Vasemmistoliitto hermostutti kaikki

Äänestys potilasturvallisuuslaista hajotti vasemmistoliiton rivit eduskunnassa, mutta puolueen pelastus on se, että sosiaalidemokraatit tietävät vasemmistoliiton lähdön heikentävän hallitusta liikaa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo ovat joutuneet selittämään puolueen ryhmän hajoamista eduskunnan äänestyksessä.

21.9. 2:00

Hoitajien lakonuhan vuoksi säädetty potilasturvallisuuslaki osoittautui vasemmistoliitolle vielä odotettuakin kipeämmäksi kysymykseksi.

Puolueen eduskuntaryhmä suhtautui hallituksen alkuperäiseen esitykseen kriittisesti ja ilmoitti äänestävänsä sitä vastaan, jos esitys ei muutu. Viime viikolla näytti jopa siltä, että vasemmistoliitto saattaisi lähteä hallituksesta lain vuoksi, sillä muut hallituspuolueet eivät olleet antamassa sille erityisoikeutta äänestää hallituksen esitystä vastaan. Kun vasemmistoliitto sitten sai hallituksen esitykseen höllennyksiä, kuten yksittäisiin työntekijöihin kohdistuvan uhkasakon poiston, puheenjohtaja Li Andersson ilmoitti puolueen tukevan potilasturvallisuuslakia. HS:n haastattelussa hän kuvasi hallituksen lopullista esitystä ”siedettäväksi” (HS 16.9.).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita