Päivän lehti 22.2.2019

Venäjä rakentaa nyt kovaa vauhtia sotilastukikohtia Suomen naapuriin – HS:n videot näyttävät, millaista sotilaallista toimintaa arktisella alueella on

Neljä vuotta jatkunut sotilastukikohtien rakentaminen pohjoisilla vesillä varmistaa Venäjän otetta lämpenevästä Jäämerestä.

Tilaajille
Jos pietarilaisen viitoskanavan iltauutisista lokakuun viimeiseltä torstailta vuonna 2011 jotakin pitäisi muistaa, niin loppukevennys. Kolmen minuutin reportaasi otsikolla ”Viimeinen šamaani” kertoi, että Wrangelinsaarelta oli löytynyt asukas.

Mammutinluita etsinyt retkikunta oli törmännyt saaren etelärannan autiokylässä Ušakovskojessa intiaanipiirteiseen tšuktšimieheen Grigori Kaurginiin ja haastatellut tätä videolle.

”Monta kertaa olen eksynyt lumimyrskyssä”, Kaurgin kertoi.

”Pitää vain varustautua, pukeutua tämmöiseen poroturkkiin, vetää koira viereen ja mennä nukkumaan karhunpesään. Se on elämää! Jos et tunne tundraa etkä maata, et selviä hengissä.”

Kaurginin löytyminen oli uutinen, sillä aiemmin Wrangelinsaaren viimeisenä asukkaana oli pidetty Vasilina Alpaunia, jonka jääkarhu söi vuonna 2003. Pian Kaurginin haastattelun jälkeen kaikki muuttui.

Uutistoimisto Tass kertoi 20. elokuuta 2014, että Venäjän laivasto oli pystyttänyt lippunsa Wrangelinsaarelle. Maailmaa tuskin olisi voinut vähempää kiinnostaa, sillä Itä-Ukrainassa käytiin sotaa.

Sitä paitsi Venäjän edellinen lipunpystytysnäytös oli päättynyt nolosti. Venäjän televisio välitti elokuussa 2007 filmiä pienoissukellusveneistä laskemassa titaanikapseliin sijoitettua Venäjän lippua napajäätikön alle. Kemiläinen koululainen Waltteri Seretin hoksasi, että filmimateriaalia oli varastettu Titanic-elokuvasta, ja asiasta nousi kansainvälinen kohu.

Nyt asialla ovat Venäjän asevoimat ja ennen kaikkea pohjoinen laivasto. Se teki kaikkien aikojen ensimmäisen arktisen maihinnousuharjoituksensa yli kymmenen vuotta aiemmin hylättyyn Tempin tukikohtaan Kotelnyin saarella syyskuussa 2014.

Uutistoimisto Tass raportoi joulukuussa 2015 nimettömään esikuntalähteeseen vedoten, että arktiselle alueelle oli avattu ja varustettu kuusi uutta tukikohtaa lentokenttineen ja rakennuksineen.

Tempin ja Wrangelinsaaren etelärannalla sijaitsevan Zvjozdnyin lisäksi listalla olivat Aleksandran maa Huippuvuorten länsipuolella, Srednyin saari Severnaja Zemljalla, Rogatševo Novaja Zemljalla sekä Mys Šmidta Tšukotkan niemimaalla.

Maailman huomio oli jään ja roudan sijaan Syyriassa, jonne Venäjä oli lähettänyt joukkojaan ja jossa Turkki oli juuri ampunut alas venäläisen rynnäkköhävittäjän ja aiheuttanut uuden kansainvälisen kriisin. Raportit arktiselta alueelta kertoivat öljynporauksesta, Greenpeacen jäsenten pidätyksestä, kaasukentistä ja liikenteestä Koillisväylällä.

Presidentit Sauli Niinistö ja Vladimir Putin tapasivat maaliskuun lopussa 2017 Arkangelissa arktisessa foorumissa. Pohjoisen uudesta kilpavarustelusta ei puhuttu, mutta venäläiset tiedotusvälineet kertoivat, ettei Putin tullut paikalle suoraan Moskovasta. Hän lensi ensin Aleksandran maalle Frans Joosefin maan saaristoon, Moskovski Komsomoletskin mukaan ”tutustumaan ympäristövahinkojen torjuntaan”.

Todellisuudessa Putin kävi tarkastamassa Venäjän arktisen saariston läntisimmän tukikohdan, joka oli herännyt eloon ensi kerran sitten Neuvostoliiton lopun. Uusi kiitorata, ankkurointipaikat, päärakennus, polttoainesäiliöt, majoitustilaa 150 sotilaalle.

Entäs sitten? Monet sotilasasiantuntijat ja poliitikot kieltäytyvät puhumasta mistään arktisesta varustelukierteestä. Venäjäkin on vain vähitellen palaamassa sinne, mistä Neuvostoliiton romahdettua joutui köyhyyksissään lähtemään. Eikä pieni kilpajuoksu pohjoiseen ole mikään uusi ilmiö.

Wrangelinsaari on tästä hyvä esimerkki. Viime vuosisadan alussa sekä Britannia, Kanada ja Yhdysvallat lähettivät paikalle retkikuntia ja julistelivat saarta omakseen, kunnes Venäjä toipui vallankumouksestaan ja Neuvostoliitto omi saaren itselleen.

Ušakovskojeen perustettiin kalastus- ja porosovhoosi, viereen rakennettiin Zvjozdnyin lentotukikohta. 1980-luvulla etelärannalla oli 180 asukasta, koulu, kulttuuritalo, sairaala. Kunnes huolto loppui ja suurin osa väestä siirrettiin mantereelle 1997. Karhu söi Vasilina Alpaunin, ja Grigori Kaurgin jäi yksin.

Suurin ero menneeseen on jään väheneminen. Aluksi saarille kuljettiin jäitä pitkin, sitten lentämällä. Nyt rakennetaan laitureita.

Merkittävin venäläinen varustautuminen on kuitenkin meneillään Suomen naapurissa, Kuolan niemimaalla. Norjalaisen The Barents Observer -uutissivuston viime syyskuussa julkaisemat satelliittikuvat kertovat kiivaasta rakentamisesta kaikissa Murmanskin pohjoispuolisissa sukellusvenetukikohdissa.

Sukellusvenetunneleita, ohjusvarastoja, laitureita upouusille Borei-luokan sukellusveneille, jotka ampuvat ballistisia Bulava-ohjuksia tarvittaessa 150 kilotonnin ydinkärjillä. Ydinkärkiäkin on Kuolan niemimaalla ainakin viidessä varastossa.Eivätkö Nato-maat tee mitään? Olavsvernin tukikohta Tromssan eteläpuolella viestii olemassaolollaan, että eivät tee.

Salaista laivastotukikohtaa rakennettiin kylmän sodan aikana kolme vuosikymmentä, ja rahaa paloi puoli miljardia dollaria. Vuonna 2008 Norja sulki tukikohdan tarpeettomana ja pani sen myyntiin 18 miljoonalla dollarilla. Lopulta öljy-yhtiöiden konsortio maksoi luolastosta viisi miljoonaa dollaria ja pani sen vuokralle. Nykyisin luolissa majailee tiettävästi venäläisiä tutkimusaluksia.

Kyllä Nato-maat jotain rakentavatkin. Kanadassa tehdään Nanasivikin suurta laivastotukikohtaa Baffininsaarelle, valmista pitäisi olla tänä vuonna. Thulen tukikohta Grönlannissa on osa Yhdysvaltain ohjuspuolustusjärjestelmää, jonka tutkaverkko levittäytyy Kanadaan.Venäjän lisäksi Nato-maat ovat nähneet myös Kiinan investoinnit sotilaallisena uhkana, mutta nämä puheet ovat olleet enemmän tai vähemmän teoreettisia.

Grönlanti oli jo sopimassa kiinalaisten kanssa Nuukin uuden lentokentän rakentamisesta, mutta sitten Yhdysvaltain tuolloinen puolustusministeri James Mattis puuttui peliin, ja Tanska ryhtyi kentän tekoon amerikkalaisten rahoilla.

Ohjuspuolustusjärjestelmä on virallisen liturgian mukaan rakennettu Iranin uhan torjumiseksi, mistä kukin vai ajatella mitä haluaa.

Lopputulos lienee, että oletettu uhkaaja on Venäjä.”Kun välit kiristyvät, tarvitaan kaksi osapuolta”, arktisen alueen tapahtumia kolmen vuosikymmenen ajan seurannut The Barents Observerin toimittaja Thomas Nilsen sanoo.

”Naton, siis Britannian ja Yhdysvaltojen, sukellusveneiden liikenne pohjoisessa on huomattavasti vilkkaampaa kuin kymmenen vuotta sitten.”

”Minä asun kymmenen minuutin matkan päässä Venäjän rajalta, enkä pelkää Venäjän hyökkäystä”, kirkkoniemeläinen Nilsen sanoo.

”Sota ei ala pohjoisesta. Uhka on sodan leviäminen: tilanne kriisiytyy Ukrainassa tai Baltiassa, ja maailmanlaajuisesta konfliktista tulee niin kuuma, että Venäjä katsoo, että sen pitää suojata sukellusveneitään ballistisilla ohjuksilla.”

”Mutta kysymys ei ole vain sotimisesta, kuten gps-signaalin häiritseminen Trident Juncture -sotaharjoituksen aikana osoitti”, Nilsen huomauttaa.

”Ja sitten Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov selittää Moskovassa, että mitään ei häiritty, mikä on ilmeinen vale. En oikein pidä hybridisota-termistä, mutta tällaisessa on kyse hybridioperaatiosta.”

Norjan tiedustelupalvelun johtaja Morten Haga Lunde kertoi aiemmin helmikuussa, että Venäjä häiritsi gps-signaalia Pohjois-Suomessa ja Norjassa Naton järjestämän Trident Juncture -harjoituksen aikana laitteilla, jotka oli sijoitettu piskuiseen Luostarin lentotukikohtaan Venäjälle lähelle Norjan ja Suomen rajaa.

Aiemmin varuskunta on tunnettu lähinnä siitä, että maailman ensimmäinen avaruuslentäjä Juri Gagarin suoritti asepalvelustaan Luostarissa.

Suomi osallistui Trident Juncture -harjoitukseen, on puolensa valinnut ja ottanut Kuolan niemimaan aseistuksen huomioon muun muassa ohjushankinnoissaan.

Venäjä sulki Barents Observerin

Venäjän viranomaiset ovat estäneet norjalaisen, arktisen alueen asioihin keskittyneen The Barents Observer -verkkojulkaisun ilmestymisen Venäjällä. Englanniksi ja venäjäksi myös sotilasasioista raportoiva The Barents Observer kertoo sivujensa sulkeutuneen Venäjällä viime tiistaiaamuna.

Julkaisun pitkäaikaisen toimittajan Thomas Nilsenin mukaan Venäjän turvallisuuspalvelu FSB on pannut nyt toimeen tarkastusvirasto Roskomnadzorin tammikuisen päätöksen, joka perustui The Barents Observerin julkaisemaan juttuun ruotsinsaamelaisesta Dan Erikssonista. Hän kertoo haastattelussa homoseksuaalisuutensa aiheuttamista vaikeuksista.

Juttu on alun perin julkaistu ruotsalaisessa Arjebloggnytt-sanomalehdessä. Roskomnadzorin mukaan juttu yllyttää itsemurhaan.

”Se on virallinen syy, mutta olemme olleet Venäjän silmätikkuna jo pitkään”, Thomas Nilsen sanoo.

”Näin siksi, koska julkaisemme juttumme venäjäksi ja annamme puheenvuoron ihmisille, joilla ei ole pääsyä päivittäiseen venäläiseen julkisuuteen: kansalaisjärjestöjen ja opposition edustajille.”

Nilsen itse on ollut jo kaksi vuotta FSB:n asettamassa ja Venäjän korkeimman oikeuden vahvistamassa maahantulokiellossa Venäjällä.Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Venäjä rakentaa nyt kovaa vauhtia sotilastukikohtia Suomen naapuriin – HS:n videot näyttävät, millaista sotilaallista toimintaa arktisella alueella on
  2. HS selvitti: Lapsen hyväksikäyttäjä voi selvitä useista kymmenistä sukupuoliyhteyksistä ehdollisella vankeustuomiolla
  3. Oulun seksuaalirikos­vyyhti laajenee yhä – yhteensä tutkinnassa on ollut liki 30 lapsiin kohdistunutta tapausta
  4. Pääministeri Sipilän mukaan oikeus­kansleri arvioi puolustus­ministeri Jussi Niinistön kannanotot perustuslaki­asiantuntijoista – ”En pidä kirjoituksia viisaina”
  5. Nuorten ja maahanmuuttajien töistä riita kaupan alalla: Ay-liike vastustaa ”sosiaalista työllistämistä”, joka jakaisi työtunteja muille kuin nykytekijöille
 2. Pääkirjoitus
  1. Pako Britanniasta kiihtyy EU-eron alla
  2. Seksuaalirikollisuutta pitää torjua – yleistyksiä välttäen
  3. Katse kääntyy kohti Vladimir Putinia
  4. Ei työkykyinen, muttei sairaskaan
  5. Digitalisaatio ei aina lisää tuottavuutta
  6. Bernerin lähtö toi Sipilälle ja keskustalle vaikeuksia
 3. Kotimaa
  1. Puolueet selittävät HS-gallupin tulosta: Kokoomuksen tulos oli ”yllättävän hyvä”, keskustalla edessä ”kohtalon vaalit”, perus­suomalaisten ”kannat alkavat konkretisoitua äänestäjille”
  2. ”Oppilailla on oikeus taiteelliseen vapauteen”, sanotaan Tampereen kaupungin oikeuskanslerille tekemässä selvityksessä kuvasta, josta Laura Huhtasaari suivaantui syksyllä
  3. Suomi ostaa uusiin sotalaivoihin ohjuksia, jotka tuhoavat lentokoneiden lisäksi muita ohjuksia
  4. Varuskunnan terveysasemalta katosi keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä
  5. Bussit ohittavat pikkukaupungit kovan hintakilpailun takia – ”Nyt ajetaan omalla autolla ja kärsitään”
  6. Onnibus perustaa uuden linja-auto­palvelun kauko­liikenteeseen
  7. Perustuslaki­valiokunnan puheenjohtaja sote-lausunnosta: ”Huomenna saadaan valmista, alan uskoa itsekin siihen”
  8. Keskustan eduskuntaryhmä: Anne Berner saa jatkaa ministerinä – pankin kohuttu ilmoitus tuli Bernerin mukaan ”yllättäen”
  9. Asianajaja sai ennätyksellisen 12 500 euron seuraamusmaksun tehtailtuaan tutkintapyyntöjä tuomareista ja muista virkamiehistä
  10. Ruotsissa raportoitu yksi sokeutuminen huulien täyteainehoidon seurauksena
 4. Kaupunki
  1. Politiikan kulisseissa on käyty jo pitkään näkymätöntä taistelua: Valinta tunnin junan ja Lentoradan välillä määrää Suomen kasvun suunnan vuosikymmeniksi
  2. Kalasataman Majakka-tornitalon työmaalla on tapahtunut vesivahinko – Rakennusyhtiö SRV kuvailee vahinkoa merkittäväksi
  3. Runkovesijohto rikkoutui Itä-Helsingissä – Yli tuhat ihmistä sinnittelee ilman vettä
  4. 54-vuotias mies löytyi kuolleena Helsingin Puistolasta – Poliisi epäilee henkirikosta
  5. Poliisi iski anarkistien valtaamalle talolle kuuden partion voimin Helsingin Kumpulassa
  6. Yksi ajanjakso loppuu: Helsingin väitetysti ensimmäinen pitseria avattiin vuonna 1970 Kruununhakaan, nyt pitsan tuoksu katoaa Snellmaninkadulta
  7. Vajoava Metropolian kampus Leppävaarassa suljetaan maaliskuun alussa
 5. Ulkomaat
  1. Unkarin hallituksen salaliittoteoriaa levittävä julistekampanja suututti EU-johtajat – Orbánin puolueen lähtö euro­parlamentti­ryhmästä lähempänä kuin koskaan
  2. Ainakin 78 kuoli Dhakan vanhassa osassa raivonneessa tuli­palossa Bangladeshissa – kemikaalit lietsoivat liekkejä
  3. Venäjä kieltää älypuhelimet sotilailtaan
  4. Saksan asevientikielto Saudi-Arabiaan suututtaa Saksan kumppaneita – eettisyydestä tuli taakka puolustusyhteistyölle
  5. Färsaaret hakee sataa vapaaehtoista kunnostustalkoisiin – saaret suljetaan huhtikuussa turisteilta
  6. Serbian pääministeri sai vauvan samaa sukupuolta olevan puolison kanssa, tiettävästi ensimmäisenä pääministerinä maailmassa
  7. Galápagossaarilta löytyi kilpikonnalaji, jonka luultiin kuolleen sukupuuttoon yli 100 vuotta sitten
 6. Talous
  1. Kauppojen selvitys: Uuden alkoholilain vaikutukset jäivät vähäisiksi, kesähelle kasvatti myyntiä enemmän kuin uudistus
  2. WSJ: Deutsche Bank teki 1,4 miljardin euron tappion yksittäisellä kuntaobligaatio­sijoituksella ja salasi kaiken
  3. Nikkelin halpeneminen veti Terrafamen liikevoiton loppu­vuonna jälleen tappiolle
 7. Urheilu
  1. Seefeldin ladut hylkivät hienoa ja vaativaa hiihtomaastoa – Harri Kirvesniemi muistaa ajan, jolloin korkeuserot saattoivat hirvittää
  2. Järjestääkö Iivo Niskanen yllätyksen? Hänellä olisi parikin hyvää syytä lähteä mukaan MM-kisojen yhdistelmäkilpailuun
  3. Liimamainen lumi takaa työmiehen kelit MM-kisaladuille – MM-tulokas Mäki kampesi Hakolan pois parhaan suomalaissprintterin paikalta
  4. Norjan Johannes Høsflot Klæbo otti uransa ensimmäisen MM-kullan, vaikka oli hilkulla kaatua ja joutui kilpakumppanin törkeilyn kohteeksi
  5. Antti Aalto antaa mäessä vauhtia Eetu Nousiaiselle – ”Kisoissa alkaa päätä puristaa”
  6. Taiturimainen Wilson ratkaisi huiman voiton Susijengille, MM-karsinta pysyi elossa: ”Luultavasti tänään oli minun päiväni”
  7. On mieletön saavutus, kun Susijengi pääsee pelaamaan MM-karsinnan ratkaisevaa ottelua
  8. Koripallolupaus Mikael Jantunen valitsi kakkostason pelit mutta ykkösluokan valmennuksen: ”Kun suomalaisessa liigassa ei harjoitella, nuoren pelaajan ei kannata sinne mennä”
  9. Keskisuomalainen: Matti Nykänen haudataan maaliskuun alussa isänsä viereen
  10. Barack Obama todisti katsomossa, kun Niken kenkä ”räjähti” – reaktiota katsottu jo yli kaksi miljoonaa kertaa
  11. Kannattajat muistivat 28-vuotiaana kuollutta Emiliano Salaa soihduin, Ranskan liiga määräsi seuralle sakkoja
  12. Suomen jalkapallonaiset välttävät EM-karsinnoissa maanosan jättiläiset
  13. Cristiano Ronaldon paluu Madridiin sujui fanien kanssa kiistellessä – ”Minä olen voittanut viisi kertaa Mestarien liigan, nämä kaverit nolla kertaa”
  14. MM-kisoissa perjantaina mäkihyppyä ja yhdistettyä
  15. Tuloksia, rahapelejä ja tv-urheilua
 8. Lasten uutiset
  1. Koululaisten suunnittelemat koneet parantavat maailmaa
  2. Ikävä onnettomuus järkytti rippileirillä
  3. Donald Trump julisti Yhdysvaltoihin hätätilan
  4. Käy äänestämässä paras video voittoon!
  5. Koneillakin voi parantaa maailmaa – koululaiset ideoivat tulevaisuuden koneita
  6. Uutisvisa: Mitä uutta Samsung julkisti tällä viikolla?
  7. Osaatko käyttäytyä somessa?
  8. Kaikki koirat on jatkossa lisättävä rekisteriin
  9. Aku Ankka ja kumppanit: Epäonnen päivä
  10. Lumiukko-kaakao
 9. Kulttuuri
  1. Silmät kuin mustat kuopat – Nicole Kidman on lähes tunnistamaton rähjäisenä poliisina erinomaisessa rikosdraamassa
  2. Murakamin lyhyestä novellista syntyi laaja elokuva, jossa rakkaus ajaa maalaispojan epätoivoon
  3. Ruotsin Risto Räppääjässä lapsinäyttelijät esittävät parastaan ja aikuishahmot ovat hupaisia
  4. ”Pakko olla ylpeä, jos pystyy tuhoamaan kymmeneksi vuodeksi kokonaisen musiikkityylin” – Näin suomiräpistä tuli ensimmäisen kerran hittimusiikkia, kunnes kaikki alkoivat vihata sitä
  5. Suosittu Luupäät-sarja täydentyy Orvokki-esiosalla, jossa on pohjimmiltaan kyse on siskosten välisestä kilpailusta ja kateudesta, siitä kuinka hauras moraali voi olla viettelysten edessä
  6. Sädekehiä ja puuterimaista pehmeyttä – Mari Sunna maalaa naisen kuvaa
  7. Helsinkiläinen Herd on ainutlaatuinen jazzyhtye, omassa lajissaan paras pohjoismainen
  8. Malli sai Burberryn vetämään ahdistavan hupparin mallistosta – ”Itsemurha ei ole muotia”
  9. Pianisti Olli Mustonen saa Saksassa suuren musiikkipalkinnon
 10. Tiede
  1. ”Mummohypoteesi” sai vahvistuksen – Vaikutus lapsikuolleisuuteen riippui kuitenkin siitä, oliko kyseessä isän vai äidin äiti
  2. Miksi yöllä tulee mieleen pahoja asioita?
 11. Mielipide
  1. Vanhuspalvelujen valvonta vaatii yhteistyötä ja tietojen vaihtoa
  2. Perustuslakiprofessorien toiminta on esimerkillistä
  3. Lapuan liike vaikutti ulkoparlamentaarisesti
  4. Maksullinen poste restante vaikeuttaa viranomaistyötä
  5. Opiskelijoita ei saa nähdä suorittavina koneina – ”superopiskelijuudesta” puhuminen tuntuu irvokkaalta
  6. Englanninkielisen ylioppilastutkinnon kariutuminen on hyvä uutinen koulutusviennille
  7. Tapaamisissa tärkeintä on lapsen etu
  8. Ovatko uudet kamerat rahastusta varten?
  9. Otettiinko selvityksessä Jäämeren radasta huomioon Suomen huoltovarmuus?
  10. Perhevapaiden kustannukset tulisi jakaa molempien vanhempien työnantajille
 12. Tänään
  1. ”Mie olen aika eläväinen tyyppi”, sanoo kulttuurin sekatyömies Jari ”Cyde” Hyttinen – 70- ja 80-luvuilla hän perusti yhtyeitä Ismo Alangon kanssa
  2. Pekka Ilonen 1949–2019
  3. Alessandro Mendini 1931–2019
  4. Karjalainen sai kiriä kahdesti mestaruuteen
  5. Tapahtumia perjantaina 22. helmikuuta
  6. Teosvälitys Kaapelitehtaalla
  7. Villi ja vapaa kevätkonsertti
 13. Radio ja TV
  1. Muumit uudistuivat 30 vuoden jälkeen – Historian kallein suomalais­sarja alkoi Ylellä, ja meno Muumi­laaksossa on hetkittäin hyytävä
  2. Hienon Monster’s Ball -elokuvan sinetöi upea musiikki, joka lipuu kohtauksiin kuin varkain
  3. Perjantain tv-elokuvia
 14. Sarjakuvat
  1. Karlsson
  2. Rip Kirby
  3. Fingerpori
  4. Viivi ja Wagner
  5. Lassi ja Leevi
  6. Harald Hirmuinen
  7. Wumo
 15. Ajanviete
  1. Minne olet mennyt Amerikka? – Ratkaisetko ristikon?
  2. Kuka haluaa luopua taiteen akateemikon arvonimestään? – Tämä ja muita kysymyksiä tänään Uutisgurussa
  3. Päivän sudoku

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Uniasentosi voi paljastaa, oletko introvertti – Viisi faktaa nukkuma-asennoista

  2. 2

   Pyörälenkillä ollut triathlonisti sai häntä kolhineen autoilijan kiinni, nappasi kuvat ja teki rikosilmoituksen – törmäys tallentui videolle

  3. 3

   EU-tuomioistuin mitätöi Adidaksen kolmiraitaisen tavaramerkin

  4. 4

   Duunariperheen tytöstä tuli professori, joka puolustaa työläisiä – Suomessa on paljon sairaaksi tekevää työtä, sanoo Anne Kouvonen

   Tilaajille
  5. 5

   Miksi yksi tienaa toista enemmän? Tutkimusten mukaan tulo­erot selittyvät suurelta osin geeneillä, eikä lasta voi kasvattaa menestyjäksi

   Tilaajille
  6. 6

   Britannian poliisi pidätti miehen jalkapalloilija Emiliano Salan taposta epäiltynä

  7. 7

   Nuoret ovat siirtyneet käyttämään ääniviestejä tekstailun sijaan – moni vanhempi ei tiedä tätä helppoa kikkaa, millä viestit voi kuunnella

  8. 8

   Väestöliitto jakoi ihmiset kahteen tyyppiin sen mukaan, kuinka he käyttäytyvät parisuhteessa – Testaa, kumpaan ryhmään kuulut

  9. 9

   Konkurssiin menneen Kone­pajan Brunon omistajat haukkuvat Bruce Oreckin toiminnan

  10. 10

   Raportti: Matkustajat olivat vaarassa imeytyä lentokoneen moottoriin evakuoinnin aikana Helsinki-Vantaalla

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Konkurssiin menneen Kone­pajan Brunon omistajat haukkuvat Bruce Oreckin toiminnan

  2. 2

   Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

  3. 3

   Miksi yksi tienaa toista enemmän? Tutkimusten mukaan tulo­erot selittyvät suurelta osin geeneillä, eikä lasta voi kasvattaa menestyjäksi

   Tilaajille
  4. 4

   Pyörälenkillä ollut triathlonisti sai häntä kolhineen autoilijan kiinni, nappasi kuvat ja teki rikosilmoituksen – törmäys tallentui videolle

  5. 5

   Kaikille tästä ei tule valon kesä: Ole itsellesi armollinen juuri nyt

  6. 6

   Duunariperheen tytöstä tuli professori, joka puolustaa työläisiä – Suomessa on paljon sairaaksi tekevää työtä, sanoo Anne Kouvonen

   Tilaajille
  7. 7

   Poliisit tutkivat tunteja kuolleen vauvan tapausta New Yorkissa, ensi­hoitajat totesivat lapsen jo kuolleeksi – vasta oikeus­lääkäri tajusi, että kyseessä oli nukke

  8. 8

   Raportti: Matkustajat olivat vaarassa imeytyä lentokoneen moottoriin evakuoinnin aikana Helsinki-Vantaalla

  9. 9

   EU-tuomioistuin mitätöi Adidaksen kolmiraitaisen tavaramerkin

  10. 10

   Väestöliitto jakoi ihmiset kahteen tyyppiin sen mukaan, kuinka he käyttäytyvät parisuhteessa – Testaa, kumpaan ryhmään kuulut

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

  2. 2

   Mummotunnelissa pariudutaan perinteisellä tyylillä

   Tilaajille
  3. 3

   JVG:n jättihitti näkyy yhä somepäivityksissä, vaikka sen sanoitus on vuosien ajan ymmärretty väärin – VilleGalle paljastaa salaisuuden Häissä-kappaleen menestyksen taustalta

   Tilaajille
  4. 4

   Psykologi Pertti Hakkarainen on kohdannut satoja raiskaajia ja sanoo, että monilla on heistä väärä käsitys – Siksi uhri ei voi tunnistaa tekijää etukäteen

   Tilaajille
  5. 5

   1950-luvulla keksittiin poltto­moottori, joka olisi voinut leikata suuren osan autojen päästöistä, mutta sitä ei koskaan otettu laajasti käyttöön

   Tilaajille
  6. 6

   Nike sijoitti urheilumuoti­kauppaansa realistisen näköisen nais­malli­nuken, ja vihan, ilkeilyn ja kommentoinnin määrä kasvoi käsittämättömäksi

  7. 7

   Ennennäkemätön romahdus yhdessä Suomen parhaista lukioista: 35 opiskelupaikkaa täyttämättä, sisään jopa 7,0:n keskiarvolla

  8. 8

   Onko toivo jo mennyt? HS:n erikoisartikkeli vie Amazoniaan, missä maailman keuhkot yskivät uhkaavasti

   Tilaajille
  9. 9

   Väestöliitto jakoi ihmiset kahteen tyyppiin sen mukaan, kuinka he käyttäytyvät parisuhteessa – Testaa, kumpaan ryhmään kuulut

  10. 10

   MTV:n entinen päällikkö joutuu käräjille epäiltynä seksikumppaneiden salakuvaamisesta

  11. Näytä lisää