Mausteinen sobanuudeli­salaatti - Päivän lehti 18.5.2017 | HS.fi

Mausteinen sobanuudeli­salaatti

Tämä yksinkertainen japanilaishenkinen salaatti ei kumarra perinteille, mutta on erittäin maukasta.

18.5.2017 2:00 | Päivitetty 18.5.2017 2:00
  • 500 g soba- eli tattarinuudeleita

  • 5 retiisiä

  • ½ kurkku

  • 1 rs sokeriherneitä

  • 10 mintunlehteä

  • ½ ruukku korianteria

  • 1 pieni nippu kevätsipulia

  • 2 porkkanaa

Kastike:

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 2 rkl riisiviinietikkaa

  • 2 rkl appelsiinimehua

  • 1 rkl mustia seesaminsiemeniä

  • 1 limetin mehu ja kuori

  • 2 tl chiliä hienonnettuna

  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

  • 2 tl tummaa seesamiöljyä

  • ½ dl mietoa kasviöljyä tai oliiviöljyä

Keitä nuudelit kypsiksi ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta ja laita syvään astiaan.

Viipaloi retiisit. Kuori kurkku ja poista siitä siemenet. Viipaloi kurkku. Suikaloi sokeriherneet ja revi mukaan mintunlehdet ja korianteri. Kuori ja suikaloi porkkanat. Leikkaa kevätsipuli viipaleiksi. Laita vihannekset kulhoon nuudeleiden mukaan.

Sekoita kastikkeen raaka-aineet hyvin keskenään ja kaada mukaan. Sekoita varovasti keskenään ja anna maustua tunti.

Resepti: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?