Kaupunkilaiset säilyttivät mielenrauhansa Temppeliaukion kirkon terroriuhkan jälkeen – ”Ei vaikuta minun elämääni” - Päivän lehti 21.6.2017 | HS.fi

Kaupunkilaiset säilyttivät mielenrauhansa Temppeliaukion kirkon terroriuhkan jälkeen – ”Ei vaikuta minun elämääni”

HS:n Temppeliaukion kirkolla tapaamat kaupunkilaiset kertoivat, ettei tieto terroriteon valmistelun uhkasta saa heitä pelkäämään.

Veera Lehmosta (oik.) ja Linda Kuulaakin parin viime päivän tapahtumat mietityttivät, mutta kauppareittiä ei silti vaihdettu lennosta. Meksikossa, Egyptissä ja Turkissa asunut Kuula tottui ulkomailla asuessaan siihen, että terrorismin uhka näkyi arjess. Suomeen paluun jälkeen hän on alkanut miettiä enemmän myös sitä, mitä ”lintukodossa” voi tapahtua. Lehmonen ja Kuula ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että terrorismilla ei pidä suotta pelotella, vaan puhua realistisesti.­

21.6.2017 2:00

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä poliisi sai tiedon, jonka perusteella syntyi epäily mahdollisen terroristisessa tarkoituksessa tehdyn rikoksen valmistelusta Helsingissä. Kohteena olisi Temppeliaukion kirkko.

Alkoi näkyvä poliisioperaatio, mutta poliisi ei halunnut kertoa etutöölöläisille tai muillekaan siviileille, mistä tarkalleen ottaen oli kyse.

Luitko jo nämä?