Japanilainen nabeyaki udon -nuudelikeitto - Päivän lehti 18.5.2017 | HS.fi

Japanilainen nabeyaki udon -nuudelikeitto

Japanilainen nuudelikeitto viimeistellään annoskulhoissa uunissa.

18.5.2017 2:00 | Päivitetty 18.5.2017 2:00
  • 2 rs pinaattia

  • 2 porkkanaa

  • 1 rs siitakesieniä

  • 2 luutonta broilerinkoipea

  • 8 dl mietoa dashi-lientä (jauheesta valmistettua)

  • ½ tl suolaa

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 2 rkl miriniä

  • 400 g udon-nuudeleita

  • 1 nippu kevätsipulia

  • 4 jättiravun tai meriravun pyrstöä

  • 4 kananmunaa

  • tulista shicimipippuria (etnisistä kaupoista, kuten Tokyokanista)

  • 4 uuninkestävää saviastiaa

Ryöppää pinaatti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä nopeasti kylmän veden alla.

Purista pinaatti kuivaksi ja leikkaa rouheasti. Kuori ja suikaloi porkkana ja puolita siitakesienet. Paloittele broilerinlihat peukalonpään kokoisiksi paloiksi.

Valmista dashiliemi kattilaan ja kuumenna se. Lisää mukaan suola, soija ja mirin. Sekoita hyvin. Lisää mukaan paloiteltu broileri ja nuudelit. Kypsennä viisi minuuttia.

Jaa nuudelit, broilerinpalat ja liemi neljään savikulhoon. Asettele päälle pinaatti, porkkanat, leikattua kevätsipulia sekä ravunpyrstö. Riko kananmuna jokaiseen kulhoon ja kypsennä kannen alla hellalla tai 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia tai siihen asti, kunnes kananmuna on hieman hyytynyt. Lisää ripaus japanilaista shicimipippuria.

Resepti: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?