Suomella on tänä vuonna pelissä kaksi kotimaisen yrityksen jätti-investointia – Mikä ratkaisee, tulevatko investoinnit Suomeen vai menevätkö ne muualle Eurooppaan? - Päivän lehti 16.1.2021 | HS.fi

Suomella on tänä vuonna pelissä kaksi kotimaisen yrityksen jätti-investointia – Mikä ratkaisee, tulevatko investoinnit Suomeen vai menevätkö ne muualle Eurooppaan?

Suomessa kannetaan paljon huolta ulkomaisten investointien houkuttelemisesta, mutta samalla logiikalla voisi houkutella myös kotimaisia yrityksiä. Investointia harkitsevan UPM:n mukaan moni asia on päättäjien käsissä.

Sekä UPM että Neste suunnittelevat uusiutuvaa dieseliä valmistavaa jalostamoa. Sijoitusvaihtoehdot Nesteellä ovat Porvoo (kuvassa oik.) tai Rotterdamin satama-alue. UPM harkitsee vaihtoehtoja Kotkan Mussalon (kuvassa vas.) tai Keski-Eurooppan välillä.

16.1. 2:00 | Päivitetty 16.1. 13:03

Suomella on tänä vuonna pelissä kaksi kotimaisen yrityksen jätti-investointia. UPM valmistelee uuden uusiutuvaa dieseliä valmistavan jalostamon rakentamista. Myös Neste on päättämässä seuraavan uusiutuvan diesel-jalostamonsa sijoituspaikasta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?