Folaatti on yksi harvoista ravintoaineista, joita keskimääräinen suomalainen ei saa tarpeeksi. FinRavinto 2017 -tutkimuksen mukaan suomalaisen aikuisen pitäisi saada päivittäin 300 mikrogrammaa folaattia ruoasta. Hedelmällisessä iässä olevilla naisilla suositus on 400 mikrogrammaa. Miehistä 21 prosenttia ja naisista vain 5 prosenttia saa vitamiinia suosituksen mukaisesti.
Suomalaiset saavat liian vähän folaattia, vaikka se saattaa torjua Alzheimerin tautia ja masennusta – Nämä ovat tärkeimmät folaatin lähteet
Folaatti eli B9-vitamiini tarkoittaa joukkoa vesiliukoisia yhdisteitä, joita ihminen tarvitsee elääkseen. Ravintolisissä folaatti on yleensä foolihapon muodossa.
Folaattia on paljon muun muassa maksassa, mutta myös kasviksissa, kuten parsassa, pinaatissa, parsakaalissa, lehtikaalissa ja herneissä.