Historiallisen voimakas Michael-hurrikaani aiheutti valtavat tuhot Floridassa – Keski-Amerikassa kuolleita yli kymmenen, Yhdysvalloissa kaksi - Päivän lehti 12.10.2018 | HS.fi

Historiallisen voimakas Michael-hurrikaani aiheutti valtavat tuhot Floridassa – Keski-Amerikassa kuolleita yli kymmenen, Yhdysvalloissa kaksi

Michael-hurrikaani lukeutuu Yhdysvaltojen mittaushistorian rajuimpiin. Yhdysvalloissa se on tappanut tiettävästi kaksi ihmistä, Keski-Amerikassa kuolleita kerrotaan olevan yli kymmenen. Sisämaahan liikkuessaan Michael on heikentynyt trooppiseksi myrskyksi.

Hurrikaani Michaelin tuhoja Mexico Beachillä torstaiaamuna.­

12.10.2018 2:00

Hirviöhurrikaaniksi kutsuttu Michael-myrsky on asiantuntijoiden mukaan yksi voimakkaimmista hurrikaaneista, joita Yhdysvaltain manneralueelle on iskenyt 1800-luvun jälkeen. Myrsky on aiheuttanut myös kuolemantapauksia.

Voimakkaimmillaan Michael luokiteltiin neljännen asteen myrskyksi viisiportaisella asteikolla. Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen NHC:n mukaan se oli torstaihin mennessä heikentynyt trooppiseksi myrskyksi, mutta sen arvioitiin voivan silti aiheuttaa vielä runsaasti vahinkoa.

Luitko jo nämä?