Helsingissä vallitsee häkellyttävä hyväntahtoisuus – tutkijat mittasivat ihmisten auttamishalua kirjekokeella ja ällistyivät itsekin tuloksista - Päivän lehti 24.2.2017 | HS.fi

Helsingissä vallitsee häkellyttävä hyväntahtoisuus – tutkijat mittasivat ihmisten auttamishalua kirjekokeella ja ällistyivät itsekin tuloksista

Helsinkiläiset päihittivät auttamishalun vertailussa chicagolaiset ylivoimaisesti. Hyvää tulosta korostaa se, että hyvinvointierot ovat kaupunkitutkijoiden mukaan pääkaupunkiseudulla jopa jo eurooppalaista tasoa.

Yksi HS:n omaan kirjekuorikokeeseen Helsingin Meilahden ja Pikku Huopalahden rajamailla osallistuneista ohikulkijoista oli Jari Roti. ”Muistin, että tässä on postilaatikko ja laitoin kirjeen laatikkoon.”

24.2.2017 2:00 | Päivitetty 24.2.2017 6:37

Muiden suomalaisten joskus kopeiksikin luonnehtimat helsinkiläiset ovat nyt onnistuneet häkellyttämään tutkijoita hyväntahtoisuudellaan.

Helsinkiläisten halu auttaa tuntematonta ihmistä on Helsingin yliopiston kaupunkitutkijoiden tuoreen tutkimuksen mukaan kansainvälisesti verrattuna ihailtava.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?