Karrelle palanut grilliruoka sisältää terveysriskin ja toinen ongelma liittyy itse grilliin – Asiantuntija antaa kolme ohjetta turvallisempaan grillaukseen

Kärähtänyt ruoka ei ole grillatessa ainoa syöpävaarallisten yhdisteiden lähde. Haitallisia yhdisteitä voi tarttua ruokaan myös huonosti puhdistetuista grillaamisvälineistä, sanoo Ruokaviraston ylitarkastaja Laura Pokki.

Yksi haitallisten yhdisteiden lähde voi olla puhdistamaton grilli.

16.7.2020 2:00 | Päivitetty 16.7.2020 6:23

Juttu on osa Minä väitän -sarjaa, jossa yksi asiantuntija kertoo näkemyksensä jostakin omaan alaansa liittyvästä kiinnostavasta aiheesta.

Ruokaviraston ylitarkastaja Laura Pokki:

”Jos jokin kohta pääsee grilliruoassa palamaan karrelle, siinä on todennäköisesti terveydelle haitallisia PAH-yhdisteitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?