Srilankalainen pinaatti-linssicurry palak dal - Päivän lehti 16.11.2017 | HS.fi

Srilankalainen pinaatti-linssicurry palak dal

Palak dal ei kaipaa rasvaista kookosmaitoa tai kermaa, vaan sen makua kannattelevat intialaisten ja srilankalaisten suosikkimausteet sekä valkosipulin, inkiväärin ja paksun tomaattipyreen yhdistelmä.

16.11.2017 2:00 | Päivitetty 16.11.2017 2:00
  • 1 iso sipuli

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 2–3 rkl rypsioljyä

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 2 tl juustokuminaa

  • 2 tl korianteria

  • 1½ tl sinapinsiemeniä

  • 1 tl chilihiutaleita

  • 1 tl kurkumaa

  • 1 tl garam masalaa

  • ½ tl mustapippuria

  • 1½ dl punaisia linssejä

  • 450 g pakastepinaattia

  • 3½ dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 2 rkl sitruunamehua

Tarjoiluun:

  • keitettyä basmatiriisiä

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori pala tuoretta inkivääriä ja raasta sitä hienolla terällä, kunnes saat 1 rkl raastetta.

Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Kuullota sipulia 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä 1–2 minuuttia.

Lisää tomaattipyree ja kuivat mausteet. Kääntele 1–2 minuuttia.

Lisää linssit, pakastepinaatti ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella. Alenna lämpö miedoksi ja anna kypsyä hiljalleen kuplien noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä ja seos on muhennosmaista.

Keitä palak dalin hautuessa basmatiriisi kypsäksi toisessa kattilassa.

Mausta palak dal lopuksi suolalla ja sitruunamehulla. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa.

Resepti: Laura Kaapro

Artikkeliin liittyviä aiheita

sipuli
Valkosipuli
pinaatti

Luitko jo nämä?