Marjainen manteliseos joulupuuroon - Päivän lehti 22.12.2016 | HS.fi

Marjainen manteliseos joulupuuroon

Makeat kanelimantelit sopivat puuron päälle, mutta myös joulusalaattiin ja glögin pariksi.

22.12.2016 2:00
Määrä6 hengelle
Valmistusaika20 min
  • 3 rkl

    sokeria

  • 2 rkl

    vaahterasiirappia

  • ½ tl

    kanelia

  • ¼ tl

    suolaa

  • 80 g

    kuorellisia manteleita

  • 2

    piparkakkua

  • tuoreita vadelmia

  • granaattiomenansiemeniä

 

Laita pannulle sokeri, vaahterasiirappi, kaneli ja suola. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on sulanut.

Lisää pannulle mantelit ja sekoita. Paistele miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes neste on lähes imeytynyt manteleihin.

Levitä mantelit leivinpaperin päälle pellille yhteen kerrokseen. Anna jäähtyä.

Murenna piparkakut.

Annostele riisipuuron pinnalle manteleita, piparimuruja sekä vadelmia ja granaattiomenansiemeniä.

Vinkki: Käytä loput mantelit vaikka joulusalaatin osana esimerkiksi sinihomejuuston ja granaattiomenansiementen kanssa. Makeat mantelit maistuvat myös sellaisenaan glöginaposteltavina.

Resepti: Katja Bäcksbacka

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?