Pikaruuan suosio kasvaa vauhdilla – mutta mitä oikeastaan syömme, kun syömme pikaruokaa?

Perinteisillä pikaruokaketjuilla menee hyvin, mutta kasvusta saavat osansa myös pienet, uudenlaista pikaruokaa tarjoavat ravintolat.

Hampurilaiset käyvät nyt lounaasta. Jung Nguyen (vas.) ja Vilmeri Mikkonen valmistavat hampurilaisia ravintola Bites Vallilassa Helsingissä.

12.7.2017 2:00 | Päivitetty 12.7.2017 10:58

Suomalaiset syövät yhä enemmän pikaruokaa. Tämä näkyy paitsi Matkailu- ja ravintolapalvelut Mara ry:n tilastoissa, myös tekemällä kiertoajelun minkä tahansa suuren kaupungin keskustassa.

Mutta mitä oikeastaan syömme, kun syömme pikaruokaa?

Paljon muutakin kuin pizzaa ja hampurilaisia, sanoo yliopistonlehtori Mari Niva Helsingin yliopiston kuluttajatutkimuskeskuksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita