Aamiaispaahtikset - Päivän lehti 25.1.2019 | HS.fi

Aamiaispaahtikset

Leivistä tehdään kuppi muille aineille.

25.1.2019 2:00 | Päivitetty 25.1.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika 25 min

  • 4 vaaleaa paahtoleipää

  • 1 rkl voita

  • 2 viipaletta kinkkua tai kevyesti paistettua pekonia

  • 4 rkl juustoraastetta

  • 2–3 kirsikkatomaattia

  • 4 pientä kananmunaa

  • suolaa, mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Kauli leipäpalat ohuiksi levyiksi. Voitele muffini­pellin kolot. Painele leipäpalat koloihin niin, että kukin niistä muodostaa ”kupin”.

Leikkaa kinkkuviipaleet pieniksi paloiksi ja jaa palat leipäkuppeihin. Kinkun sijasta voit käyttää pekonia, jota on jo hetki esipaistettu pannulla.

Laita jokaiseen kuppiin myös juustoraastetta ja halutessasi kirsikkatomaatin puolikas. Riko leipäkuppeihin varovasti vielä kananmuna (jätä osa valkuaisesta käyttämättä, jos se uhkaa tulla liikaa yli kupista).

Nosta muffinipelti uuniin niin kauaksi aikaa, että kananmunat hyytyvät, eli noin 10–15 minuutiksi.

Ripottele suolaa ja pippuria aamiaispaahtiksen päälle ja tarjoa heti.

Luitko jo nämä?