Grillattua naudankylkeä, paahdettua paprika-tomaattisalaattia ja sipuliranskankermaa - Päivän lehti 18.7.2019 | HS.fi

Grillattua naudankylkeä, paahdettua paprika-tomaattisalaattia ja sipuliranskankermaa

Naudankylki kypsennetään uunissa – grilli viimeistelee siihen herkullisen pintavärin.

18.7.2019 2:00 | Päivitetty 18.7.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika noin 1 h + lihan kypsentäminen 10 h

Grillattu kylki:

  • 1½ kg:n luullinen naudankylki (short rib)

  • 2 rkl paprikajauhetta

  • 1 tl chilijauhetta

  • 1 rkl mustapippuria

  • 2 rkl jauhettua korianteria

  • 3 rkl merisuolaa

  • 1 kokonainen valkosipuli

  • 10 oksaa timjamia

  • 4 oksaa rosmariinia

  • 3–4 l vettä

  Paahdettu paprika-tomaattisalaatti:

  • 2–3 paprikaa

  • 4 luumutomaattia

  • 6 kevätsipulia

  • 1 dl kivettömiä vihreitä oliiveja

  • 2 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää

  • 2 rkl kapriksia

  • 2 rkl punaviinietikkaa

  • 4 rkl oliiviöljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

  Sipuliranskankerma:

  • 1 valkosipulikynsi

  • 2–3 dl ranskankermaa

  • 2 rkl sipulijauhetta

  • suolaa

Sekoita kylkeen tulevat mausteet ja suola yhteen. Mausta liha kauttaaltaan mauste-suolaseoksella. (Jätä seosta pari ruokalusikallista grillausvaihetta varten.) Anna lihan maustua jääkaapissa noin 2 tuntia.

Lämmitä uuni 80 asteeseen. Laita maustettu liha haudutusastiaan kuorineen halkaistun valkosipulin ja yrttien kanssa. Kiehauta vesi kattilassa ja kaada se lihan päälle. Lihan pitäisi peittyä kokonaan veden alle. Hauduta lihaa liemessä 80-asteisessa uunissa yön yli (8–10 tuntia) tai siihen asti, kunnes liha on mureaa ja irtoaa luusta helposti.

Jäähdytä liha. Leikkaa kypsästä lihasta luullisia annospaloja. Mausta annospalat lopulla maustesekoituksella.

Juuri ennen tarjoilua grillaa lihat kuumassa grillissä kauniin ruskeiksi.

Valmista paprika-tomaattisalaatti. Grillaa paprikat kuumassa grillissä nopeasti melkein mustiksi, jotta kuori irtoaa paprikasta. Kuori paprikoista kuori pois. Poista siemenkota ja leikkaa paprika isohkoiksi paloiksi.

Pilko tomaatit isoiksi paloiksi. Leikkaa kevätsipuli ja oliivit renkaiksi.

Grillaa kuivat leipäviipaleet ja revi ne paloiksi.

Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja mausta punaviinietikalla, oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.

Aloita sipulikastikkeen valmistaminen kuorimalla ja hienontamalla valkosipuli. Vatkaa ranskankermaa kevyesti kovemmaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon valkosipuli ja sipulijauhe. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa grillatun kyljen kanssa paprika-tomaattisalaattia ja sipulilla maustettua ranskankermaa.

Resepti: Kari Aihinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?