  5. Wall Street Journalin lähde: Pohjois-Korean johtajan velipuoli oli CIA:n tietolähde
  6. Moldova on suistunut poliittiseen kriisiin, jolla voi olla odottamattomia seurauksia, sanoo tutkija
  7. Budapestin turmalaiva nostettiin Tonavan pohjasta, hylystä löytyi neljä ruumista – kaikkiaan onnettomuudessa sai surmansa 26 korealaista turistia
  8. Vatikaani kehottaa opettajiaan haastamaan mielipiteitä, jotka ”kieltävät naisen ja miehen välisen luonnollisen eron”
 6. Talous
  1. Suomen Pankki heikentää arviotaan talous­kasvusta – Pääjohtaja Olli Rehn hallituksen työllisyystavoitteesta: ”Optimistisella laidalla”
  2. Säteilyturvakeskus ei näe esteitä Terrafamen uraanisuunnitelmille Sotkamossa
  3. Fazer myy ruokala­palveluyhtiönsä brittiyhtiölle lähes puolella miljardilla eurolla
  4. Poliisi ei aloita esi­tutkintaa suur­sijoittaja William Browderin väittämästä Nordean 234 miljoonan dollarin rahan­pesusta
  5. Suomen suurimmassa työeläke­yhtiössä kuohuu: Jo toinen johtoryhmän jäsen jättää Ilmarisen viikon sisällä
 7. Urheilu
  1. Annimari Korte puhuu avoimesti urheilijoiden meikkaamisesta ja syömisestä: hän palasi terveenä huipulle ja harjoittelee vasta 31-vuotiaana tosissaan
  2. Ella Junnila ei ollut uskoa silmiään, kun rima jäi SE-korkeuteen: ”Se oli tahtohyppy ja äiti itki ilosta”
  3. Maailman paras naissuunnistaja Tove Alexandersson viihtyi kaupunkisprintissä Helsingin kaduilla: ”Yleisö oli uskomaton”
  4. Ruotsin jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja joutui kannattajien vihan kohteeksi: ”Tämä on yhteiskunnallinen ongelma”
  5. Ranking 127 ei paljon paina – Euroopan jalkapallon pisin tappioton putki jatkui historiallisella karsintavoitolla
  6. Naisten jalkapallon MM-kisoihin myyty yli miljoona lippua
  7. Lumilautailun maailmanmestari Roope Tonteri tähtää Tokion kesäolympialaisiin rullalautailijana
  8. Taitoluistelija Viveca Lindfors valittiin vuoden helsinkiläisurheilijaksi – palkitaan 10 000 euron stipendillä Helsinki-päivän konsertissa
  9. Tuloksia, rahapelejä ja tv-urheilua
 8. Kulttuuri
  1. Työväestö juopotteli kieltolaista huolimatta, ja jopa Hannu Salama kauppasi nuorena pirtua – Suomen alkoholihistoria on täynnä holhousta
  2. Älypuhelin on suosituin laite uutisten seuraamiseen: Tutkimuksen mukaan suomalaiset luottavat mediaan, mutta joka kuudes välttelee uutisia
  3. Maailman kalleimman maalauksen olinpaikka selvisi viimein: Leonardo da Vincin teos löytyi saudiprinssin 134-metriseltä huvijahdilta
  4. Talkoovoimin tehty nuortenelokuva sai alkusysäyksen jo vuonna 2014, nyt sen näyttelijät ovat uuden sukupolven tunnetuimpia
  5. Brahmsin klarinettikvintetto on poikkeuksellinen teos, ja Reto Bierin ja Meta4-kvartetin tulkinta saa kuuntelemaan sitä uusin korvin
  6. The New York Times lopettaa pilakuvien julkaisemisen antisemitismista syytetyn karikatyyrin synnyttämän kohun jälkeen
  7. Tallinnan Sweet Spot -festivaali peruttiin kokonaan viime hetkellä, esiintyjiin kuulunut suomalaisartisti sai tietää asiasta Facebookista
  8. Savon Media aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat koko toimituksellista henkilöstöä
 9. Tiede
  1. Saamelaisia eli 1 500 vuotta sitten Pohjanmaalla, uusi dna-tutkimus varmistaa – Mutta miksi naisvainajat haudattiin veteen?
  2. Euroopan nopein super­tietokone kohoaa Kajaaniin: ”Ehkä Kainuun Nälkä­maan laulun sanoja pitäisi nyt muuttaa”
 10. Mielipide
  1. Työelämän tulee tukea naisia johtotehtäviin
  2. Julkaisufoorumi kannustaa yliopistoja monikielisyyteen julkaisutoiminnassa
  3. Kilpailuun puuttuminen nostaisi hintoja
  4. Sankaruuden siirtomaa­sodissa voi kyseenalaistaa
  5. Palokuntiin tarvitaan lisää uusia jäseniä
  6. Kelan palautekirjeen tavoitteena on rationaalinen lääkehoito
  7. En olisi selvinnyt ilman leskeneläkettä
 11. Tänään
  1. Jan Olin 1945–2019
  2. Einar Broms 1927–2019
  3. Puisto autojen hautausmaana
  4. Tapahtumia keskiviikkona 12. kesäkuuta
  5. Puistojumppaa 1920-luvun tyyliin
  6. Kulttuurikävelylle kylän historiaan
 12. Radio ja TV
  1. Netflix teki Armistead Maupinin sateenkaaritarinoista lempeän sarjan
  2. Maahanmuuttajanaiset kertovat ohjelmasarjassa havaintojaan uudesta asuinmaastaan: ”Suomessa voi olla nainen”
  3. Itseään esittävä Arja Koriseva on herkullinen roolissaan Kontio ja Parmas -komediasarjassa
  4. Keskiviikon tv-elokuvia
 13. Sarjakuvat
  1. Karlsson
  2. Rip Kirby
  3. Fingerpori
  4. Viivi ja Wagner
  5. Lassi ja Leevi
  6. Harald Hirmuinen
  7. Wumo
 14. Ajanviete
  1. Missä EU-maista kärsitään Eurostatin mukaan vähiten aineellista puutetta? – Lisää kysymyksiä päivän Uutisgurussa
  2. Miniristikko: Nyt on preemiot kohillaan! – Anteeksi mitä?
  3. Päivän sudoku

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää  HS:n kommentointien äänestäminen on muuttunut: nyt vain kirjautuneet käyttäjät voivat antaa kommentille hyvin argumentoitu -äänen.
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Sen piti olla tavallinen opinnäyte: Järven­pääläinen Ilja Oikarinen, 25, repäistiin suoraan koulusta Maseratin huippu­suunnittelijaksi Italiaan

  2. 2

   Helsingin Etelärannassa pitää majaansa vain kaksi vuotta vanha yritys, joka on hankkinut jo lähes 5 000 asuntoa Suomesta

  3. 3

   Huippututkija keräsi mainetta ja hänestä tehtiin jopa Barbie, kunnes joku keksi käydä läpi ansio­luetteloa

  4. 4

   Vihreiden Ohisalo bensa­verosta: Onko keski­luokalle tärkeämpää muutama euro kuussa vai se, että yhteis­kunta on kunnossa?

  5. 5

   Jyrki Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt Markku Wilenius purkaa tuntojaan Kalevassa: ”En tiedä kenellä olisi enemmän natsoja hommaan kuin minulla”

  6. 6

   HS:n erikoishaastattelu: Googlen toimitusjohtaja kasvoi Intiassa ilman teknologiaa mutta ohjailee nyt sen kehitystä – näin maailma muuttuu Sundar Pichain mukaan

  7. 7

   Sänkyyn kelpaa kuka vain, mutta puolisoksi mies haluaa terävän naisen – Laaja tiede­artikkeli kertoo, mikä on älyn merkitys parin­muodostuksessa

   Tilaajille
  8. 8

   Raittiiden opiskelijoiden määrä kasvaa: Tilastot näyttävät, minkä alan opiskelijat juovat eniten ja minkä vähiten

  9. 9

   Teal Swan kertoo olevansa Arcturus-tähdeltä ja antaa neuvoja niin rahan kuin kannabiksenkin käytöstä: Nykyajan kultti­johtajat manipuloivat ihmisiä verkossa

   Tilaajille
  10. 10

   Äiti teki Aada Hämäläisestä vahingossa someilmiön, ja pian harrastajapiirtäjälle sateli kymmeniä työtarjouksia – Jotkut kuitenkin yllättyivät, paljonko viikkojen työ maksaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Huippututkija keräsi mainetta ja hänestä tehtiin jopa Barbie, kunnes joku keksi käydä läpi ansio­luetteloa

  2. 2

   Sänkyyn kelpaa kuka vain, mutta puolisoksi mies haluaa terävän naisen – Laaja tiede­artikkeli kertoo, mikä on älyn merkitys parin­muodostuksessa

   Tilaajille
  3. 3

   Äiti teki Aada Hämäläisestä vahingossa someilmiön, ja pian harrastajapiirtäjälle sateli kymmeniä työtarjouksia – Jotkut kuitenkin yllättyivät, paljonko viikkojen työ maksaa

  4. 4

   Naapuri paljasti aiemman asukkaan omin päin teettämän kylpyhuoneremontin – Voiko asunnon ostaja joutua vastuuseen amatööriasentajan virityksistä?

  5. 5

   Miesten epäillään raiskanneen lapsia ja kuvanneen tekoja suorana verkkoon, poikkeuksellisista epäilyistä nostettiin syytteitä

  6. 6

   Gravity-elokuvan virhe onkin tahallinen ja vitsi

  7. 7

   Raittiiden opiskelijoiden määrä kasvaa: Tilastot näyttävät, minkä alan opiskelijat juovat eniten ja minkä vähiten

  8. 8

   Google laajentaa Haminan datakeskusta ja investoi kahteen uuteen tuulivoimahankkeeseen

  9. 9

   Mies porasi ryyppykaveriaan päähän Lohjalla, hovioikeus piti vankeustuomion

  10. 10

   Tavoitteena oli pitää vaatetuotanto kotimaassa ja luoda työpaikkoja, mutta sitten Milla Welling kääntyi ely-keskuksen puoleen: ”Se oli absurdia, ajattelin, että olenko piilokamerassa”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ihmisen ei kuulu olla väsynyt – Uni­lääkärin mukaan moni uneton tekee illalla saman virheen

   Tilaajille
  2. 2

   Suomalaiset saavat liian vähän folaattia, vaikka se saattaa torjua Alzheimerin tautia ja masennusta – Nämä ovat tärkeimmät folaatin lähteet

  3. 3

   Suomalaistutkimus: Masennuslääke vaikuttaa ihmisen elämään arvaamattomammin kuin tähän asti on ymmärretty

   Tilaajille
  4. 4

   Miljonääri liittyi perus­suomalaisiin Jussi Halla-ahon perässä, ja nyt ”Tampereen Trump” ilmentää puolueen muutosta

  5. 5

   Hyvätuloiset ystävättäreni asuvat kaupungin vuokra-asunnoissa puoli-ilmaiseksi

  6. 6

   Neljä vuotta sitten Vantaan Kivistö herätti innostusta: tuhansittain asuntoja ja Redin kokoinen kauppa­keskus – Vaan miten kävi?

   Tilaajille
  7. 7

   ”Pirtua suoneen”, ”verinäyte krapulassa” – lääkäriopiskelijoiden alkoholikeskeinen bilekulttuuri yllätti uuden opiskelijan

  8. 8

   Toimittaja Sanna Ukkola ilmoitti irtisanoutuvansa Ylestä, jatkaa kuitenkin juontajana vuoden loppuun asti: ”On tiettyjä asioita, jotka ovat kumuloituneet”

  9. 9

   Juutalaisvainoista kertova elokuva järkytti festivaalikatsojia, kymmeniä ihmisiä käveli ulos kesken näytöksen

  10. 10

   Parisuhteet ovat muutoksessa, ja yhdessä asiassa astumme sata vuotta ajassa taakse­päin, sanovat asian­tuntijat – Näistä merkeistä tunnistat ”työ­pari­suhteen”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää