”Harva ihan oikeasti ymmärtää, mitä niissä sanotaan” – Eviran ohjeiden noudattaminen tuottaa ravintoloitsijoille päänvaivaa - Päivän lehti 15.5.2017 | HS.fi

”Harva ihan oikeasti ymmärtää, mitä niissä sanotaan” – Eviran ohjeiden noudattaminen tuottaa ravintoloitsijoille päänvaivaa

Kahdeksansivuinen elintarviketarkastajan tarkastuslomake tuottaa pk-ravintolayrittäjille päänvaivaa. Evira valmistelee ravintoloille entistä selkeämpiä, monikielisiä elintarviketurvallisuusohjeita.

Elintarviketarkastaja Pauliina Talja tarkistaa (oik.) Refik Tosukin omistaman ravintola Il Sicilianon laitteiden lämpötiloja osana OIVA-terveystarkastusta.­

15.5.2017 2:00 | Päivitetty 15.5.2017 7:52

Moppia ei sovi säilyttää lattialla, ruoan ja laitteiden lämpötiloista on pidettävä tarkasti kirjaa, eikä ravintolahenkilökunnan ole suotavaa käyttää samoja wc-tiloja kuin asiakkaat.

Valmiin ravintola-annoksen taustalle kätkeytyy paljon näkymätöntä työtä, joka näkyy viranomaisille mutta ei välttämättä asiakkaille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?