Krp:n erikoistutkija kertoo, miten ”ehtymättömän” väkivaltaiset albaani­rikolliset pyörittävät kokaiinin salakuljetus­bisnestä

Suuren kokaiinilastin perässä teollisuusyrityksen pihalle maanantaina Espoossa hyökänneet epäillyt ovat albanialaistaustaisia. Albanialaislähtöiset rikollisryhmät ovat luoneet suoria yhteyksiä Etelä- ja Väli-Amerikan huumekartelleihin.

Poliisi otti Espoossa maanantaina tapahtuneeseen hyökkäykseen ja sen jälkeen löytyneeseen kokaiinilastiin liittyviä epäiltyjä kiinni Helsingin Eteläsatamassa. Albaanitaustaisten ryhmien harjoittama huumerikollisuus on lisääntynyt viime vuosina eri puolilla Eurooppaa.

18.12.2019 15:41 | Päivitetty 18.12.2019 16:21

Albaanitaustainen järjestäytynyt rikollisuus on saanut viime vuosina jalansijaa myös Suomesta. Kyseiset ryhmät tunnetaan viranomaisten keskuudessa muun muassa suurien kokaiinilastien salakuljetuksesta sekä raa’asta väkivallasta.

Tuorein ison mittakaavan huumausainerikos, johon albaanitaustaisten rikollisten epäillään liittyvän, paljastui maanantaina Espoossa. Tuolloin aseistautuneet ja naamioituneet miehet pahoinpitelivät kemikaalivaraston pihalla ajoneuvoyhdistelmän kuljettajan ja saivat aikaan järeän poliisioperaation. Poliisi epäilee keskellä päivää väkivaltaisen hyökkäyksen tehneen joukkion etsineen Brasiliasta Suomeen salakuljetettua kokaiinia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita