4 annosta
valmistusaika 25 min
4 vaaleaa paahtoleipää
1 rkl voita
2 viipaletta kinkkua tai kevyesti paistettua pekonia
4 rkl juustoraastetta
2–3 kirsikkatomaattia
4 pientä kananmunaa
suolaa, mustapippuria
■ Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi.
■ Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Kauli leipäpalat ohuiksi levyiksi. Voitele muffinipellin kolot. Painele leipäpalat koloihin niin, että kukin niistä muodostaa ”kupin”.
■ Leikkaa kinkkuviipaleet pieniksi paloiksi ja jaa palat leipäkuppeihin. Kinkun sijasta voit käyttää pekonia, jota on jo hetki esipaistettu pannulla.
■ Laita jokaiseen kuppiin myös juustoraastetta ja halutessasi kirsikkatomaatin puolikas. Riko leipäkuppeihin varovasti vielä kananmuna (jätä osa valkuaisesta käyttämättä, jos se uhkaa tulla liikaa yli kupista).
■ Nosta muffinipelti uuniin niin kauaksi aikaa, että kananmunat hyytyvät, eli noin 10–15 minuutiksi.
■ Ripottele suolaa ja pippuria aamiaispaahtiksen päälle ja tarjoa heti.