Päivän lehti 13.2.2017
Päivän lehti 13.2.2017

Sijoitusguru: ”Maailma on täynnä radikaalia epävarmuutta” – syinä Trump, euro ja Kiina

Sijoitusyhtiö Pimcon johtaja on huolissaan šokeista, joita on vaikea ennakoida: ”Kuin kulman takaa kaartava bussi, joka jyrää edessä olevat.”

Pöydän toisella puolella istuva mies vaikuttaa saksalaisen teknokraatin arkkityypiltä. Sellaiselta, joka hallitsee numerot ja jolla on vastaus kaikkeen.

Joachim Felsin, 54, täytyy olla vakuuttava, koska hän antaa kasvot noin 1 470 miljardia dollaria (1 380 miljardia euroa) hallinnoivalle sijoitusyhtiölle.

Fels on kalifornialaisen Pimcon globaali talousneuvonantaja ja johtaja. Hän on se, jonka Pimco lähettää eri puolille maailmaa vakuuttamaan yhtiön rahakkaat asiakkaat. Ne ovat tyypillisesti eläkeyhtiöitä, pankkeja ja yli­opistojen rahastoja.

Tällä hetkellä Felsillä on meneillään Pohjoismaiden-kiertue. Joukko suomalaisia asiakkaita kokoontui hiljattain Helsingin Etelärannassa sijaitsevaan hotelliin kuuntelemaan, miltä maailma näyttää Pimcon silmin.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Fels saarnaa samaa viestiä kaikille: ymmärtäkää riskin ja epävarmuuden ero. Finanssimarkkinat ovat hyviä hinnoittelemaan riskejä, mutta on asioita, joita ei voida hinnoitella. Radikaalia epävarmuutta, Fels sanoo, lainaten Englannin keskuspankin entisen pääjohtajan Mervyn Kingin ilmaisua.

Sitten hän innostuu vielä siteeraamaan Yhdysvaltain entistä puolustusministeriä Donald Rumsfeldiä, joka teki jaon tunnettuihin tuntemattomiin ja tuntemattomiin tuntemattomiin eli asioihin, joista emme edes osaa olla huolissamme.

”Sijoittajien on erittäin tärkeää ymmärtää, että on olemassa asioita, jotka tulevat täysin puun takaa. Kuin kulman takaa kaartava bussi, joka jyrää edessä olevat”, Fels kuvailee.

Kuten vuoden 2008 finanssi­kriisi. Todellinen radikaalin epävarmuuden hetki, Fels sanoo.

Pimco selvisi siitä ja menestyi tilanteessa, jossa koko finanssijärjestelmä uhkasi sulaa. Se johtuu osittain siitä, ettei kyseessä ole mikä tahansa sijoitusyhtiö.

Tästä kertoo se, että perinteisen numeronmurskauksen ja talouden mallintamisen lisäksi Pimco harjoittaa poliittista riskianalyysiä. Tätä varten se on palkannut joukon korkean profiilin neuvonantajia, mukaan lukien Britannian entisen pääministerin Gordon Brownin. Brown muun muassa avustaa Pimcoa Britannian EU-eron karikkojen välttämisessä, Fels kertoo.

Finanssikriisin iskiessä Pimcoa auttoi etenkin sen avomielinen suhtautuminen vaihtoehtoisiin talousnäkemyksiin, joita monet kirjanoppineet ekonomistit katsovat nenänvarttaan pitkin. Kun huolehtii asiakkaiden rahoista, vain sillä on merkitystä, mikä toimii. Esimerkiksi marginaalista jälkikeynesiläistä koulukuntaa edustava amerikkalais­ekonomisti Hyman Minsky on Pimcon pääkonttorissa iso nimi.

Minsky tuli finanssikriisin jälkeen kuuluisaksi etenkin tuolloin valtavirrasta poikkeavasta teoriastaan, jonka mukaan talous on aina pohjimmiltaan epävakaa. Mitä vakaammalta se vaikuttaa, sitä luottavaisempia ovat yritykset, pankit ja kotitaloudet. Luotonanto, yksityisen sektorin velka ja riskit kasvavat. Varallisuudella aletaan spekuloida, kun asunnot ja osakkeet kallistuvat.

Lopulta kupla puhkeaa. Tulee käänne, ”Minsky-hetki”, kuten Pimcon entinen pääekonomisti Paul McCulley on kuvannut.

”McCulley puhui Minskystä paljon noina vuosina. Osittain sen takia Pimco otti ennen kriisiä huomattavasti varovaisemman aseman ja vähensi riskejään. Minskyn sisäistäminen auttoi Pimcoa varautumaan finanssikriisiin”, Fels sanoo.

Niin sanotusta Minsky-hetkestä on nyt yhdeksän vuotta. Silloin pelättiin tosissaan, että globaali finanssijärjestelmä sulaa.

Miltä näyttää maailma nyt?

Fels on ollut sijoitusmaailman ytimessä yli 33 vuotta. Jos vuoden 2008 finanssikriisiä ei lasketa, hän ei muista uraltaan yhtä epävarmaa aikaa.

”Maailma on nyt täynnä radikaalia epävarmuutta. Se johtuu siitä, että monet odottamattomat tapahtumat syntyvät politiikan piiristä. Populismin nousu johtaa arvaamattomaan kehitykseen.”

Kuten Donald Trumpin nousuun Yhdysvaltain presidentiksi. Trump johtaa maailman suurinta taloutta impulsiivisesti. Sen pitäisi säikäyttää sijoittajia, mutta markkinoiden hermostuneisuutta kuvaava Vix-indeksi ei ole ollut yhtä matalalla tasolla ainakaan kymmeneen vuoteen. Yhdysvalloissa pörssiennätykset ovat paukkuneet.

Sijoittajien odotukset ovat niin korkealla, että hyvätkin tulokset voivat johtaa kurssiromahduksiin. Tämä on näkynyt alkuvuonna myös Suomessa.

Felsin mielestä markkinat suhtautuvat Trumpiin ylioptimistisesti. Pimcon arvion mukaan tällä hetkellä on entistä todennäköisempää, että Trumpin politiikan vaikutus talouteen on positiivinen. Mutta on myös entistä todennäköisempää, että se on negatiivinen.

”Markkinoilla näkyvät nyt odotukset Trumpin veroremontista, elvytyksestä, sääntelyn purkamisesta. Se voi johtaa nopeampaan kasvuun ja kysyntävetoiseen inflaatioon. Mutta on myös toinen skenaario, jolle sijoittajat ovat viitanneet kintaalla. Trump voi synnyttää taantuman, kahdella tapaa”, Fels ­sanoo.

Ensinnäkin taantuman voi ­aiheuttaa Trumpin protektio­nismi.

Jos esimerkiksi Kiinasta tuleville tuotteille iskostetaan Trumpin uhkailemat 45 prosentin tariffit, Kiina todennäköisesti heikentäisi oman valuuttansa arvoa. Muut Aasian taloudet saattaisivat seurata perässä, ja koko maailmantalous kärsisi kauppasodasta.

Trump voi myös ylikuumentaa Yhdysvaltain talouden elvytyksellään niin, että maan keskuspankki joutuu nostamaan korkoja äkkijyrkästi. Se voisi vahingoittaa taloutta ja vahvistaa myös Yhdysvaltain dollaria, mikä heikentäisi maan vientiä.

Yhdysvaltain lisäksi Pimcon tutkalla on kaksi suurta epävarmuuden lähdettä. Yksi niistä on Kiina, jonka sijoittajat siirtävät varallisuuttaan ulkomaille hurjaa vauhtia.

Kiinan keskuspankin kovat valuuttavarannot laskivat tammikuussa alimmalle tasolleen kuuteen vuoteen, noin 3 000 miljardiin dollariin (2 800 miljardia euroa). Jos tahti jatkuu, Kiina saattaa heikentää valuuttaansa reilusti, millä olisi heijastusvaikutuksia maailmantalouteen. Se voisi esimerkiksi kirvoittaa kostotoimia Trumpilta, joka on syyttänyt Kiinaa valuuttamanipulaattoriksi.

Toinen suuri epävarmuuden lähde on euroalue. Felsin mukaan on mahdollista, että yhteisvaluutta hajoaa seuraavien 3–5 vuoden aikana.

”Olen juuri nyt skeptisempi kuin edes eurokriisin pahimpina hetkinä, koska politiikka on muuttunut. Populistit valtaavat alaa, joten tulevaisuudessa on entistä vaikeampaa ajaa läpi hätälainoja. On mahdotonta nähdä esimerkiksi Saksaa hyväksymässä suurta lainaa Italialle.”

”Joten jos toinen kriisi saapuu, euroalue ei ehkä kykene pysymään kasassa. Jotkut maat päättävät ehkä vain lähteä. Se on mahdollista myös Suomessa, jos nationalistiset voimat kasvavat hallituksessa”, Fels lisää.

Trump, Kiina, euroalue. Maailmantalous on täynnä sudenkuoppia, ja on vaikea sanoa, mistä seuraava šokki ehkä tulee.

Miten Suomen kaltainen pieni avotalous voi varautua mahdolliseen iskuun? Pitääkö vain tyytyä olemaan ajopuu?

Fels ei varsinaisesti lohduta, mutta hän huomauttaa, että Suomen kaltaista maata auttaa kuuluminen valuuttaunioniin sekä suureen vapaakauppa-alueeseen. Kun maailma on täynnä radikaalia epävarmuutta, on parempi seistä muiden kanssa kuin yksin.

Kuka?

Joachim Fels


 Syntynyt 1963 Saksassa. Yli 33 vuoden kokemus sijoitusalalla. Taloustieteiden maisteri Saarlandin yliopistosta Saksasta, diplomi Johns Hopkinsin yliopistosta Yhdysvalloista.

 Työskennellyt muun muassa 19 vuotta investointipankki Morgan Stanleyssä, viimeisimpänä tehtävänään johtavana globaalina ekonomistina.

 Liittyi vuonna 2015 Pimcoon, joka on yksi maailman suurimpia sijoitusyhtiöitä. Fels toimii Pimcon laajasta sijoitusstrategiasta vastaavana johtajana sekä globaalina taloudellisena neuvonantajana.

 Pimcon omistaa saksalainen vakuutusyhtiö Allianz.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Maailmantalous
 • Sijoittaminen
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Tontinvuokran roimat korotukset nostavat tuhansien helsinkiläisten asumiskuluja – katso HS:n laskurista, missä osoitteissa vuokra nousee ja kuinka paljon
  2. Uudet tiedot paljastavat: Poliisijohtoa varoitettiin Aarnion yhteyksistä alamaailmaan jo vuosia sitten
  3. Tapaus Jari Aarnio on kertomus vaikenemisesta, valehtelusta ja rappiosta
  4. Kodeissa piilee homettakin pahempi sisäilmaongelma – Syöpää aiheuttava radon ”tappaa jopa enemmän suomalaisia kuin liikenne”
  5. Kokaiinista sieppauksiin ja ihmissalakuljetuksiin – jihadistit ja rikollisliigat lypsävät miljardeja Pohjois-Afrikan heikkoudesta
 2. Pääkirjoitus
  1. Turvattomuus on käsitteenä Ruotsissa uudessa käytössä, eikä politiikan laskuoppi enää toimi
  2. Suomen pitää helpottaa syyrialaisperheiden yhdistymistä – eikä käyttää vitkastelun tekosyynä Turkin jyrkkää viisumilinjaa
  3. Kirjakauppakin kannattaa
  4. Onnibus vastaan dinosaurus 1–1
  5. Tutkimusetiikan valvonta takaa luottamuksen
  6. Pohjois-Karjalasta kokeilualue
 3. Kotimaa
  1. Turvallisuuspolitiikan superviikolla arvioidaan Trumpin aikaa – Suomenkin asema on nyt arvaamaton
  2. Suomi on EU:n hyvän­tahtoinen hölmö, sanoo vasemmisto­liiton Kyllönen – Pitääkö malli­oppilasväite paikkansa?
  3. Mahtipontiset kaupungintalot uhkaavat jäädä tarpeettomiksi – Riihimäki siirsi jo työntekijät matkakeskukseen
  4. Susien pihakäynnit aiheuttavat pelkoa Salon seudulla – jahdissa kaadetun alfanaaraan kuolema voi lisätä vahinkoja
  5. Sää kääntyy keväiseksi – lännessä mittari voi nousta yhdeksäänkin asteeseen
  6. Haavisto antoi tunnustusta Niinistölle, mutta uskoo mahdollisuuksiinsa: ”Viimeksi lähdimme liikkeelle kolmen prosentin lukemista”
  7. Ylläksen läheisyyteen suunnitellaan rautakaivosta – paikalliset pelkäävät matkailun ja ympäristön kärsivän
  8. Keskusta yhä altavastaaja isoissa kaupungeissa – Maalaisliiton varjo väistyy hitaasti
  9. HS:n jakelussa oli ongelmia sunnuntaina
  10. Rinkeby sijaitsee Tukholman länsiosassa
 4. Kaupunki
  1. Kurt Byman käy ikuista sotaa varastoparakistaan Espoon kaupungin kanssa – tehtaillut valituksia jo lähes 20 vuotta
  2. Tansanialaisen naisen ja vantaalaisen opettajan epä­todennäköinen ystävyys antoi koulupaikan tuhansille lapsille
  3. Yksin asunut vanhus kuoli kerrostalopalossa Espoon Soukassa
 5. Ulkomaat
  1. Saksan uusi liittopresidentti on konkari ja Trumpin vastakohta – Frank-Walter Steinmeier asemoi heti itsensä oikeistopopulismin vastavoimaksi
  2. Saksan demareilla menee lujaa
  3. Lehti: Syyttäjä viemässä Ranskan presidenttiehdokkaan Fillonin talousrikostutkinnan oikeuteen
  4. Kansa päätti: Sveitsin passin saaminen helpottuu kolmannen polven maahanmuuttajille
  5. Espanja kovistelee Kataloniaa oikeussaleissa – separatistit puuhaavat itsenäisyysäänestystä riippumatta rikossyytteistä
  6. The Guardian: Naisia ja lapsia hakataan ja raiskataan pahamaineisella pakolaisleirillä Ranskassa
  7. Epäsuhtainen kaksikko istuu samaan pöytään, kun Donald Trump tapaa naapurin Justin Trudeaun
  8. Poliisi etsii Adolf Hitlerin ”kaksoisolentoa” Haraldia Itävallassa – nähty paikallisessa kirjakaupassa selailemassa historiaa toisesta maailmansodasta
  9. Kolmoismurhasta epäilty mies vapautettiin Skånessa, Iltalehti: Kaksi uhreista lähtöisin Suomesta
  10. Hampurin lentokenttä suljettiin tunniksi – ihmiset saivat hengitysvaikeuksia ilmeisesti kaasusumutteesta
 6. Talous
  1. Sijoitusguru: ”Maailma on täynnä radikaalia epävarmuutta” – syinä Trump, euro ja Kiina
  2. Maailman väärennetyin kolikko saa kasvojen­kohotuksen – Britannia uusii punnan
  3. Taloyhtiön yhtiökokouksessa päätetään jokaisen osakkaan kukkarosta – HS kokosi 12 kysymystä, mitä kokouksissa käsitellään
 7. Urheilu
  1. ”Voitto tuli ihan puskista” – Jari-Matti Latvala nappasi voiton Ruotsissa
  2. Voittojuhlat siirtyivät Puuppolaan
  3. Therese Johaug on hölmö, jos valittaa tuomiostaan
  4. Päävalmentaja Marjamäki leikkii tulella
  5. Mäkäräisen suksi luisti huonosti takaa-ajossa –”Nyt otettiin aika paljon takkiin sen takia”
  6. Fourcade juhli jälleen MM-kultaa, ikinuorelle norjalaistähdelle uran 45. MM-mitali
  7. Savinainen lähetti MM-terveisiä
  8. Helsingin IFK karsiutui jääpallon pudotuspeleistä
  9. Suksiongelmat saattoivat maksaa Mäkäräiselle MM-mitalin – välineissä ei saa antaa tasoitusta
  10. Piskuinen Burnley pysäytti sarjakärjen
  11. Tennisturnauksessa soitettiin natsi-Saksan suosima versio kansallislaulusta, saksalaispelaaja järkyttyi: ”Se oli pahinta, mitä minulle on tapahtunut”
  12. Rahapulassa oleva KooKoo kauppaa kolme avainpelaajaansa HIFK:hon: ”Ikävä mutta järkevä ratkaisu”
  13. Sunnuntain tulospörssissä muun muassa ampumahiihtoa, autourheilua, jalkapalloa, jääkiekkoa ja keskeisimpiä rahapelejä
 8. Kulttuuri
  1. Brexit-bonus Suomelle: Brittien kiinnostus kulttuuriyhteistyötä kohtaan alkoi kasvaa EU-eron alla
  2. Äänityöläiset myöntävät itsekin kotisohvilla tunnetun ongelman: ”Televisiosarjojen puheesta ei aina saa selvää”
  3. Kotikatu-sarjassa on hyrisyttävä tunnelma, 90-luvun Helsinki ja Suomen ykkösnäyttelijöitä
  4. Äidinmaa-näytelmä on väkevää draamaa vahvoista naisista
  5. Hevisaurus soittaa Lontoossa lasten festivaaleilla
  6. Radiohead esiintyy Israelissa – ei protestoi palestiinalaisalueen miehitystä vastaan
  7. Manga-piirtäjä Jiro Taniguchi on kuollut
  8. Pariisin keväälle uran ensimmäinen listaykkönen
 9. Tiede
  1. Päiväunet petraavat lapsen sanavarastoa
  2. Matkijatursaalla on kaikki passit
 10. Mielipide
  1. Asuntojen puute ajaa ihmisiä toivottomuuteen – vaikka luottotiedot olisivat kunnossa, Ahmed-nimi sulkee ovet
  2. Sivuasuntojen rakentaminen toisi joustoa
  3. Kelan on tarkennettava yhteistalouden määritelmää
  4. Vanhustenhuollon tilanne Helsingissä on kestämätön
  5. Kotihoidon henkilöstö työskentelee työkykynsä äärirajoilla
  6. Ilmaston lämpeneminen kääntää katseet pohjoiseen
  7. Pakkauksia voi kierrättää raaka-aineiksi
  8. Keräyspisteet vaativat paljon tilaa
  9. Ensihoidon kilpailuttaminen johtaa epävarmuuteen
  10. Työllistymisestä voisi maksaa bonuksen
 11. Tänään
  1. Suomalainen jääkiekkovalmentaja elää unelmaansa Kiinassa – ”Hyvä, että olen perheetön, saan keskittyä työhöni”
  2. Dieter Aminoff 1941–2016
  3. Jussi Rinta 1930–2017
  4. Veikko Kankkonen palautti uskon Suomen hiihtourheiluun
  5. Tapahtumia maanantaina 13. helmikuuta
  6. Kuka asettuu tuulta vastaan?
 12. Radio ja TV
  1. Ensimmäisenä on hulluus – Pilkun jälkeen -ohjelmassa keskustellaan kirjallisuudesta
  2. Yhdysvallat jahtaa ”protestina” tietomurtoja tehnyttä suomalaista, jonka tarina kuullaan tänään televisiossa
  3. Nasser halusi tiennäyttäjäksi
  4. Maanantain elokuvia
 13. Sarjakuvat
  1. Rip Kirby
  2. Wumo
  3. Viivi ja Wagner
  4. Lassi ja Leevi
  5. Harald Hirmuinen
  6. Fingerpori

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Taloyhtiöriita sai uskomattomat mittasuhteet Helsingin Kruununhaassa: oikeudenkäyntikulut jo 50 000 euroa – eikä loppua vielä näy

  2. 2

   ”Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin” – Suomen elokuva-alalta kerätyssä kymmenien ahdistelukertomusten aineistossa muutama nimi toistuu

  3. 3

   Kuura Maula ei kutsu lastaan pojaksi, Maisa Leppänen osti pojalleen mekon – Näin toimii vanhempi, joka haluaa kasvattaa lapsensa feministisesti

   Tilaajille
  4. 4

   Aleksis Salusjärvi oli lukiossa, kun nainen kavahti häntä ensi kerran bussipysäkillä – #MeToo-kampanja herätti miehet kertomaan, miltä tuntuu, kun nainen pelkää

  5. 5

   Internet ei saa tästä tarpeekseen: saman kuvan Instagramissa aivan eri kuvateksteillä jakavat pariskunnat

  6. 6

   Mikko Andelin, 41, nukkui kuukausikaupalla vain kolme tuntia yössä – sitten järvepääläislääkäri puuttui asiaan ja tarjosi lääkkeetöntä hoitoa

  7. 7

   Myös monet työssä käyvät välttelevät työntekoa

  8. 8

   Sote-ratkaisu horjuu jälleen – asiantuntijat laidasta laitaan varoittavat viemästä tuoreinta versiota eteenpäin

  9. 9

   Weinstein-skandaali syvenee – Game of Thrones -näyttelijä Lena Headey syyttää tuottajaa ahdistelusta

  10. 10

   Littoistenjärven paiseisten haukien vaivaksi varmistui vesihome

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sairaanhoitaja Paula Vuotila, 61, eli 30 vuotta ”koulutetun eliittielämää” – sitten hän ajautui asumaan rappukäytävissä

  2. 2

   ”Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin” – Suomen elokuva-alalta kerätyssä kymmenien ahdistelukertomusten aineistossa muutama nimi toistuu

  3. 3

   Aleksis Salusjärvi oli lukiossa, kun nainen kavahti häntä ensi kerran bussipysäkillä – #MeToo-kampanja herätti miehet kertomaan, miltä tuntuu, kun nainen pelkää

  4. 4

   Autokoulunopettaja näytti, miten vaihteita vaihdetaan – Miksi tuntuu paremmalta olla hiljaa ahdistelusta?

  5. 5

   Onko alkoholin tilaaminen ulkomailta todella kielletty laissa? – Lakimies sanoo kieltoa ”suureksi sumutukseksi”, joka perustuu muutaman virkamiehen ratkaisuun

  6. 6

   Tätä on seksuaalinen häirintä, ja tämän sille voi tehdä – Kaikki, mitä asiasta pitää tietää

  7. 7

   Suomalais-hollantilainen laite mullisti saasteiden mittauksen: Satelliittikuvat paljastavat, missä päin maailmaa ilma on saastuneinta

  8. 8

   Meteorologi selittää, miksi Helsingin yllä loisti voimakkaan punainen aurinko

  9. 9

   Uusi kulmakarvojen tatuointimenetelmä villitsee Suomessakin, mutta onko microblading turvallista? Asiantuntija oikoo viisi väärinkäsitystä

  10. 10

   Myös monet työssä käyvät välttelevät työntekoa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ossi Nyman ei tee töitä ja sanoo, että työvoimatoimisto on ihmisoikeusloukkaus – näin ”ideologisesti työtön” taktikoi itselleen yhteiskunnan tuet

   Tilaajille
  2. 2

   ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

   Tilaajille
  3. 3

   Sairaanhoitaja Paula Vuotila, 61, eli 30 vuotta ”koulutetun eliittielämää” – sitten hän ajautui asumaan rappukäytävissä

  4. 4

   ”Sinun hiljaisuutesi on valanut sementtiin itätytön stereotypian, ja se myy lisää poikamiesmatkoja”, kirjoittaa kirjailija Sofi Oksanen avoimessa kirjeessään Melania Trumpille

  5. 5

   Kirjailija kertoi olevansa ”ideologisesti” työtön ja kikkailevansa tukia – TE-toimisto katkaisee tuet ja aloittaa poikkeuksellisen selvityksen

  6. 6

   Kiusaajat voittivat Niklas Herlinin

   Tilaajille
  7. 7

   Trumpin lähipiiri pelkää presidentin olevan ”hajoamassa” – avustajat yrittävät pitää presidentin aisoissa, kun hän saapuu toimistolle kiihdyksissään

  8. 8

   ”Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin” – Suomen elokuva-alalta kerätyssä kymmenien ahdistelukertomusten aineistossa muutama nimi toistuu

  9. 9

   Teollisuuden ja median suuromistaja Niklas Herlin on kuollut

  10. 10

   Naisen käsi osui vahingossa vastaan kävelleeseen mieheen Kalliossa – mies raivostui silmittömästi, löi ja potki naista

  11. Näytä lisää