4–6 annosta
valmistusaika 15 min
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl fariinisokeria
2 rkl kidesokeria
1 tl vaniljasokeria
2–4 rkl kevytmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl rouhittua tummaa tai maitosuklaata
(½ dl rouhittua pistaasi- tai muuta pähkinää)
■ Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon maito ja sekoita hyvin.
■ Sekoita mukaan vehnäjauhot sekä suklaat. Lisää halutessasi joukkoon pähkinät. Jos haluat pyöritellä taikinasta palloja, lisää vähemmän nestettä kuin silloin, jos haluat syödä taikinaa lusikalla.
■ Syö taikina sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
Vinkki: Voit pyöritellä taikinasta pieniä palloja ja dipata ne sulatettuun suklaaseen, jolloin saat pieniä keksitaikinatryffeleitä. Niistä voi tehdä myös kookospalloja pyörittelemällä pallot kookoshiutaleissa. Taikina säilyy kelmuun käärittynä jääkaapissa reilun viikon ja pakastimessa muutaman kuukauden.
Huomio! Tämä taikina ei sovellu paistettavaksi.
Resepti: Sanna Kekäläinen