Turvapaikanhakijat siivoavat Suomessa kouluja ja urheilutiloja parin euron tuntipalkoilla – Kaupunkien hankintajohtajat myöntävät, että työehtojen valvonta on vaikeaa - Päivän lehti 15.4.2017 | HS.fi

Turvapaikanhakijat siivoavat Suomessa kouluja ja urheilutiloja parin euron tuntipalkoilla – Kaupunkien hankintajohtajat myöntävät, että työehtojen valvonta on vaikeaa

HOK-Elanto kielsi ketjutukset kokonaan siivoushankinnoissa, koska niiden valvonta on niin hankalaa. Espoon ja Helsingin hankintajohtajat sanovat, että väärinkäytöksiin yritetään puuttua esimerkiksi pistokokein. HS kertoi perjantaina siirtolaisten hyväksikäytöstä pimeillä työmarkkinoilla.

Monet turvapaikkaa hakeneet tekevät siivoustöitä, korjaavat autoja, tiskaavat ja tekevät metsätöitä vain parin euron tuntipalkalla.

14.4.2017 15:26

Alihankintaketjut ovat yleisiä kunnissa ja yrityksissä etenkin siivousalalla. Helsingin ja Espoon hankintajohtajat myöntävät, että työehtojen noudattamisen valvonta niissä voi olla joskus vaikeaa.

HS kertoi perjantaina siirtolaisten hyväksikäytöstä pimeillä työmarkkinoilla. Lehden tietojen mukaan turvapaikanhakijat siivoavat pääkaupunkiseudulla osittain pimeästi kouluja ja urheiluhalleja sekä -kenttiä muutaman euron tuntipalkalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?