Lasinuudeleita ja tofua - Päivän lehti 18.5.2017 | HS.fi

Lasinuudeleita ja tofua

Läpikuultavat lasinuudelit sopivat hyvin erilaisiin nopeisiin wokkiruokiin.

18.5.2017 2:00 | Päivitetty 18.5.2017 2:00
  • 500 g lasinuudeleita

  • 2 isoa porkkanaa

  • 1 punasipuli

  • 1 rs siitakesieniä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 rs pientä pinaattia

  • 1 nippu kevätsipulia

  • 300 g tofua

  • 1 rkl mietoa seesamiöljyä

  • 1 rkl kasvisöljyä

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 1 tl ruskeaa sokeria

  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Koristeeksi:

  • punaista chiliä leikattuna

Laita nuudelit turpoamaan kylmään veteen noin 20 minuutiksi. Valuta nuudelit, kun ne ovat pehmeitä.

Kuori ja suikaloi porkkanat, kuori ja viipaloi sipuli ja leikkaa siitakesienet puoliksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Pese ja valuta pinaatti. Hienonna kevätsipuli. Kuutioi tofu pieniksi paloiksi.

Kuumenna öljyt kuumaksi ja paista sipulit, porkkanat ja sienet nopeasti. Lisää mukaan valkosipuli ja tofu. Jatka paistamista minuutti ja lisää mukaan nuudelit sekä pinaatti.

Sekoita soija ja sokeri keskenään ja lisää mukaan. Mausta tarvittaessa suolalla. Ripottele päälle hienonnettua chiliä ja seesaminsiemeniä.

Resepti: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?