Cookie dough eli syötävä keksitaikina - Päivän lehti 18.7.2019 | HS.fi

Cookie dough eli syötävä keksitaikina

Keksitaikinaa voi syödä esimerkiksi jäätelön kanssa.

18.7.2019 2:00 | Päivitetty 18.7.2019 2:00

4–6 annosta

valmistusaika 15 min

  • 100 g huoneenlämpöistä voita

  • 1 dl fariinisokeria

  • 2 rkl kidesokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 2–4 rkl kevytmaitoa

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 1½ dl rouhittua tummaa tai maitosuklaata

  • (½ dl rouhittua pistaasi- tai muuta pähkinää)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon maito ja sekoita hyvin.

Sekoita mukaan vehnäjauhot sekä suklaat. Lisää halutessasi joukkoon pähkinät. Jos haluat pyöritellä taikinasta palloja, lisää vähemmän nestettä kuin silloin, jos haluat syödä taikinaa lusikalla.

Syö taikina sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Vinkki: Voit pyöritellä taikinasta pieniä palloja ja dipata ne sulatettuun suklaaseen, jolloin saat pieniä keksitaikinatryffeleitä. Niistä voi tehdä myös kookospalloja pyörittelemällä pallot kookoshiutaleissa. Taikina säilyy kelmuun käärittynä jääkaapissa reilun viikon ja pakastimessa muutaman kuukauden.

Huomio! Tämä taikina ei sovellu paistettavaksi.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?