Saudi-Arabia on käyttänyt miljardeja huippu­luokan ilma­torjuntaan, mutta silti se oli voimaton lennokki-iskun edessä – miten se on mahdollista? - Päivän lehti 19.9.2019 | HS.fi

Saudi-Arabia on käyttänyt miljardeja huippu­luokan ilma­torjuntaan, mutta silti se oli voimaton lennokki-iskun edessä – miten se on mahdollista?

Iskujen pääkohde oli Abqaiqissa sijaitseva maailman suurin öljynjalostamo, johon iskettiin ilmeisesti risteilyohjuksilla ja halvoilla lennokeilla. Turvallisuusalan analyytikko ihmettelee, miten isku onnistui kalliista ilmatorjuntajärjestelmistä huolimatta.

Saudi-Arabia käyttää yhdysvaltalaista Patriot-ilmatorjuntajärjestelmää. Kuvassa Israelin armeijan käytössä ollut Patriot-ohjuslaukaisin Persianlahden sodan aikana vuonna 1991.­

18.9.2019 11:09 | Päivitetty 18.9.2019 11:46

Saudi-Arabia on käyttänyt miljardeja euroja Yhdysvalloista ostamiinsa ilmatorjuntajärjestelmiin. Silti se oli aseeton viime lauantain öljylaitosiskujen edessä.

Iskujen pääkohde oli Abqaiqissa sijaitseva maailman suurin öljynjalostamo, johon iskettiin ilmeisesti risteilyohjuksilla ja halvoilla lennokeilla, ja sen seurauksena Saudi-Arabian öljyntuotanto putosi alle puoleen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?