500 g soba- eli tattarinuudeleita
5 retiisiä
½ kurkku
1 rs sokeriherneitä
10 mintunlehteä
½ ruukku korianteria
1 pieni nippu kevätsipulia
2 porkkanaa
Kastike:
2 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl appelsiinimehua
1 rkl mustia seesaminsiemeniä
1 limetin mehu ja kuori
2 tl chiliä hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 tl tummaa seesamiöljyä
½ dl mietoa kasviöljyä tai oliiviöljyä
■ Keitä nuudelit kypsiksi ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta ja laita syvään astiaan.
■ Viipaloi retiisit. Kuori kurkku ja poista siitä siemenet. Viipaloi kurkku. Suikaloi sokeriherneet ja revi mukaan mintunlehdet ja korianteri. Kuori ja suikaloi porkkanat. Leikkaa kevätsipuli viipaleiksi. Laita vihannekset kulhoon nuudeleiden mukaan.
■ Sekoita kastikkeen raaka-aineet hyvin keskenään ja kaada mukaan. Sekoita varovasti keskenään ja anna maustua tunti.
Resepti: Henri Alén