Rakentajalle tulee vastuu rakennuksen virheistä, alle 30-neliöisen rakennuksen voisi pystyttää ilman lupaa – Rakentamisen säännöt muuttumassa laajasti ensi vuonna - Päivän lehti 19.4.2021 | HS.fi

Rakentajalle tulee vastuu rakennuksen virheistä, alle 30-neliöisen rakennuksen voisi pystyttää ilman lupaa – Rakentamisen säännöt muuttumassa laajasti ensi vuonna

Valtava rakentamista säätelevä lakipaketti on loppusuoralla. Lakiesitys on tarkoitus saada lausuntokierrokselle viimeistään syksyllä, mutta sitä ennen pitää ratkaista vielä monta poliittista kiistaa.

Maankäyttö- ja rakennuslain uudistus on yksi laajimmin yhteiskuntaan vaikuttavista lakihankkeista, joita hallituksella on työn alla. Kuva Jätkäsaaresta Helsingissä.

18.4. 17:27

Rakentamista ja maankäyttöä koskevat säännöt muuttuvat laajasti jo ensi vuonna, mikäli hallitus saa sovittua valmistelun loppusuoralla olevan maankäyttö- ja rakennuslain poliittiset erimielisyydet.

Kyseessä on yksi laajimmin yhteiskuntaan vaikuttavista lakihankkeista, joita hallituksella on työn alla. Valtava lakipaketti vaikuttaa muun muassa siihen, miten ja minne Suomessa rakennetaan, millaisin ehdoin ympäristöä muokataan ja kuinka paljon tulee esimerkiksi viheralueita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?