Näin hallituksen ehdottama budjetti tuntuisi yksinhuoltajan, lähihoitajan ja autoilijan arjessa: ”Ne tuntuvat hyvin pieniltä eivätkä riitä oikein mihinkään” - Päivän lehti 19.9.2019 | HS.fi

Näin hallituksen ehdottama budjetti tuntuisi yksinhuoltajan, lähihoitajan ja autoilijan arjessa: ”Ne tuntuvat hyvin pieniltä eivätkä riitä oikein mihinkään”

Hallitus lupasi helpotuksia pienituloisille. Yksin­huolta­jaisä uskoo silti tinkivänsä edelleen syömisestään, lähihoitajan urakka näyttää jatkuvan hikisenä ja autoilija miettii, mistä tinkisi poltto­aineverotuksen kiristyessä.

Lähihoitaja Tea Pöysti (vas.) joi keskiviikkona Elvi Kolehmaisen seurana kahvia Roihuvuoren monipuolisessa palvelukeskuksessa Helsingissä. Hyvän vanhushoivan toteuttaminen vaatii henkilökuntaa, Pöysti sanoo.­

19.9.2019 2:00

Köyhyyttä tutkinut professori Juho Saari pitää hallituksen köyhyyttä ja eriarvoistumista vähentäviä toimia oikeansuuntaisina.

”Olennaisinta on se, että suunta on nyt muuttunut. Vaikka mittakaava ei ole merkittävä, suunta on oikea. Se on erittäin tärkeää”, Saari sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?