Päivän lehti 23.3.2017
Päivän lehti 23.3.2017

Helsingissä on huutava pula pienistä asunnoista – kuntavaaliehdokkaat täysin eri mielisiä ratkaisukeinoista

Enemmistö kokoomuksesta kannattaa sääntelyn purkamista. Sdp:ssä, vihreissä ja vasemmistoliitossa emmitään.

Helsingin pienten omistusasuntojen hinnat nousevat rajusti suhteessa suurempiin asuntoihin. Neliömetristä yksiössä joutuu pulittamaan nyt jo lähes 40 prosenttia enemmän kuin neliömetristä kolmiossa.

Käytännössä yksiöiden raju hinnanousu tarkoittaa sitä, että monien yksinasujien on entistä vaikeampaa selviytyä arjesta ilman yhteiskunnan tukia.

Asuntolainoja myöntävä Hypon tilastojen mukaan ero on kasvanut nopeasti. Vuoden 2008 finanssikriisiin asti suurten ja pienten asuntojen hinnat nousivat kaksikymmentä vuotta lähes käsi kädessä.


Mutta miten kielteisen kehityksen voisi pysäyttää?
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Jos Helsingin kunnallisvaaliehdokkaiden vastauksista yritetään muodostaa keskiarvo, keskenään ristiriitaisista kannoista muodostuu lähinnä vaikeasti ymmärrettävää kakofoniaa. Asia käy ilmi HS:n kuntavaalikoneesta.

Suurista puolueista kokoomuslaisilla tuntuu olevan selkein kanta asiaan. Suurin osa puolueen helsinkiläisistä ehdokkaista haluaisi, että Helsinki vapauttaisi rakentajat kahleista.

Vaalikoneessa pyydetään ottamaan kantaa väitteeseen ”yksiöitä pitäisi saada rakentaa ilman rajoitusta, eli vaatimuksesta rakentaa perheasuntoja pitäisi luopua”.

Kokoomuslaisista 34 prosenttia on täysin samaa mieltä sääntelyn purkamista ehdottavan väitteen kanssa. 46 prosenttia on jokseenkin samaa mieltä.

Esimerkiksi kokoomusnuorten puheenjohtajana tunnetuksi tullut Daniel Sazonov pitää rajoituksia keinotekoisina.

”Helsinki tarvitsee kipeästi pienempiä asuntoja. Niille on valtava kysyntä ja niiden puute nostaa Helsingin vuokratason erityisesti pienempien asuntojen kohdalla erittäin korkeaksi”, Sazonov kirjoittaa.

Kysymys jakaa kuitenkin myös kokoomusta. Esimerkiksi kokoomuksen valtuustoryhmän johtaja Laura Rissanen ja kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava epäilevät, etteivät markkinat pystyisi ohjaamaan Helsingin tasapuolista kehittymistä parhaalla mahdollisella tavalla.

”Tarve pieniin asuntoihin on suuri. Mutta ei kaupunkia pelkkien yksiöiden varaan voi rakentaa”, Rissanen kirjoittaa.

Koska rakennusliikkeet saavat pienistä asunnoista parhaan hinnan, houkutus rakentaa voimakkaasti yksiövaltaisia taloja on suuri.

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta päätti juuri tammikuussa lieventää rakentamiseen liittyvää sääntelyä. Nykyisetkin säännöt vaativat kuitenkin, että vähintään 50 prosentin uusista yksityiselle maalle tehdyistä omistusasunnoista on kolmioita tai suurempia. Säännöstä voidaan poiketa poikkeustapauksissa.

Muiden suurten ryhmien ehdokkaiden vastaukset menevät niin pahasti ristiin, että vastausten keskiarvo loksahtaa hyvin lähelle vastausvaihtoehtoa ”en osaa sanoa”.

Vihreät ehdokkaat nojaavat keskimäärin hieman kohti sääntelyn purkamista, mutta monet ryhmän nykyisistä johtohahmoista, esimerkiksi Otso Kivekäs, Osmo Soininvaara ja Sanna Vesikansa, asettuvat varovaisesti vastustamaan sääntelyn purkamista.

”Yksiöitä tarvitaan lisää, mutta lapsiperheiden puolustaminen on aina ollut asuntopolitiikan keskeisiä tavoitteita. Helsingin asuntokanta on myös hyvin pienasuntovoittoinen, jota saatetaan joskus vielä katua”, Soininvaara kirjoittaa.

Sdp:n ehdokkaista lähes puolet on jokseenkin eri mieltä sääntelyn purkamista ehdottavan väitteen kanssa.

”Määräyksillä voidaan ohjata, että eri alueille syntyy myös perheasuntoja. Asunnon vaihtamisesta tulee hankalaa, jos asuntokanta on liian yksipuolista”, kirjoittaa Sdp:n Tarja Kantola.

Vasemmistoliitosta taas lähes puolet kannattaa varovaisesti nykyisten sääntöjen muokkaamista.


Asumiskustannukset nousevat etenkin Suomen suurissa kaupungeissa. Se on ongelma paitsi yksilöille myös koko valtiolle. HS kertoi elokuussa, että asumistukia maksetaan Suomessa nyt enemmän kuin koskaan aiemmin historiassa.

Pienten asuntojen kysyntä on kasvanut Helsingissä, koska myös yhden hengen talouksien määrä on kasvanut. Ilmiön takana on muun muassa kaupungistuminen ja väestörakenteenmuutos.

Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus kertoo uskovansa, että markkinat pystyisivät vastaamaan tilanteeseen nykyjärjestelmää paremmin.

”Pitäisi rakentaa niitä asuntoja, joita ihmiset kaipaavat. Pitäisi mahdollistaa asuntojen yhdistely tulevaisuudessa, ei kieltää kysyttyjä asuntoja nyt”, Brotherus sanoo.

Helsingin asunto-ohjelmapäällikkö Mari Randell pitää selitystä liian yksinkertaistavana. Hän pelkää, että ilman kaupungin ohjausta uusilta alueilta ei löytyisi lainkaan omistusasuntoja perheille. Yksiöistä kun saa parhaan hinnan. Tälläistä kaupunkia Randell pitää epäterveenä.

”Meidän pitää katsoa vähän pidemmälle”, Randell sanoo.

 

Vantaalle nousee paljon pieniä asuntoja

Kuusikymmentä asuntoa, joista 49 on yksiöitä ja 11 pieniä kaksioita. Yksiöistä 41 on alle 25 neliöisiä. Sellainen on Vantaan Myyrmäen pohjoisosaan rakenteilla oleva asunto-osakeyhtiö Freija.

Freija käy esimerkiksi Vantaan viime vuosien asuntopolitiikasta, sillä kaupunki on panostanut kohtuuhintaisten kotien tuottamiseen sallivilla rakennusmääräyksillä ja suosimalla pieniä asuntoja. Kuuluisimpana esimerkkinä tästä ovat Martinlaaksoon nousevat Saton 15,5 neliön miniyksiöt.

Asuntoja on syntynyt hurjaan tahtiin, mutta nyt Vantaallakin ollaan kulkemassa kohti ohjatumpaa rakentamista. Vantaan maankäytöstä vastaava apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä kertoo, että kaupunki on alkanut edellyttää entistä vahvemmin, että rakennuttajat tekevät asunto-osakeyhtiöihin myös perheasuntoja.

”Maailmalta on riittävästi opetuksia siitä, mitä syntyy, kun tuotanto on liian yksipuolista. Jälki ei ole kaunista”, Penttilä sanoo.

Asunto-osakeyhtiö Freijan pohjapiirrokset tuovat mieleen hotellin, jossa pitkän käytävän varteen on siroteltu vieriviereen pieniä huoneita. Tehokasta? Kyllä. Mutta minkälaisia ihmisiä taloon muuttaa?

Yksipuolisen pienasuntotuotannon yhdeksi ongelmaksi nähdään usein suuren vaihtuvuuden tuoma levottomuus. Pienet yksiöt vetävät puoleensa nuoria, jotka muuttavat niistä pois heti pariuduttuaan.

Toisaalta markkinoiden voidaan ajatella kertovan tälläisten asuntojen tarpeesta. Rakennusyhtiöt tuskin tekisivät yksiötaloja, jos ne eivät uskoisi asuntojen menekkiin.

Freijan vierustalon päätyasunnossa kaksi silmäparia seuraa talon valmistumista lievästi epäuskoisina. Myyrmäessä liki koko ikänsä asuneiden Mari Julkusen ja Pekka Julkusen keittiönikkunasta on vain muutaman kymmenen metriä uuteen kerrostaloon.

”Kun muutimme tähän, vieressä oli pelkkä monttu ja metsien keskeltä erotti juuri ja juuri naapuririvarit”, Pekka Julkunen sanoo.

Kolmiossa asuva pariskunta kannattaa itsestään selvästi yksiöiden ja muiden pienten asuntojen rakentamista pääkaupunkiseudulle. Heistä ei olisi järkevää tuottaa runsaasti neljän viiden huoneen perheasuntoja, jos pääosa asunnontarvitsijoista kaipaa pikkukoteja.

Parinkymmenen neliön yksiöt tuntuvat Julkusista silti melko hurjilta.

”Kuulostaa siltä, että on ennemminkin pakko esimerkiksi vuokran kalleuden muuttaa 20 neliöön kuin että sen olisi halunnut. Jos sellaiseen pitää vielä tehdä esteetön vessa, wc vie puolet tilasta”, Pekka Julkunen sanoo.

Lari Malmberg HS

Katja Kuokkanen HS

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Rakentaminen
 • Helsinki
 • Omistusasuminen
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Helsingissä on huutava pula pienistä asunnoista – kuntavaali­ehdokkaat täysin eri mieltä ratkaisukeinoista
  2. Ainakin neljä kuoli terrori­hyökkäyksessä Lontoossa – ”Poistuimme parlamenttitalosta, ja 30 sekunnin kuluttua takanamme kuului pamahdus”
  3. Euroopan kovimmat reissaajat asuvat Suomessa – ”Opimme rakastamaan maita, joihin pääsee helposti”
  4. Tohtori Tuulan ja tehdastyöntekijä Ritvan rakkaus oli monelle yllätys – ”Alemmassa sosiaaliluokassa ajatellaan, että herrat eivät pidä maailmaa käynnissä”
 2. Pääkirjoitus
  1. Hankintasopimus unohtaa asiakkaan
  2. Muureilla rakennetaan pelkoja eikä turvallisuutta
  3. Työllistäminen on avain
  4. Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä
  5. Aikuiset ihmiset ovat unohtaneet, ettei töykeyttä voi perustella millään
  6. Turvapaikkakeskustelusta tuli pahoinvoinnin kanava
 3. Kotimaa
  1. Puolustusministeri Niinistö: Suomi harkitsee poliisien kouluttamista Irakissa
  2. Häirikköoppilasta ei pysty erottamaan tarpeeksi nopeasti, sanoo opettajien järjestö
  3. Historiallisia nauhoja kannettiin vahingossa roskalavalle Turussa – Suivaantunut arkistosihteeri: ”Saatoin siinä muutaman voimasanan päästellä”
  4. Siirtyvätkö neuvolat markkinoille? Hallitus joutuu täsmentämään hämmennystä herättänyttä lakiluonnosta
  5. Ministeri Lindström lupasi pelisäännöt nollatunti­sopimuksiin – eduskunta tunnusti ongelmat, mutta ei kiellä sopimuksia kokonaan
  6. Poliisi kantaa nykyisin konepistoolia Helsinki-Vantaalla – varustautumista lisättiin muutama kuukausi sitten
  7. Evira: Suomessa ei tiettävästi mädäntynyttä brasilialaislihaa – yrityksiltä odotetaan vielä tietoja
  8. Hovioikeus hylkäsi sarja­hukuttamisista tuomitun vapauttamis­vaatimuksen
 4. Kaupunki
  1. Koulujen huono sisäilma on ajanut perheitä pois Vantaalta – nyt vanhemmat puuhaavat uutta, 400 oppilaan hirsikoulua
  2. Näin toimii ruokakauppa, jossa ei ole yhtään myyjää – keksipaketti oli jäädä moduuliin
  3. Helsinki takoi viime vuonna 465 miljoonan voitot – jos Helsinki toimisi kuin pörssiyritys, veroprosentti voisi olla Suomen matalin
  4. Poliisi varoittaa lapsia Venäjältä levinneestä ahdistavasta itsemurhapelistä – pelin osuutta itsemurhiin on myös epäilty
  5. Helsingin valtuusto teki lukuisia muutosehdotuksia lakiluonnokseen sote-palveluista – hallitusta haukuttiin hätäilystä ja epätarkkuudesta
  6. ”Tuhka- ja juutalaisasioiden ministeri” oli liikaa – Helsingin yliopiston ylioppilaskunta katkaisi opiskelija­yhdistyksen tuet
  7. Mies kuristi puolisonsa kuoliaaksi Helsingin Kalliossa – uhri oli aiemmin puukottanut surmaajaansa Thaimaassa
 5. Ulkomaat
  1. Bryssel muisti terrori-iskun uhreja – muistopäivää varjostivat valitukset uhreille maksettavista korvauksista
  2. Turkin Erdoğanin puheet kovenevat entisestään: ”Jos Eurooppa jatkaa tähän malliin, yhdenkään eurooppalaisen ei ole turvallista kävellä kaduilla”
  3. AP: Trumpin entinen kampanjapäällikkö teki töitä Putinin eduksi – Manafort kiistää väitteen
  4. Jeesuksen hautapaikkana pidetty kammio avattiin jälleen yleisölle Jerusalemissa
  5. Perinteinen republikaanilehti Wall Street Journal käy rajusti Trumpin kimppuun – ”Takertuu väitteisiinsä kuin juoppo tyhjään ginipulloonsa”
  6. Saksa rehabilitoi vanhan lain nojalla homoudesta tuomitut miehet – vielä elossa oleville maksetaan 1 500 euron korvaus joka vankilavuodesta
  7. Brittipopulisti Nigel Farage mediaviranomaisen tutkintaan haastattelustaan – väitti Malmötä ”Euroopan raiskaus­pääkaupungiksi”
 6. Talous
  1. Uudenkaupungin autotehdas alkaa valmistaa uutta Mercedes-Benz-mallia – rekrytoi taas lisää väkeä
  2. Uudenkaupungin autotehdas valmistautuu sähköautojen vallankumoukseen – Kiinasta tuli suunnannäyttäjä, sanoo tehtaan johtaja
  3. Selvitys: Suomi suunnittelee liikenneyhteyksiään liian lyhyellä aikajänteellä
  4. Kansainvälisten lentoreittien määrä kasvaa vauhdilla turistibuumin siivittämänä – Suomen taivaalle neljä uutta lentoyhtiötä
  5. Myös Etla nostaa suhdanne-ennustettaan – ja sanoo taantuman olevan ohi
  6. Osakkeet halpenevat eri puolilla maailmaa – sijoittajat pelkäävät Trumpin peruvan lupauksiaan
  7. Käsilaukut kiinnostavat Roomassa ja kiinalaiset palasivat ostokannalle – luksus käy taas kaupaksi
 7. Urheilu
  1. Kaikkien aikojen suomalainen formulakausi alkaa – onko Valtteri Bottaksen aika vai ottaako Kimi Räikkönen toisen mestaruutensa?
  2. ”Mies, jota kannattaa tulla katsomaan”: Elämäntapansa remontoinut Petteri Forsell toteuttaa fantasioitaan kentällä
  3. IFK:n Juhamatti Aaltonen toisen TPS-ottelun alla: ”En ala valehdella, että kyllä se minua itseäkin mietityttää”
  4. Markkasen Arizona matkalla finaalipeleihin – voittoon kyennyt vain yksi suomalainen, yhdessä Michael Jordanin kanssa
  5. Sebastian Aho kovassa vireessä – Ristolaiselle suihkukomennus
  6. Therese Johaug pakeni dopingkohua Norjasta Yhdysvaltoihin – kommentoi ensimmäistä kertaa Kv. hiihtoliiton valitusta
  7. Urheilutoimittajain Liiton puheenjohtaja vaihtui, Kalle Virtapohja ottaa vastuun
  8. JYP puristi voiton jatkoerässä – sitä ennen erotuomaristo joutui kahdesti kiperään tilanteeseen
  9. KalPa karisti peikon pudotuspeleissä – mutta siihen tarvittiin melkein kaksi jatkoerää
  10. Tuloksia, tv-urheilua, rahapelejä
 8. Kulttuuri
  1. Nyt Kiasman taidenäyttelyyn pääsee kellon ympäri kotikoneelta – mutta ARS17:n verkkotaidenäyttely todistaa, että museolle on vielä tarvetta
  2. Virolaiskirjailijalle vaaditaan sakkoja lapsipornon levityksestä – kirjailijat huolissaan sananvapauden puolesta
  3. Svenska Teaternin konsertti oli aikamatka vuoteen 1899: Tältä tuntui kuulla Finlandian alkutahdit ensimmäistä kertaa itsensä Sibeliuksen johtamana
  4. Martti Häikiön uusi elämäkerta paljastaa: Siperiaan karkotettu presidentti uskoi Saksaan
  5. Ukraina kieltää Venäjän edustajan pääsyn Euroviisuihin – EBU ilmoitti kunnioittavansa kisojen isäntämaan lakeja
  6. HKO esitti Messiaenin estottoman ja eroottisen jättisinfonian – katso konsertin videotallenne tästä
  7. HS:n Musta laatikko -illat jatkuvat syksyllä – digitilaajat voivat nähdä kevään loppuunmyydyt esitykset suorana verkossa
  8. Käsikirjoittaja väittää Zootropolis-hittianimaatiota plagiaatiksi
  9. Kansallisteatterin syksyssä Pirkko Saisiota ja Kjell Westötä
 9. Tiede
  1. Salamannopea kvanttitietokone toteutuu luultua aiemmin – mallikappaleet tulevat jo tällä vuosikymmenellä
 10. Mielipide
  1. Ruotsin hyvistä kokemuksista kannattaa ottaa oppia
  2. Ruotsissa keskustelua piinaavat myytit ja ylilyönnit
  3. Valinnanvapaus on tuottanut Ruotsissa ongelmia
  4. Sibeliuksen puisto kaipaa päivitystä – Töölöön voisi tehdä kulttuuripuiston
  5. Östersundomissa kyse ei ole vain muutamasta linnusta
  6. Edes Rukalla ei voi välttää mölymusiikkia
  7. Eläkerahastoissa on kaikkien ikäluokkien rahaa
  8. Yrittäjän pitäisi saada palkkaa opetuksestaan
  9. Vanhuksille digitietoa SeniorSurf-sivuilta
  10. Miksi paljon häiriöitä aiheuttavia tietöitä ei tehdä nopeammin?
  11. Peruskoulu tuottaa passiivisia poikia – liian moni valinnaisaine on suunnattu tytöille
 11. Tänään
  1. Kuva-arvoitus: Ympärivuotinen terassikausi
  2. Teknoa taivaan täydeltä
  3. Tapahtumia torstaina 23. maaliskuuta
  4. Kohtalokasta fadoa
  5. Terveyttä metsästä
 12. Torstai
  1. Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja
  2. Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi
  3. Hei ihan tavallinen isä, sinä olet ihmeellinen
  4. Broileri on yhä suositumpaa, sillä se sopii arkeen ja juhlaan – kokeile nopeaa nuudelikeittoa tai rapeaa hunajabroileria
  5. Kun ravintoloitsija Paola Chiodo muutti Suomeen, pasta tarkoitti rakettispagettia – Nyt hän näyttää, miten syntyy täydellinen pastataikina
  6. Tuhti jäätelö suklaasuille
  7. Onnellinen pulla tuo lukijalle mielihyvää
  8. Säilytätkö yhä lapsuuden lempinallea? Hyvä, sillä pehmoeläin lohduttaa aikuistakin
  9. Menneen ajan haikailusta voi olla hyötyä, sanoo tutkija – ”Auttaa rakentamaan mielekästä kuvaa omasta elämästä”
  10. Näillä täsmäliikkeillä helpotat niskavaivoja, neuvoo fysioterapeutti – Treenin merkitys korostuu niskajumien hoidossa
  11. Tutkimus: Lapsen korvatulehduksen jälkitarkastus ei olekaan aina välttämätön
  12. Rapeaa hunajabroileria ja viinietikkaperunoita
  13. Lempeä kana-nuudelikeitto
  14. Revittyä hoisin-broileria rullassa
  15. Rocky road -jäätelö
 13. Sarjakuvat
  1. Fingerpori
  2. Harald Hirmuinen
  3. Lassi ja Leevi
  4. Viivi ja Wagner
  5. Wumo
  6. Karlsson
  7. Rip Kirby
 14. Radio ja TV
  1. Riippumattomat toimijat tasapainottavat amerikkalaista mediakenttää
  2. Devil’s Knot -elokuva ei pärjää samasta aiheesta tehdyille Paradise Lost -dokumenteille
  3. Kasvisruokavalio on lifestyle-kysymys – uusi sarja ei ole ihan aallon harjalla
  4. Elokuvia torstaina
Luetuimmat
 1. 1

  Paljastava pukeutuminen on häirintää

 2. 2

  Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

 3. 3

  Aftonbladet: Oppilas puukotettiin hengiltä koulussa Tukholmassa

 4. 4

  Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

 5. 5

  Kokoomuksen suosio suurempi kuin kertaakaan tänä vuonna, keskustan painui alle 15 prosentin

 6. 6

  Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

  Tilaajille
 7. 7

  Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

  Tilaajille
 8. 8

  Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

 9. 9

  HS maistoi 8 täyteläistä joulupöydän punkkua – yksi sai viisi tähteä

  Tilaajille
 10. 10

  Helsingin historiallisen päärautatieaseman kylkeen rakennetaan moderni laajennusosa – Scandic avaa jättimäisen hotellin raiteiden viereen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

 2. 2

  Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

 3. 3

  Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

 4. 4

  Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

  Tilaajille
 5. 5

  Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

 6. 6

  Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

 7. 7

  Paljastava pukeutuminen on häirintää

 8. 8

  Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

 9. 9

  Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

  Tilaajille
 10. 10

  Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

 2. 2

  Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

 3. 3

  Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

  Tilaajille
 4. 4

  Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

  Tilaajille
 5. 5

  Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

 6. 6

  Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

 7. 7

  HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

 8. 8

  Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

  Tilaajille
 9. 9

  Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

 10. 10

  Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

 11. Näytä lisää