Startup-sijoituksilla voi moninkertaistaa varallisuutensa – HS selvitti, miten piensijoittaja pääsisi niihin osalliseksi - Päivän lehti 23.2.2017 | HS.fi

Startup-sijoituksilla voi moninkertaistaa varallisuutensa – HS selvitti, miten piensijoittaja pääsisi niihin osalliseksi

Varhaisen vaiheen kasvuyrityksiin sijoittaminen on vauraiden ammattisijoittajien hallussa. Piensijoittajan on vaikea päästä mukaan jättipottien tavoitteluun.

Suomen pääomasijoitusyhdistyksen toimitusjohtaja Pia Santavirta kertoo, että suomalaiset pääomasijoitusyhtiöt eivät saa markkinoida rahastojaan tavallisille kuluttajille.

23.2.2017 2:00 | Päivitetty 23.2.2017 10:01

Kukapa sijoittaja ei haaveilisi rikastumisesta. Sellaisesta oikeasta rikastumisesta, jossa sijoituksen arvo moninkertaistuu ja hävittää kerralla rahahuolet.

Ongelma on, että tavanomaisilla sijoituskeinoilla varallisuuden moninkertaistaminen ei yleensä onnistu. Pörssiosakkeisiin, rahastoihin, määräaikaistalletuksiin, asuntoihin tai korkosijoituksiin sijoitetut rahat tuottavat yleensä keskipitkällä aikavälillä joitain kymmeniä prosentteja, jos sitäkään.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?