HS raaputti kiekkojunnujen NHL-unelmien pintaa – Alta löytyi annos vankkaa realismia: ”Meidän tehtävänä on kasvattaa hyviä urheilijoita ja hyviä veronmaksajia” - Päivän lehti 24.12.2018 | HS.fi

HS raaputti kiekkojunnujen NHL-unelmien pintaa – Alta löytyi annos vankkaa realismia: ”Meidän tehtävänä on kasvattaa hyviä urheilijoita ja hyviä veronmaksajia”

Nuori jääkiekkoilijalahjakkuudet painottavat myös koulunkäynnin merkitystä. ”Koulu pitää hoitaa lätkän ohella ihan yhtä hyvin.”

Samu Salminen arvostaa Ruotsi-pelien tasoa. ”Ei Saksakaan ollut mitään läpsyttelyä, mutta nämä olivat kovempitasoisia pelejä kuin varmaan kukaan meistä on tällä kaudella pelannut.”­

24.12.2018 2:00

Kajaani.

Jokerien 15-vuotias hyökkääjä Samu Salminen on yksi niistä nuorista tulevaisuuden kiekkolupauksista, joiden nimi kannattaa painaa mieleen jo varhaisessa vaiheessa.

Hyökkäysvaltainen pelaaja voidaan roolittaa vaikkapa kiekollisen pelin moottoriksi kuvioita pyörittämään tai irtokiekkoja verkon perille survovaksi maalineduspelaajaksi. Aloituksetkin nuorukainen vääntää omille kovalla prosentilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?