Teoston puheenjohtaja Kim Kuusi sävelsi yhden Suomen menestyneimmistä euroviisukappaleista, ja siksi hän päätti panostaa musiikkiin - Päivän lehti 24.12.2017 | HS.fi

Teoston puheenjohtaja Kim Kuusi sävelsi yhden Suomen menestyneimmistä euroviisukappaleista, ja siksi hän päätti panostaa musiikkiin

Pihasoittajien kappale Viulu-ukko sysäsi kitaristi Kim Kuusen musiikkiuralle. Nyt hän puolustaa muusikoiden oikeuksia. ”Musiikin tekijät, säveltäjät ja kustantajat hallitsevat Teostoa, ja kaikki rahat kerätään heille. Ottaa päähän, että tekijänoikeuslain vanhentunut porsaanreikä mahdollistaa massiivisen musiikin käytön myös ilman mitään korvauksia siitä.”

Kim Kuusen Pihasoittajat-yhtye keikkailee edelleen harvakseltaan. Kokoonpanossa ovat mukana kaikki 1970-luvun jäsenet, jotka ovat elossa. ”Vanhimmat bändikaveruussuhteeni ovat alkaneet vuonna 1962. Nyt osaan jo jonkin verran arvata, mitä kaveri soittaa.”

24.12.2017 2:00

Pihasoittajat-yhtyeen Viulu-ukko on yksi euroviisuhistoriamme viehättävimmistä kappaleista. Vuonna 1975 Suomea edustanut laulu oli selvästi erilainen kuin sitä edeltäneet euroviisut.

Aikaisemmin kilpailuun oli lähetetty joku Suomen suosituimmista laulajista, ja sovituksissa otettiin taustaorkesterista kaikki irti. Nyt finaalissa nähtiin hiljaa soittava ja laulava folkyhtye, jonka jäsenet eivät edes olleet päätoimisia muusikoita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?