1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2–3 rkl rypsioljyä
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl juustokuminaa
2 tl korianteria
1½ tl sinapinsiemeniä
1 tl chilihiutaleita
1 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
½ tl mustapippuria
1½ dl punaisia linssejä
450 g pakastepinaattia
3½ dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
Tarjoiluun:
keitettyä basmatiriisiä
■ Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori pala tuoretta inkivääriä ja raasta sitä hienolla terällä, kunnes saat 1 rkl raastetta.
■ Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Kuullota sipulia 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä 1–2 minuuttia.
■ Lisää tomaattipyree ja kuivat mausteet. Kääntele 1–2 minuuttia.
■ Lisää linssit, pakastepinaatti ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella. Alenna lämpö miedoksi ja anna kypsyä hiljalleen kuplien noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä ja seos on muhennosmaista.
■ Keitä palak dalin hautuessa basmatiriisi kypsäksi toisessa kattilassa.
■ Mausta palak dal lopuksi suolalla ja sitruunamehulla. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa.
Resepti: Laura Kaapro