Päivän lehti 16.7.2020|Ravitsemus
Karrelle palanut grilliruoka sisältää terveysriskin ja toinen ongelma liittyy itse grilliin – Asiantuntija antaa kolme ohjetta turvallisempaan grillaukseen
Kärähtänyt ruoka ei ole grillatessa ainoa syöpävaarallisten yhdisteiden lähde. Haitallisia yhdisteitä voi tarttua ruokaan myös huonosti puhdistetuista grillaamisvälineistä, sanoo Ruokaviraston ylitarkastaja Laura Pokki.
Yksi haitallisten yhdisteiden lähde voi olla puhdistamaton grilli. Kuva: Timo Jaakonaho / Lehtikuva
Eliisa Aikkila HS
16.7.2020 2:00 | Päivitetty 16.7.2020 6:23
Juttu on osa Minä väitän -sarjaa, jossa yksi asiantuntija kertoo näkemyksensä jostakin omaan alaansa liittyvästä kiinnostavasta aiheesta.
Ruokaviraston ylitarkastaja Laura Pokki:
”Jos jokin kohta pääsee grilliruoassa palamaan karrelle, siinä on todennäköisesti terveydelle haitallisia PAH-yhdisteitä.