Tutkijat pystyvät nyt käden käänteessä luomaan ruokakasveja, joiden jalostamiseen kului aiemmin tuhansia vuosia – EU estää tekniikan hyödyntämisen Euroopassa - Päivän lehti 12.10.2018 | HS.fi

Tutkijat pystyvät nyt käden käänteessä luomaan ruokakasveja, joiden jalostamiseen kului aiemmin tuhansia vuosia – EU estää tekniikan hyödyntämisen Euroopassa

Tutkijat kehittelivät kokeeksi tomaatin uudelleen villistä kantamuodosta.

Villitomaatin (Solanum pimpinellifolium) marjat olivat vain herneen kokoisia.­

12.10.2018 2:00 | Päivitetty 12.10.2018 6:06

Geenitekniikan kehitys kasvinjalostuksessa on nyt huimaa. Niin sanotun crispr-menetelmän eli geenisaksien avulla on mahdollista muokata ruokakasveista nopeasti ja tehokkaasti entistä parempia.

Hitaasti ja hankalasti viljeltävistä ja harvojen herkuksi jääneistä marja- ja hedelmälajeista voitaisiin sen avulla saada mansikan kaltaisia massatuotteita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?