Päivän lehti 15.4.2019

Elokuvaohjaaja Johannes Nyholm sai pizzasta allergisen kohtauksen ja meinasi tukehtua – siitä lähti ajatus kauhuelokuvasta, jonka aiheena on umpikujaan ajautunut parisuhde

Johannes Nyholmin elokuva Koko-di Koko-da kuvaa umpikujaan ajautunutta parisuhdetta. ”Halusin kuvata sitä, miltä tuntuu olla vankina. Sen piti tuntua katsojassa fyysisesti”, Nyholm sanoo.

Kuusi vuotta sitten Johannes Nyholm istui tyttärensä Helmin kanssa lounaalla. He olivat lomalla Styrsön saarella Göteborgin saaristossa ja jakoivat pizzan, jossa oli sinisimpukoita.

Pian syömisen jälkeen jälkeen Nyholm alkoi voida pahoin, oksennella. Kasvoille nousi puna ja ne turposivat. Nyholm yritti raottaa turvonneita luomiaan nähdäkseen, miten Helmi voi. Hän tajusi saaneensa allergisen oireen ja pelkäsi nyt, että lapselle käy samoin.

Kuinka voit, Nyholm kysyi.

Ei ongelmaa, Helmi vastasi ja haukkasi jäätelöään.

Nyholm soitti terveysneuvontaan ja selitti tilanteen. Paikalle hälytettiin ambulanssi, koska vaarana oli, että kurkku turpoaisi eikä hengittäminen luonnistuisi.

Ambulansseja tuli lopulta kolmelta suunnalta. Auto, vene ja helikopteri. Viimeinen tuntui liioittelulta, joten Nyholm astui tyttärensä kanssa veneeseen. Kyydissä hän pyysi, että ensihoitajat pitäisivät hänen tyttärestään huolen.

”Pahin pelkoni on, että lapselleni tapahtuisi jotain”, Johannes Nyholm, 44, kertoo helsinkiläisen hotellin aulassa. Hän on tullut Night Visions -elokuvafestivaalille esittelemään uuden elokuvansa Koko-di Koko-da, jonka ensimmäiset hetket ovat melkein suoraan Nyholmin ja hänen tyttärensä saariseikkailulta.

Kyseessä on yksi kevään rankimmista elokuvaensi-illoista. Sitä voisi kuvailla psykologiseksi kauhudraamaksi tai kieroutuneeksi faabeliksi.

Tai sitten voisi ajatella, että jos Lars von Trier ohjaisi Päiväni murmelina -elokuvan, jälki olisi jotain tällaista.

Koko-di Koko-da alkaa karmivalla kohtauksella, jossa kävelykeppiä heilutteleva pukumies (Peter Belli) kävelee metsässä ja hyräilee vanhaa lastenlaulua. Mukana tulevat kuollutta eläintä raahaava jätti (Morad Khatchadorian) ja pitkä mustahiuksinen nainen (Brandy Litmanen), joka on kuin suoraan kamalimmasta japanilaisesta kauhusta.

Intron jälkeen nähdään se, minkä Nyholm edellä kuvaili. Tobias (Leif Edlund) ja Elin (Ylva Gallon) viettävät tyttärensä Majan (Katarina Jacobson) syntymäpäivää rantaravintolassa, kun äiti saa allergisen reaktion simpukoista. Kasvot turpoavat ja laatta lentää.

Sairaalassa Elinin kohtaus saadaan kuriin, mutta todellinen tragedia koittaa seuraavana aamuna.

Hypätään kolme vuotta eteenpäin. Tobias ja Elin lähtevät retkeilemään. Autossa he tuskin puhuvat toisilleen. Tobias pystyttää teltan pimeässä, Elin murjottaa autossa.

Aamuyöstä Elin käy pissalla, näkee ensin valkoisen kissan, sitten johdannosta tutut satuhahmot. Käy kamaluuksia.

Juonesta ei kannata kertoa enempää.

Koko-di Koko-da kuvaa ihmisen taipumusta jäädä kiertämään samoihin silmukoihin. Elokuvassa kyse on trauman aiheuttamasta surun ja katkeruuden silmukasta, mutta Nyholmin mielestä olennaista ei ole se, mitä on tapahtunut. Näin voi käydä kenelle tahansa, kun on pitkään kimpassa.

Nyholm itse kuvailee elokuvaansa seuraavasti.

”Se kertoo umpikujaan ajautuneesta parisuhteesta. He ovat yrittäneet kaikkea. He tuntevat toisensa niin, ettei sanoja tarvita. Sanat ovat menettäneet merkityksensä ja kommunikointi on passiivisaggressiivista. Tilanne on klaustrofobinen. Molemmat vetävät eri suuntiin, pääsemättä mihinkään.”

Klaustrofobia on Koko-di Koko-dan katsomista määrittävä tunne. Elokuva sijoittuu aukealle, jota ympäröivä metsä tuntuu läpitunkemattomalta.

”Halusin kuvata sitä, miltä tuntuu olla vankina. Sen piti tuntua katsojassa fyysisesti. Tämä kipu on fyysistä. Ei abstraktia, vaan sellaista, että joku repii sisuskalujasi ulos”, Nyholm sanoo.

”Kyse on myös vaistoista, jotka heräävät, kun ollaan irti urbaanista ympäristöstä. Metsä pakottaa päähenkilöt kohtaamaan itsensä.”

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat pääosin aamuyöhön, suden hetkeen.

”Se on aika, jolloin unet ovat ilmaisuvoimaisimmillaan ja väkivaltaisimmillaan. Ingmar Bergmanilla on elokuvakin nimeltä Suden hetki. Harkitsin, että antaisin tälle saman nimen ihan vaan kiusatakseni ruotsalaisia elokuvatietäjiä.”

Uransa alussa Johannes Nyholm näpersi pienemmän formaatin parissa. Hän ohjasi palkittuja lyhytelokuvia, joista tunnetuin on Cannesin elokuvajuhlilla esitetty ja Göteborgissa sekä Tampereella palkittu Las Palmas (2011).

Siinä Nyholmin tuolloin vuoden ikäinen tytär esittää juopottelevaa turistia, joka tuhoaa espanjalaisen rantabaarin ja ajaa sitten moottoripyörällään kaukaisuuteen.


Nyholm on määrittänyt paljon sitä, miltä ruotsalaisten indieartistien musiikkivideot ovat 2000-luvulla näyttäneet. Hän on ohjannut videot The Knifen Heartbeatsiin, Jenny Wilsonin Let My Shoes Lead Me Forwardiin ja Little Dragonin Twiceen.

Ensimmäinen pitkä elokuva, vuoden 2016 The Giant (Jätten), tuntui näille luontevalta jatkumolta. Elokuva kertoi epämuodostuneesta autistisesta Rikardista, joka haaveilee menestyksestä petankin pohjoismaisessa mestaruusturnauksesta.


Rikardin sisäistä maailmaa kuvataan fantastisilla otoksilla, joissa petankkipallot ovat auton kokoisia ja pienikokoinen Rikard kuin Godzilla.

Elokuva yhdisteli naturalistista draamaa, työpaikkakomediaa ja surrealistista fantasiaa tavalla, joka hämmensi ja kiehtoi.

Koko-di Koko-da on minimalistisempi ja fokusoituneempi. Tarinasta on riisuttu turhat rönsyt ja hahmoja on oikeastaan kaksi: Tobias ja Elin.

Ohjaajan tausta näkyy siinä, että Koko-di Koko-da kertoo osan tarinastaan varjoteatterilla. Samaa tekniikkaa ja jopa osin samoja hahmoja käytettiin Little Dragonin musiikkivideossa 12 vuotta sitten.

Nyholm sanoo, että musiikkivideot olivat hänen elokuvakoulunsa.

Koko-di Koko-dan tekeminen oli koettelemus. Kuvaukset aloitettiin vuonna 2011 ja valmista piti tulla vuoteen 2014 mennessä, mutta kun The Giantin tuotanto nytkähti eteenpäin, Koko-di Koko-da jäi kytemään. Viimeiset kohtaukset kuvattiin vasta 2018.

Tarkkakatseinen huomaa, että aikaa on kulunut. Hahmojen hiukset kasvavat ja lyhentyvät, ja kasvoille ehtii seitsemässä vuodessa tulla uurteita.

Ohjaajan mukaan detaljit eivät haittaa, päinvastoin. Kaikki tämä vain lisää elokuvan unenkaltaista tunnelmaa.

”Leifille hankaluuksia tuotti se, että hän laihdutti rooliaan varten 20 kiloa. Hänen piti tietää aina hyvissä ajoin, koska kuvataan, jotta hän ehti pudottaa painoaan”, Nyholm kertoo ja nauraa.

Leif Edlundin hahmo on ahtaalle ajettu pelkuri, joka miettii hädän hetkellä itseään eikä läheisiään. Hänen kauttaan Koko-di Koko-da käsittelee sukupuolirooleja ja sitä, kuinka miehen oletetaan yhä suojelevan ja pelastavan.

Hahmo muistuttaa toisesta ruotsalaiselokuvan päähenkilöstä, eikä se ole sattumaa.

Kuvausten aikana vuonna 2011 Edlund harjoitteli hetken aikaa päärooliin Ruben Östlundin valmistelemassa elokuvassa Turisti (Force Majeure, 2014), jossa isä pakenee lumivyöryä ja jättää perheensä hätään.

Rooli meni lopulta Johannes Bah Kuhnkelle.

”He rakensivat hahmoa Leifin kanssa, ja hän vei Tobiaksen hahmon tahattomasti Turistiin. Se on vähän surullista. Luulen, että se olisi harmittanut, jos elokuvani olisi ilmestynyt samaan aikaan tai heti Turistin perään. Onneksi Koko-di Koko-da käsittelee paljon muutakin.”

Suomesta käsin on helppo olla kateellinen siitä, millaisia elokuvia Ruotsissa tehdään. Espoo Cinéssä nähdään toukokuussa Anna Odellin taide-elokuva X&Y sekä Pelle Kågermanin ja Hugo Liljan kokeellinen tieteisfiktio Aniara. Eero Milonoffin tähdittämä peikkodraama Raja ansaitsi viime talvena kaksi Oscar-ehdokkuutta, ja Ruben Östlundin taidesatiiri The Square voitti Cannesin pääpalkinnon keväällä 2017.

Nyholm sanoo, että ruotsalaisia yleisöjä kiinnostavat silti lähinnä kassamagneetit ja tunnettujen kirjojen filmatisoinnit.

Kassamagneeteiksi hän visioi omat elokuvansakin.

”En tee elokuvia festivaaleille”, Nyholm sanoo.


”Ajattelin pitkään naiivisti, että jos teet hienon elokuvan, kaikki löytävät sen. The Giantista ei tullut kassamagneettia, vaikka muuta toivoin. Koko-di Koko-dalta odotan paljon, mutta voi hyvin olla, että sen näkee lopulta muutama sata ihmistä jollain kaukaisella festivaalilla.”

The Giantia markkinoitiin elokuvanäytöksen Q&A-tilaisuudessa kuvatulla videoklipillä, jossa ohjaaja hermostuu katsojaluvuista tenttaavaan toimittajaan, paiskaa mikrofonin maahan ja marssii salista ulos.

Tilanteen voi katsoa tämän linkin takaa.

Kohtaus on lavastettu, mutta muistuttaa siitä, kuinka iso railo kriitikoiden ja yleisön välillä saattaa olla.

The Giant voitti parhaan elokuvan ja käsikirjoituksen Guldbagge-palkinnot, eli Ruotsin Jussit, mutta katsojia kertyi murto-osa vuoden suosituimpien luvuista.

Koko-di Koko-da saa ensi-iltansa heinäkuussa Britanniassa ja elokuussa Ruotsissa. Nyholm toivoo, että se tavoittaa The Giantia isomman yleisön. Aika näyttää.

Suomessa elokuvalla ei ole vielä levittäjää.

Ensi-iltaa odotellessa Nyholm valmistelee uutta projektia. ”Kaoottista ja anarkistista tv-sarjaa, jossa alkukantaiset ihmiset sekoilevat”. Sarjalla ei ole vielä ostajaa, mutta sillä ei ole väliä.

Kuluneiden vuosien aikana Nyholm on oppinut, kuinka stressaavaa ja toisaalta tylsää elokuvan tekeminen voi olla. Paljon palavereita, neuvottelua ja suostuttelua. Siksi hän haluaa tehdä seuraavaksi jotakin, joka on taatusti kivaa.

”En halua pudota enää sellaiseen viiden vuoden tylsyyteen, joka imee minusta kaikki mehut. Olen oppinut arvostamaan hauskanpidon merkitystä.”
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Sdp hyytyi vaalipäivänä, perussuomalaiset nousivat aivan kannoille
  2. Keskusta kärsimässä historiallisen vaalitappion – Sipilä: ”On se raju pudotus”
  3. Miten tällä tuloksella saadaan aikaan hallitus? Sdp lähtee neuvottelemaan heikkona voittajana
  4. Halla-aho antoi vaimolleen voitonsuudelman, vasemmistoliiton naiset kietoutuivat halaukseen
  5. Vihreiden eduskuntaryhmään 17 naista ja 3 miestä – Eduskuntaan nousi enemmän naisia kuin koskaan
  6. Tässä ovat ääniharavat: Jussi Halla-aho koko maan ykkönen, Li Andersson keräsi toiseksi suurimman potin
  7. Eduskunnasta rannalle jäänyt Paavo Väyrynen sai vain 1 235 ääntä – myös Touko Aalto, Susanna Koski ja kaikki siniset putosivat eduskunnasta
  8. Eduskunta ottaa talousarvoissa aimoharppauksen vasemmalle
  9. Vihreät nousi Helsingin suurimmaksi puolueeksi – Jussi Halla-aho teki vaalipiirin ääniennätyksen
  10. Helsinki ei vieläkään lämmennyt täysin perussuomalaisille, mutta Halla-aho on keräämässä kovan potin
  11. Kokoomus piti ykköspaikkansa Uudellamaalla – loikkari Harry Harkimo myös eduskuntaan
  12. Oulun perussuomalaiset riemuitsivat tuloksestaan – ”Murskavoitto”, sanoi läpimenijä Jenna Simula
  13. Sdp Pirkanmaan vaalivoittaja, Marin odotetusti ääniharava
  14. Perussuomalaiset niukasti Varsinais-Suomen suurin puolue
  15. Poliitikot ja tutkijat kerrankin yhtä mieltä: Edessä poikkeuksellisen haastavat hallitusneuvottelut – Katso videot HS:n vaalistudiosta
 2. Pääkirjoitus
  1. Eduskuntavaalien tulos lupaa vaikeiden hallitus­neuvottelujen lisäksi myös hankalaa vaali­kautta
  2. Koulutus pitää yllä vahvaa ja laajaa keskiluokkaa
  3. Intia järjestää vaalit joka kahdeksannelle maailman aikuiselle
  4. Shoppailetko humalassa? Olet osa kasvavaa joukkoa
  5. Nuorten koulutuspakkoa on harkittava uudelleen
  6. Politiikan valinnat perustuvat arvoihin
 3. Kotimaa
  1. Mistä vanhuksille hoitajat kesällä? Sijaisten saaminen vanhusten koti­hoitoon takkuaa suurissa kaupungeissa
  2. Sääennuste tarjoaa alkavalle viikolle pelkkää paistetta ja lämpöä
  3. Rivitaloasunto paloi Hyvinkäällä, äiti ja lapsi joutuivat sairaalaan
  4. Asikkala ratkoo liikenneongelmia itse: Kunnan omaa pikkubussia ajaa kuljetussuunnittelija
  5. Levin mökkipalossa kuolleiden sisarusten koulussa Pyhtäällä järjestetään maanantaina suruliputus, koulu valmiudessa kriisityöhön
  6. Le Penin kuvailu ylitti sallitun rajat
  7. Pianistin nimi on Jan-Paul Roozeman
 4. Kaupunki
  1. Turvakodista lähtevä nainen jää usein tyhjän päälle – Helsingissä alkaa siksi kokeilu, jolla on poikkeuksellisen kunnianhimoinen tavoite
  2. Vantaa suunnittelee uimahallia paikkaan, joka olisi nyt lähinnä autoilijoiden ulottuvilla
  3. Poliisi otti kiinni Martinlaakson ammuskeluun liittyvän miehen
  4. Asunnosta löytyi vainaja Oulunkylässä, poliisi epäilee henkirikosta
  5. Espoo ei kiirehdi järjestämään vesihuoltoa Nupurissa: asukkaat hakevat juomavetensä kanistereihin
  6. Jokeri-ratikan hinta karkasi – Espoo etsii säästöjä, harkitsee pysäkeistä ja katoksista luopumista
 5. Ulkomaat
  1. Skandaalin laineet löivät Yhdysvaltain nimekkäimpään yliopistoon, mutta jäävuoren vaarallisin osa on vielä pinnan alla, sanoo tutkija
  2. Julian Assangen isä haluaa poikansa takaisin Australiaan ja  kertoi järkyttyneensä nähtyään poikansa raahaamisen suurlähetystöstä
  3. Lehti: Espanjan mansikat poimitaan kauheissa oloissa, poimijat kertovat riistosta ja seksuaalisesta hyväksi­käytöstä
  4. Valtaansa puolustava Venezuelan presidentti vahvistaa puoli­sotilaallisia joukkoja miljoonalla sotilaalla
  5. Kolme ihmistä kuoli lentokoneen suistuttua kiitoradalta Nepalissa
  6. Kongressi­edustaja Ilhan Omarista tuli oikeiston lempi­vihollinen, jota syytellään nyt terrori-iskun vähättelystä
  7. Pahapäinen kasuaari tappoi vanhuksen Floridassa
  8. Libyan taistelut kiihtyvät, yhteen­otoissa satoja uhreja
 6. Talous
  1. Suomalaisten metsäyhtiöiden miljardi-investointeja Uruguayssa on kritisoitu, mutta työntekijöille ne ovat tienneet parempia palkkoja, sanoo selvitys
  2. Jalkapallo­kentän kokoinen ennätyskone teki onnistuneen koelennon Kaliforniassa
  3. Analyytikot: Kiinan talous jatkaa jäähtymistään
 7. Urheilu
  1. MM-kiekkojuhla päättyi naisleijonien karvaaseen tappioon – Suomi juhli jo kultamitaleja, mutta maali hylättiin, ”mielestäni ei olisi pitänyt hylätä”
  2. Naisleijonat särkivät monta sydäntä ja voittivat faneja puolelleen
  3. Naisleijonat ovat ottaneet askeleen kohti huippu-urheilua: ”Ei vain voi olla koko ajan pumpulissa”
  4. Ruotsi valtavasti edellä naiskiekkoilun kehittämisessä: ”Voittavaan organisaatioon kuuluvat miehet ja naiset”
  5. Suomalainen huippulääkäri tyrmää astmalääkkeiden dopinghyödyn: ”Me hoidamme oireita ja sairauksia, joille kilpahiihto altistaa”
  6. Bottas joutui tyytymään kakkossijaan Shanghaissa, hävisi kisan lähdössä: ”Jäin sutimaan lähtöviivalle”
  7. Bottas 2.0:ssa on järjestelmähäiriö, joka pitää korjata pian
  8. Teemu Pukki osui jälleen, enää kolme maalia ennätykseen
  9. Mikko Rantanen loisti Coloradon jatkoaikavoitossa
  10. Ruusuvuori nappasi tenniskautensa toisen turnausvoiton
  11. West Ham antoi elinikäisen porttikiellon antisemitistisiä iskulauseita huutaneille faneille
  12. IS: Koripalloliiton puheenjohtaja Zitting jättää paikkansa – uusi pomo valitaan kuun lopulla
  13. Tuloksia, rahapelejä ja tv-urheilua
 8. Kulttuuri
  1. Elokuvaohjaaja Johannes Nyholm sai pizzasta allergisen kohtauksen ja meinasi tukehtua – siitä lähti ajatus kauhuelokuvasta, jonka aiheena on umpikujaan ajautunut parisuhde
  2. Miljoonasateen ensimmäisen jättihitin syntyyn vaikutti kurkunpäätulehdus, toinen syntyi tarkasti laskelmoiden – temppu onnistui ja pian lavalle lensivät nallet
  3. Kuva hondurasilaisesta siirtolais­lapsesta Yhdysvaltain rajalla valittiin vuoden lehti­kuvaksi
  4. Maailmantuska ruumiillistuu tanssijan kehossa
  5. Balettiopettaja löi, potki ja nöyryytti lapsia – nyt Wienin valtionooppera selvittelee väitettä toisen opettajan harjoittamasta ahdistelusta
  6. Haarla ja UMO kiertävät Uudellamaalla, Händelin Alcinan kuulee Järvenpäässä
 9. Tiede
  1. Sairaus paljastuu, kun hengität: Tautien varhaiseen havaitsemiseen on kehitteillä uusia testejä
  2. Maailman pisin eläin löytyy Ruotsista – voi kasvaa yli 50-metriseksi
  3. Suomalaisia mukana uuden alkuaineen keksimisessä
 10. Mielipide
  1. Alkoholijuomat voisi panna piiloon nuorten katseilta
  2. Syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle miljoona euroa
  3. Miksi väitöskirjatutkija rinnastetaan opiskelijaan?
  4. Hieman perspektiiviä opiskelijoiden asumiseen
  5. Sovittelun kautta lähisuhdeväkivallan osapuolet voivat saada apua, jota rikosprosessi ei tarjoa
  6. Kesäaika tuo lisätunteja ulkoiluun ja puutarhatöihin
  7. Passeista tulee perheille kallis lasku
  8. Nopeusvalvonnassa irti rahastuksesta
 11. Tänään
  1. Harmonikan elinvoimaa ei ole vieläkään kunnolla hoksattu, sanoo Kimmo Mattila, 60: ”Vasta aikuisiällä olen ymmärtänyt, miten globaali soitin harmonikka on”
  2. Bror Söderman 1934–2019
  3. Lassi Westerling 1924–2019
  4. Hevoset sotaan ja panssarit piiloon
  5. Tapahtumia maanantaina 15. huhtikuuta
  6. Svenska Teatern tutuksi
 12. Radio ja TV
  1. Suosittu videobloggaaja Veronica Verho on myös vuoden radiojuontaja – Verho katkaisi Jaajo Linnonmaan pitkän voittoputken
  2. Kiehtova dokumentti kertoo amerikkalais­miljonääristä, joka perusti kartanoonsa salaisen huippulaboratorion
  3. Paavo Pesusieni viettää juhlavuotta
  4. Maanantain tv-elokuvia
 13. Sarjakuvat
  1. Rip Kirby
  2. Fingerpori
  3. Viivi ja Wagner
  4. Lassi ja Leevi
  5. Harald Hirmuinen
  6. Wumo
 14. Ajanviete
  1. ”Miniristikko: Hikeä ja ahdistusta! – Keksitkö oikeat sanat?
  2. Kuinka monta valtiota liittyi Natoon sen perustamisvaiheessa? – Tämä ja muita kysymyksiä tänään Uutisgurussa
  3. Päivän sudoku

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Yhtäkkiä puhekyky katosi, hermosto petti ja keho lakkasi toimimasta – Touko Aalto kertoo hetkestä, jolloin särkynyt mieli lopulta hajosi

   Tilaajille
  2. 2

   Pitääkö Isis-leirin suomalaisia auttaa? Oikeustieteilijöiden mukaan vastaus on täysin selvä, terrorismitutkija varoittaa riskeistä

  3. 3

   Vuonna 1970 Suomi sai lahjan, josta on vuosien varrella tullut mittaamattoman arvokas aarre

   Tilaajille
  4. 4

   Pyörälenkillä ollut triathlonisti sai häntä kolhineen autoilijan kiinni, nappasi kuvat ja teki rikosilmoituksen – törmäys tallentui videolle

  5. 5

   Heta Ravolainen-Rinne on entinen rauhanturvaaja, joka viihtyy ralliautossa ja teatterin lavalla – HS tapasi pääministerin ja hänen sanavalmiin vaimonsa Kesärannassa

   Tilaajille
  6. 6

   Lukijat kertovat karmeimmasta mökkilomastaan: ”Kyy hiplasi peppua”, ”Tarja ei tarjonnut ruokaa”, ”Minipossu Lyydia oli tukehtua kabanossiin”, ”Kummitäti löi turpaan”

   Tilaajille
  7. 7

   Kymmenen katsotuimman HBO-dokumentin lista tekee surulliseksi: Eikö kukaan halua katsoa tarinaa ihmisestä, joka ei halua tappaa tai raiskata ketään?

  8. 8

   Uniasentosi voi paljastaa, oletko introvertti – Viisi faktaa nukkuma-asennoista

  9. 9

   Kaikille tästä ei tule valon kesä: Ole itsellesi armollinen juuri nyt

  10. 10

   Suomalaisuus ei ole enää ainoa vaihtoehto eikä edes lottovoitto, mutta on se silti ihan tyylikästä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Konkurssiin menneen Kone­pajan Brunon omistajat haukkuvat Bruce Oreckin toiminnan

  2. 2

   Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

  3. 3

   Pyörälenkillä ollut triathlonisti sai häntä kolhineen autoilijan kiinni, nappasi kuvat ja teki rikosilmoituksen – törmäys tallentui videolle

  4. 4

   Miksi yksi tienaa toista enemmän? Tutkimusten mukaan tulo­erot selittyvät suurelta osin geeneillä, eikä lasta voi kasvattaa menestyjäksi

   Tilaajille
  5. 5

   Kaikille tästä ei tule valon kesä: Ole itsellesi armollinen juuri nyt

  6. 6

   Duunariperheen tytöstä tuli professori, joka puolustaa työläisiä – Suomessa on paljon sairaaksi tekevää työtä, sanoo Anne Kouvonen

   Tilaajille
  7. 7

   Raportti: Matkustajat olivat vaarassa imeytyä lentokoneen moottoriin evakuoinnin aikana Helsinki-Vantaalla

  8. 8

   EU-tuomioistuin mitätöi Adidaksen kolmiraitaisen tavaramerkin

  9. 9

   Uniasentosi voi paljastaa, oletko introvertti – Viisi faktaa nukkuma-asennoista

  10. 10

   Väestöliitto jakoi ihmiset kahteen tyyppiin sen mukaan, kuinka he käyttäytyvät parisuhteessa – Testaa, kumpaan ryhmään kuulut

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

  2. 2

   Mummotunnelissa pariudutaan perinteisellä tyylillä

   Tilaajille
  3. 3

   JVG:n jättihitti näkyy yhä somepäivityksissä, vaikka sen sanoitus on vuosien ajan ymmärretty väärin – VilleGalle paljastaa salaisuuden Häissä-kappaleen menestyksen taustalta

   Tilaajille
  4. 4

   Psykologi Pertti Hakkarainen on kohdannut satoja raiskaajia ja sanoo, että monilla on heistä väärä käsitys – Siksi uhri ei voi tunnistaa tekijää etukäteen

   Tilaajille
  5. 5

   Nike sijoitti urheilumuoti­kauppaansa realistisen näköisen nais­malli­nuken, ja vihan, ilkeilyn ja kommentoinnin määrä kasvoi käsittämättömäksi

  6. 6

   Ennennäkemätön romahdus yhdessä Suomen parhaista lukioista: 35 opiskelupaikkaa täyttämättä, sisään jopa 7,0:n keskiarvolla

  7. 7

   Onko toivo jo mennyt? HS:n erikoisartikkeli vie Amazoniaan, missä maailman keuhkot yskivät uhkaavasti

   Tilaajille
  8. 8

   Väestöliitto jakoi ihmiset kahteen tyyppiin sen mukaan, kuinka he käyttäytyvät parisuhteessa – Testaa, kumpaan ryhmään kuulut

  9. 9

   Tyhjenevä saksalais­kaupunki houkuttelee uusia asukkaita ilmaisella asumisella: Suomalainen pariskunta tarttui tarjoukseen

   Tilaajille
  10. 10

   Maailman parhaaksi valittua suomalaista tv-sarjaa on pidetty kommunistien propagandana ja suuruudenhulluuden huipentumana

   Tilaajille
  11. Näytä lisää