Miljardeja imenyt Uniper saatetaan kansallistaa – Onko Fortumilla enää mitään voitettavaa Uniperin pitämisessä pystyssä?

Uniper tiedotti keskiviikkona, että Saksan valtion kanssa neuvotellaan lisäpääomituksesta omistusosuutta vastaan. Heinäkuussa solmittu sopimus näyttääkin nyt olevan yhtä arvokas kuin pöydän tai vielä likaisempien paikkojen pyyhkimiseen käytettävä pehmopaperi, kirjoittaa HS:n taloustoimittaja Anni Lassila.

Saksa suunnittelee kasvattavansa omistusosuuttaan energiayhtiö Uniperissa yli 50 prosentin tai peräti kansallistavansa yhtiön. Kuvassa Uniperin Staudinger-voimalaitos.

14.9. 15:00

Kansallistaminen. Sana, jota on totuttu kuulemaan sosialistisista kehittyvistä maista, kuten Venezuelasta tai Pohjois-Koreasta, sopii hyvin huonosti länsimaiseen demokraattiseen markkinatalouteen.

Ja silti juuri tuota sanaa nyt käytetään ihan tosissaan Saksassa. Uutistoimisto Bloomberg kertoi keskiviikkona nimettömiin lähteisiinsä vedoten, että Saksan valtio suunnittelee kasvattavansa omistusosuuttaan energiayhtiö Uniperissa yli 50 prosentin tai peräti kansallistavansa koko Uniperin.