Päivän lehti 25.2.2017
Päivän lehti 25.2.2017

Pilvi Hämäläiselle, 31, sanottiin, ettei hänestä voi tulla näyttelijää – nyt hän on Aina Inkeri Ankeinen, Putouksen uusi tähti

Pilvi Hämäläisen esittämä Aina Inkeri Ankeinen on uuden Putouksen suosikkihahmoja ja sen suosion salaisuuksia. Hämäläinen joutui tekemään kovasti töitä, jotta hän pääsi näyttämään taitonsa.

Finlandia soi. Kamera liikkuu. Ketään ei näy.

Viimein näkyy jotain: polkkatukkainen, harmaamekkoinen nainen, jolla on valtavat silmälasit ja harvahampaat, kävelee kohti kameraa.

Tai oikeammin nainen kipittää, kroppa jäykkänä kuin rautakanki.

Studioyleisö taputtaa kohteliaasti. Nainen kävelee juontaja Roope Salmisen viereen ja avaa suunsa.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Ääni kuulostaa siltä kuin joku rääkkäisi kissaa, jolla on kauhea flunssa:

”Oi luoja, ota minut jo pois täältä!”

Yleisö nauraa.

Aina Inkeri Ankeinen on syntynyt.


Kuukautta myöhemmin:

Näyttelijä Pilvi Hämäläinen, 31, istuu kalliolaisessa kaksiossa värikkään kankaan peittämällä vintagesohvalla ja rämppää läppäriään.

”Mun on pakko kirjoittaa kotona kun mun kone on niin vanha, ettei se pärjää jos piuha ei ole koko ajan kiinni.”

Hämäläinen päästää korisevan kurkkuhuudon (”Mauuuuuu!”) ja jatkaa:

”Aiemmin tänään mä kompastuin nettipiuhaan, lensin turvalleni, läikytin kahvia enkä oo saanut tätä konetta toimimaan. En kai mä oikeesti oo rikkonut tätä?”

Onneksi kone virkoaa ja työ voi jatkua. Hämäläisellä on neljä Word-sivua täynnä tekstiä. Se pitäisi saada tiivistettyä puoleen ennen seuraavan päivän treenejä.

Enempää ei ehdi, suora lähetys kestää vain tunnin.

Pilvi Hämäläinen on MTV3:n lauantai-iltaisen Putous-ohjelman uusia tähtiä. Hänen sketsihahmonsa, maailman epätyytyväisimmäksi ihmiseksi kuvailtu Aina Inkeri Ankeinen, on pärjännyt hyvin ohjelman sketsihahmokilpailussa, jossa katsojien antamat äänet ratkaisevat, kuka tippuu ja ketkä jatkavat.

Katsotaanpa:

1. jaksossa hahmot, mukaan lukien Aina Inkeri Ankeinen, esiteltiin.

2. jakso: Jatkoon.

3. jakso: Jatkoon.

4. jakso: Jatkoon.

5. jakso: Jatkoon.

Kertaakaan Hämäläisen hahmo ei ole ollut putoamisvaarassa.

Kolmessa jaksossa hän on ollut kolmen eniten ääniä saaneen hahmon joukossa. Kovimpia kilpailijoita ovat tamperelainen parittajahahmo Amurin enkeli ( Jenni Kokander) ja rovaniemeläis-afrikkalainen poptähti Abdul Tuisku ( Ernest Lawson).

Se on aika hyvin ottaen huomioon, ettei juuri kukaan katsojista tiennyt ohjelman alkaessa, kuka Pilvi Hämäläinen on.

”Kai sä nyt ymmärrät, ettei susta voi tulla näyttelijää jos sä et ole käynyt koulua.”

”Et tule saamaan töitä.”

Tällaisia kommentteja Pilvi Hämäläinen sai kuulla vuosia suomalaisilta teatterinjohtajilta.

Ja totta, Lieksassa syntynyt Hämäläinen ei ole käynyt maamme johtavaa näyttelijäkoulutusta eli Teatterikorkeakoulua. Koulussa hän ei harrastanut teatteria.

Pilvi Hämäläinen oli innokas urheilija, joka harrasti suomalaisia klassikkolajeja: mäkihyppyä, keihäänheittoa, jääkiekkoa.

Mäkihyppyä?

”Se oli suosittua Lieksassa, kun sieltä on tulleet Jaakko Tallus ja Samppa Lajunen”, Hämäläinen selittää viitaten yhdistetyn menneisiin tähtiin.

Lukion jälkeen Hämäläinen kävi kyllä Varsinais-Suomen kansanopiston teatterilinjan, mutta meni sen jälkeen opiskelemaan Turun taideakatemiaan elokuvaleikkaamista.

”Mä olin tosi huono leikkaaja”, Hämäläinen sanoo.

”Siellä yksinään pimeässä kopissa nyhräsin niiden teknisten laitteiden kanssa. Ei se vaan sopinut mulle.”


Samoihin aikoihin Hämäläinen alkoi saada teatteritöitä koe-esiintymisten kautta ja innostui näyttelemisestä. Hän toimi muun muassa avustajana Turun kaupunginteatterin Tukkijoella-näytelmässä vuonna 2008, mutta seinä uhkasi nousta vastaan.

Hän ei päässyt Teatterikorkeakouluun, vaikka yritti monia kertoja.

Sen sijaan hän pääsi Metropoliaan teatteri-ilmaisua opiskelemaan, mutta se ei joillekin riittänyt.

”Tosi paljon oli vastustusta, vaikka mä pyysin, että antaisitte mulle vaan mahdollisuuden näyttää taitoni.”

”Mä oon tosi onnellinen, että Marika antoi sen.”

Ohjaaja Marika Vapaavuori poimi tuntemattoman Hämäläisen Peppi Pitkätossun päärooliin.

Turun Vartiovuoren kesäteatterissa vuonna 2012 esitetty näytelmä oli menestys.

Turun Sanomien arviossa Hämäläistä kuvailtiin muun muassa ”valovoimaiseksi”, ”liikunnalliseksi” ja ”mahtavaksi löydöksi päärooliin”.

”Pepin jälkeen tajusin, että kyllähän mä tähän pystyn”, hän sanoo.

”Ei ollut enää muuta vaihtoehtoa. Mun on saatava näytellä.”

Pilvi Hämäläistä pyydettiin Putoukseen tekstiviestillä.

Keväällä 2016 Hämäläisen kirjoittamaa näytelmää Jäähyväiset Pamela Andersonille esitettiin Kokkolan kaupunginteatterissa. Ristiinroolitettu työ kertoi perheestä, joka on jämähtänyt menneeseen. Hämäläinen esitti perheen 18-vuotiasta Hillo-poikaa.

Sinä päivänä Hämäläistä väsytti ja itketti, joten hän meni päiväunille ennen illan esitystä. Puhelin soi, Hämäläinen nukkui.

Herättyään hän luki kännykästä tekstin, joka alkoi: ”Haluaisitko Putoukseen?”

Hämäläinen ei uskaltanut edes kirjoittaa kalenteriinsa koe-esiintymispäivää, niin taikauskoinen hän on. Putous oli yksi hänen unelmistaan – leikkaus- ja teatteri-ilmaisun opinnoista oli jäänyt halua myös käsikirjoittaa.

”Mä olin aina katsonut Putousta, että vitsi, mä niin voisin kirjoittaa vaikka mitä siistejä juttuja tuonne!”

Kun h-hetki koitti, hän meni vuorollaan raadin eteen ja esitti useita valmistelemiaan hahmoja. Mukana oli jo Aina Inkeri Ankeisen esimuoto: eläkeläisnainen, joka luetteli harrastuksiaan.

Niihin kuuluivat: kettukarkit, pectus-karkit, kassajonoissa ohittelu, mahdollisimman pienillä kolikoilla maksaminen.

Aivan, Putousta katsoneet muistavat tämän litanian 1. jaksosta kun Aina Inkeri luettelee ensi kertaa harrastuksiaan.

Vasta vähän aikaa sitten Hämäläinen tajusi, että listaus muistuttaa eräästä suomalaisesta klassikkosketsihahmosta: Kari Hietalahden Kesämiehestä Vintiöissä.

Mistä tiesit, että juuri tämä hahmo oli paras?

”Joonas nauroi ihan helvetisti sille.”

Joonas Nordman on Putouksen ohjaaja ja avainhenkilöitä sen uudistumisen takana.

Nordman on entinen Putous-näyttelijä. Vuonna 2014 hän voitti sketsihahmokilpailun ay-hahmollaan Liitto-Orava Salme Pasi, seuraavana vuonna Matti Pikkuvanhanen -nimisellä hahmolla. Syksyllä 2016 MTV3 näytti Putouksen kohdalla Nordmanin yhden miehen show’ta Pelimiestä (josta olemme kirjoittaneet aiemmin täällä).

Nordman tapasi joka jaksossa vierailevia suomalaisia poliitikoita ja teki säälimättömän osuvia parodioita vallakkaista miehistä Jussi Halla-ahosta Juha Sipilään. Ne naurattivat harvaa, sillä yleisö ei oikein löytänyt ohjelmaa.

Toisin on Putouksen kanssa.

Pilvi Hämäläinen hehkuttaa Nordmania, pääkäsikirjoittaja Niklas Lindgreniä sekä näyttelijöiden apuna eli ”hahmotohtorina” toimivaa näyttelijä Kari Ketosta.

”Joonas on pelkäämätön. Asiat ei oo semmosta haaleeta litkua vaan niissä on joku kärki.”

”Niklas jeesii aina kun mä oon repimässä sitä hihasta.”

”Mulla saattaa olla joku juttu, joka on lähellä timangia. Kari saattaa keksiä yhden sanan, millä kaikki muuttuu. Että kyllä, aivan!”

Hämäläinen uskaltaa myös ottaa kunniaa omasta työstään:

”Ei ne mun tekstit oo kyl hirveästi muuttuneet.”

Tämän lauantain Putous on 6. eli kolmanneksi viimeinen jakso. Nordmanin ohjastamana ohjelma on saanut keskimäärin miljoonayleisön, viikosta toiseen. Se on noussut edellisten kausien alhosta. Putous päihitti heti avausjaksollaan katsotuimman ohjelman paikkaa pitkään pitäneen Haluatko miljonääriksi? -visailun.

Tästä johtuen Putouksen uusista näyttelijöistä on tullut hetkessä Suomen katsotuimpia komediakykyjä ja kouluissa ja työpaikoilla on hoettu hahmojen hokemia.

Itselleen kuoppaa kaivava, ”Hiljaa!”-kiljaisulla muut keskeyttävä Aina Inkeri Ankeinen on ehtinyt harjoitella omia hautajaisiaan (3. jakso), laulaa karaokea (4. jakso) ja tylyttää oikeita poliitikoita (5. jakso).

Viimeisimmässä jaksossa Aina Inkeri Ankeinen ottaa kantaa esimerkiksi vastaanottokeskusten sijainteihin näin:

”Minkä takia minun takapihalleni ei perusteta vastaanottokeskusta? Sillon voisin syyttää sen asukkaita kaikista ongelmistani, jotka minulla tietenkin jo ennen vastaanottokeskuksen pystyttämistä olivat mutta joille nyt saisin kätevästi syypään. Sillä ketä olisikaan sopivampaa syyttää minun epäonnisista elämänvalinnoistani kuin sotaa pakoon lähtenyttä, laitoksessa asuvaa ihmistä, jolla ei ole mitään?”

Samassa jaksossa hän listasi lempisotiaan ( ”jatkosota, kansalaissota, nuijasota, Suomen sota, talvisota, kesäsota, vesisota, Oolannin sota, kokkisota, kylmä sota, haalea sota sekä Tähtien sota”) ja lempipoliitikkojaan ( Paavo Väyrynen, Urho Kekkonen, Kalevi Sorsa, Ahti Karjalainen sekä Leonid Brežnev).

Aina Inkeri on samaan aikaan huvittava ja traaginen hahmo. Mistä hän kumpuaa?

Pilvi Hämäläinen kiemurtelee vähän aikaa. Hän huokaa.

”Hahmo perustuu mummooni, äitiini ja itseeni.”

Ensinnäkin Pilvi Hämäläinen on omien sanojensa mukaan ”tällanen mummo”: lattiallakin makaa pölyinen, vanha Casio-soitin, ikkunalaudalla on rivissä maatuskoja.

”Äitini on kerran sanonut, että oi luoja, ota minut jo pois täältä!” Hämäläinen sanoo.

”Reaktioni oli, että voi herran jumala, tota mä tuun käyttämään jossain.”


Kolmas inspiraatio, Hämäläisen mummo, kuoli vuosia sitten. Kun Hämäläinen käsikirjoittaa Aina Inkeriä, hän kuvittelee itsensä mummolaan ja miettii, millaista siellä oli. Mitä oli seinällä, pöydillä, mistä aiheista puhuttiin.

”Mitä yksityiskohtaisempaan menee, sitä tutummalta se tuntuu ihmisille.”

Ja totta, kaikki tietävät stereotyypin mummosta, joka tarjoaa monta kertaa sulanutta, pahville maistuvaa, hileistä jäätelöä, käyttää uudelleen jugurttipurkkeja, arvostaa Kekkosta, täyttää ristisanoja, haikailee ”vanhoja, parempia aikoja” ja kuuntelee Olavi Virtaa.

Siksi Aina Inkeri ryhtyy tämän tästä Virran lauluun Punaiset lehdet, se on hänen surkuttelunsa teemabiisi.

Hämäläinen on luonut Aina Inkeri Ankeisesta poikkeuksellisen moniulotteisen hahmon, jolla on historia: Putousta katsoneet tietävät, että Aina Inkeri pitää vihaa henkilölle nimeltä Marjariitta Lindbom (o.s. Kananen).

Jaksojen aikana on jo viitattu siihen, että kumpikin olisi ollut rakastunut samaan mieheen, Aimoon.

”Aina Inkeri on itse päättänyt tehdä elämästään vaikeaa”, Hämäläinen sanoo.

”Monilla ihmisillä on se yksi, tietty asia, joka on katkaissut kamelin selän. Se hetki, milloin päättää lopettaa uskomasta hyviin asioihin ja katsomasta tulevaisuuteen.”

Pilvi Hämäläinen toivoo, että Aina Inkeri Ankeinen olisi mahdollisimman pitkään mukana kisassa.

Putouksen jälkeisestä elämästä hän ei osaa sanoa vielä mitään.

Hämäläinen on ollut syksystä lähtien myös Ylen Villi kortti -urheiluohjelman panelisti, mutta piti nyt taukoa siitäkin voidakseen keskittyä Putoukseen.

Pilvi Hämäläinen antaa kaikkensa, sillä hän elää unelmaansa.

”Mä huomaan, että mä kirjoitan Aina Inkerille pitkää kaarta”, hän sanoo.

”Koko ajanhan sitä salaa toivoisi, että pääsisi viemään sen loppuun.”

Nelonen ja Nyt.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Putous
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Lääketeollisuus salaa suurimman osan lääkäreille maksetusta rahasta – katso, kuuluuko oma lääkärisi eniten rahoitusta saaneiden joukkoon
  2. Muutaman kuukauden seurustelusta seurasi kahdeksan vuoden piina – Poikaystävä vei Minnan, 26, pankkitunnukset ja otti kymmeniä lainoja
  3. Miksi Suomessa säikytään susia, mutta australialaiset veneilevät krokotiilien keskellä? – Asiantuntijat vastaavat HS:n uudessa sarjassa
 2. Pääkirjoitus
  1. Syyrian tulitauko on ohut savuverho
  2. Sdp haluaa ehdokkaan, jolla harppaisi sujuvasti vaalin yli
  3. Kortistosta kadoksiin
  4. Pakkoruotsia markkinoidaan nuorille aivan väärin – Harva teini haaveilee urasta kunnanvirastossa
  5. Piispat Askola ja Vikström Vieraskynä-palstalla: Samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat myönteinen muutos
  6. Sdp ei hevin löydä hyvää presidenttiehdokasta
 3. Kotimaa
  1. Yhdestä Suomen vankilasta karataan useammin kuin muista – ”Jos täältä haluaa lähteä, täältä pystyy lähtemään”
  2. Poliisi rekisteröi viime vuonna kymmeniä uusia henkilöitä salaisiksi tietolähteiksi – auttoivat estämään vakavia rikoksia
  3. Kelan tukikaaokselle ei näy loppua – työntekijät moittivat tahtia: jopa 20 päätöstä päivässä
  4. Syyllisyys iskee ruuhkavuosi­vanhempiin viimeistään töihin palatessa – milloin sen potemisesta on hyötyä?
  5. Pirkko Mattila haluaa äidit ja isät keskustelemaan perheiden tuesta – ”Ei ole koko totuus, että naiset olisivat kotiin pakotettuina”
  6. Virkamiestyöryhmä pohtii asumistuen leikkaamista – myös päivähoitomaksujen alennus työpöydällä
  7. Sairaanhoitopiirien johtajat suomivat suunnitelmia valinnanvapaudesta: Olemme yksimielisesti huolissamme, aikataulu käytännössä mahdoton
  8. Tutkimus alkaa selvittää syitä kielteisten rokotusasenteiden taustalla –  Netissä rokotuksista julkaistaan paljon huuhaata, sanoo lääkäri
  9. Lunta on ollut etelässä tänä talvena poikkeuksellisen vähän – vähälumiset talvet yleistyvät
  10. Suomenlahdelle ja Saaristomerelle tulossa harvinaisen vaikea sinileväkesä – ”Ikinä ei ole ollut tällaista fosforimäärää”
  11. Vanhukset saavat liian vähän proteiinia, sanoo dosentti – viisi tapaa parantaa kotona asuvan vanhuksen ruokavaliota
  12. Pelastuslaitos kiittelee autoilijoita, jotka muodostivat Turun moottoritielle pelastuskujan – ”Erinomainen ilmiö”
  13. HS julkaisee maaliskuussa vaalikoneen kaikkiin Suomen kuntiin
  14. Suomalaisen postimyynti­yrityksen epäillään jättäneen maksamatta kaksi miljoonaa euroa veroja – ”Asiakkaita ihan valtavasti”
  15. Tv-yhtiö Nelonen jatkaa Jimin, Livin ja Heron lähetyksiä kaapeliverkossa – ”Katsojat eivät saa joutua sijaiskärsijöiksi”
  16. Eduskunta antoi luottamuksen ministeri Anne Bernerille äänin 110–42
  17. Iñaki Urdangarin on Espanjan kuninkaan lanko
 4. Kaupunki
  1. Poliitikot tyrmäsivät pääministeri Sipilän ajatukset Malmin lentokentästä
  2. Poliisi tutkii rikosilmoitusta Helsingin Suomi ensin -mielenosoitusteltan tapahtumista – tunnelmaa on rauhoitettu yhteensä kolmella kiinniotolla
  3. Helsingin perussuomalaisten sekoilulle lyötiin piste: peräti puolet valtuutetuista katosi muiden puolueiden vaalilistoille
  4. Poliisi väijyi kuukauden Itiksen käytävillä – kiinni jääneen huumekoplan jäljiltä löytyi kilokaupalla amfetamiinia ja kokaiinia
  5. Oksennuksen ja ulosteen löyhkä piinaa Helsingissä ja Espoossa
  6. Mies vainosi naapuriaan kuukausia: odotti melkein joka yö pimeässä rappukäytävässä töistä palaavaa naista
 5. Ulkomaat
  1. ”Kun viisi miljoonaa virkailijaa laskee kukin 960 kanaa, päästään 4,8 miljardiin” –  HS vieraili Kiinan maaseudulla, missä kotieläimet lasketaan yksitellen
  2. Suomalais­professori arvioi diktaattorin veli­puolen epäiltyä hermomyrkky­murhaa: Mahdollista hanskat kädessä – ”Jo kolmasosa pisarasta riittää tappamaan”
  3. Kuvakooste: Diana viesti yleisönsä kanssa vaatteillaan – prinsessan piti näkyä eikä kuulua, mutta pian hän oppi rikkomaan sääntöjä
  4. Onko Ukipin taru lopussa? Edes brexit-kansa ei halunnut nostaa Ukipin johtajaa parlamenttiin
  5. Trump: Yhdysvallat lisää hiilen käyttöä, muuri rakennetaan ”pian, etuajassa” ja ulkomaiset rikolliset ”heitetään helvettiin”
  6. Valkoinen talo torjui osan toimittajista lehdistötilaisuudesta – NYT:n mukaan vastaavaa ei ole tapahtunut ikinä
  7. Saksa varoo taistelua puolustusmenoista
  8. EU-rahojen väärinkäytöstä epäilty Marine Le Pen ei suostu poliisi­kuulusteluihin ennen vaaleja
  9. Ranskan presidenttiehdokas François Fillon joutuu rikostutkintaan
  10. Turkkilaiset diplomaatit ja sotilaat hakeneet joukolla turvapaikkaa Saksasta
  11. Tarkkailujärjestö: Iran toteuttaa ydinsopimusta luvatusti
 6. Talous
  1. Talouden valta siirtyy nopeasti kehittyviin maihin – Intia ohittaa Yhdysvallat, Indonesia kasvaa Saksan ohi
  2. Google ja Uber oikeudessa: Hakukonejätti syyttää ex-työntekijää 14 000 salaisen tiedoston varastamisesta
  3. Kauppa kasvoi tammikuussa
  4. Osakemarkkinat laskussa perjantaina
  5. Broilerinliha siivitti lihantuotannon uuteen ennätykseen – kasvua kaksi prosenttia
 7. Urheilu
  1. Suomalaiset tänään mitalijahdissa – Matti Heikkinen kertoo miten ryhmähiihto rassaa kovimmankin urheilijan päätä
  2. Lahden ladut ovat kevyitä arvokisojen välisessä vertailussa – vai ovatko sittenkin kovuuden puolesta sääntöjen rajamailla?
  3. Venezuelan ihmehiihtäjä lahjoitti tuhdit palkintosekit kahdelle suomalaiselle sprinttihiihtäjälle –”Tämä on ollut unelmien täyttymys”
  4. Venezuelan ihmehiihtäjä hämmentää ja puhuttelee ihmisiä
  5. Saksan ylivoima hämmästytti yhdistetyssä –”Emme pilaa lajia”
  6. Julia Kykkänen jäi tavoitteestaan kotimäessään –”Mitään ei tapahdu sormia näpsäyttämällä”
  7. Norjalaisporukka kannustaa kotikaupunkinsa hiihtotähteä
  8. Janne Ahosen hyppy kulki loistavasti – kaikki suomalaiskotkat selvisivät mäkikisaan
  9. Saiko MM-Lahti sittenkin kisamaskotin? ”Maalaisisäntä Kosti Jalkanen” pelmahti katukuvaan
  10. Jokerit kohtaa Moskovan robotin
  11. Kalervo Kummola lähti mukaan sosiaaliseen mediaan – aikoo pistää parodiahahmoaan paremmaksi
  12. Hämeenlinnan hornankattila palautti HIFK:n arkeen: ”Turha hakea syytä väsymyksestä”
  13. Komarovin ennätysputki meni poikki – Lundqvist varasti show’n
  14. Lauri Markkanen urakoi – Arizonan voittoputki sai jatkoa
  15. Rapistunut Maracanã-stadion sai taas sähköt – varkaat ovat vieneet televisioita, kuparia ja rintapatsaan
  16. Perjantain tuloksia ja rahapelejä sekä lauantain tv-urheilua
 8. Kulttuuri
  1. Käsikirjoittaja Khadar Ahmed sai elokuvakipinän nuoruutensa Jakomäestä – Kirjoittaminen alkoi oppitunneilla, kun opettajan puheesta ei saanut selkoa
  2. Pilvi Hämäläiselle, 31, sanottiin, ettei hänestä voi tulla näyttelijää – nyt hän on Aina Inkeri Ankeinen, Putouksen uusi tähti
  3. Haavoittuva ihmiskeho saa uusia näkökulmia Mad House Helsingin esityksissä
  4. Tykkään kuninkaallisista – vaikka tiedän etten saisi
  5. Ämpäri on viimeisiä asioita, joka yhdistää riiteleviä suomalaisia – ja siksi ilmaisia sankoja jonotetaan
  6. Shakespearen näytelmän nukketeatteriversiossa päät putoilevat ja veri lentää
  7. Tähtivoimistelija Nadia Comaneci hurmasi maailman, mutta joutui luopumaan paljosta
  8. Rockjazztrio Virta esitti Hurmos-levynsä musiikkia esiripun takana
  9. Brittinäyttelijän tiheätunnelmainen esikoisromaani pureutuu Hollannin siirtomaa-aikaan
  10. Greenaway-erikoisnäytäntö nosti palan kurkkuun
  11. Ranskalaistaiteilija viettää viikon kiven sisällä
  12. Näyttelykierroksella on tarjolla tunnustettuja tekijöitä ja johdantoa käsitetaiteeseen
  13. Hannu-Pekka Björkman kiinnitettiin Kansallisteatterin näyttelijäksi
  14. Kolmannen Napapiirin sankarit -elokuvan ohjaa Tiina Lymi
  15. Suomalaissäveltäjä voitti maailman arvostetuimman elokuvamusiikin palkinnon – taakse jäi jopa Hollywoodin supertähti
 9. Mielipide
  1. Vähemmistöosakkaiden suoja on taloyhtiössä olematon
  2. Yhteinen strategia tekee yhtiökokouksista mukavampia
  3. Hallituksen ei tarvitse olla kiinteistönpidon asiantuntija
  4. Kiinteistöliitto Uusimaassa valta on taloyhtiöillä
  5. Enemmän naisia taloyhtiöiden hallituksiin
  6. Taloyhtiön hallitustyö vaatii sitkeyttä
  7. Ylen selvitysmies Olli Mäenpää on kovan paikan edessä
  8. Toimeentulotuen siirrolla Kelaan on kafkamaisia seurauksia – jopa vähävaraiselle vainajalle on haettava toimeentulotukea
  9. Vain harva palkkaa iäkkään työttömän
  10. Televisiosarjoihin tarvitaan ääntä ja vimmaa
  11. Urheilu edistää työelämätaitoja
 10. Tänään
  1. Näyttelijä Tomi Salmela elätti itsensä ennen pantomiimilla kadulla ja Hesperian sairaalassa
  2. Marjatta Ecaré 1939–2016
  3. Kenneth J. Arrow 1921–2017
  4. Kyriiri heräsi jälleen henkiin
  5. Retron ihmemaa
  6. Tapahtumia lauantaina 25. helmikuuta
  7. Näkyykö valokuvista totuus?
 11. Radio ja TV
  1. Vielä kerran: Amy Winehouse – Oscarilla palkittu dokumentti tekee kunniaa ainutlaatuiselle laulajalle
  2. Lauantaijamit yrittää niin kovin olla ärsyttämättä, että se ärsyttää
  3. Lauantain elokuvia
 12. Lauantai
  1. Muotiprofessori haluaa eroon halpavaatteista – ja nyt hän opettaa New Yorkissa tuleville huippusuunnittelijoille, miten se tapahtuu
  2. Tiina Lietzén kyllästyi työhönsä ja laski, ettei tarvitse kuukausipalkkaa – hän muutti alkeelliseen mökkiin ja hakkaa metsää
  3. Viipuri tarjoaa ostoksia, kauneushoitoja ja historiaa – sodissa tuhoutunut ravintola Espilä avautui uudestaan
  4. Kuurinkynnäs on sata kilometriä pitkä luonnonihme Itämeressä – dyynit, laguunit ja värikkäät puutalot houkuttelevat
  5. Kuuntelemalla muita oppii puhumaan paremmin – suomalaistenkin pitäisi panostaa puhetaitoon
  6. Tekoäly pelastaa tai tuhoaa maailman, mutta ensin siitä tulee bisnestä, jota pyöritetään lasisesta tornista Münchenistä – vierailimme tekoälyn temppelissä
  7. Kuluneen sutkautuksen ranskalaisautoista voi nyt unohtaa – Renault Meganen uusi farmariversio vakuutti HS:n koeajossa
  8. Autoon uppoaa satoja euroja kuukaudessa, mutta mikä on liikaa? Tutkimus selvitti, paljonko suomalaiset ovat valmiita maksamaan autoilusta
  9. Opiskelija teki Hondastaan itse ajavan 700 dollarilla – Trafi kehottaisi hakemaan robottiviritykselle poikkeuslupaa
  10. ”Ei mitään ylimääräistä, ikkunatkin ovat veivattavat” – Halpamerkki Dacia kasvattaa myyntiään, koska kaikki eivät kaipaa hienouksia
  11. Riidat autokaupoista lisääntyivät – selvitimme, milloin kauppa voidaan purkaa ja milloin kyseessä auton ”normaali kuluminen”
 13. Sarjakuvat
  1. Fingerpori
  2. Viivi ja Wagner
  3. Wumo
  4. Lassi ja Leevi
  5. Harald Hirmuinen

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Ruutuaika on vanhentunut käsite, sanovat asian­tuntijat – toimittaja antoi lastensa pelata viikon vapaasti, tässä tulokset

  2. 2

   ”Bosnian teurastajalle” Ratko Mladićille vihdoin lopullinen tuomio – Tuomion­julistamisesta tuli farssi: verenpaine­mittauksen jälkeen riehunut komentaja poistettiin salista

  3. 3

   Entinen penkkipunnertaja löi pahoinpitelyyn väliin mennyttä miestä ”koukkulyönnillä” päähän – mies menetti tajuntansa jo ennen kaatumista ja sai vakavan aivovamman

  4. 4

   Hiihtotähti Therese Johaug vihdoin tunnustaa oman vastuunsa dopingkäryssä – ”Tämä olisi pitänyt sanoa paljon aikaisemmin”

  5. 5

   ”Veljeni meni kiusaajan kotiin ja hakkasi tämän perusteellisesti” – Koulukiusatut kertovat HS:lle keinoista, joilla kiusaaminen lopulta päättyi: yllättävän moniin tarinoihin kuului väkivalta

   Tilaajille
  6. 6

   Kaatuiko sukulaisesi sodassa? Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen vainajien ”kotisivukone” kertoo valtavasti tietoa yksittäisten sotilaiden reiteistä ja vaiheista

  7. 7

   Miehen elämän piti päättyä Lapin luontoon, mutta hän syntyikin siellä uudelleen – Tiivis luontosuhde edistää mielenrauhaamme ja auttaa vaikeuksien keskellä

  8. 8

   Mustan Barbaarin äiti kertoi oikeudessa luulleensa poliisia kerjäläiseksi – ”Kun katselin häntä, minulle ei tullut mieleenkään, että hän voisi olla poliisi”

  9. 9

   Räppäri Nikke Ankara on parissa vuodessa kadonnut, lopettanut uransa, noussut taas huipulle ja suututtanut ihmiset – tätä hän siitä ajattelee

  10. 10

   Suomessa sodan rökäletappiosta tehtiin torjuntavoitto, Saksassa osataan hävetä – Roman Schatz tuo esiin suomalaisten ja saksalaisten erot toisen maailmansodan käsittelyssä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Moni nainen muuttuu ikääntyessään tai lihoessaan toisille näkymättömäksi – sen huomaa, kun kävelee rautatie­asemalla väistämättä ketään

  2. 2

   ”Veljeni meni kiusaajan kotiin ja hakkasi tämän perusteellisesti” – Koulukiusatut kertovat HS:lle keinoista, joilla kiusaaminen lopulta päättyi: yllättävän moniin tarinoihin kuului väkivalta

   Tilaajille
  3. 3

   Ruutuaika on vanhentunut käsite, sanovat asian­tuntijat – toimittaja antoi lastensa pelata viikon vapaasti, tässä tulokset

  4. 4

   Naispappeja syrjittiin Suomen suurimmilla kristillisillä nuorten festivaaleilla: ei päästetty pitämään messua, miespapit jättivät tervehtimättä

  5. 5

   Pohjois-Korean raja­vartijat jahtasivat Etelä-Koreaan loikannutta sotilasta vain metrien päässä – video näyttää täpärän paon luoti­sateessa rajan yli

  6. 6

   Espoolaiset Vaahtorannat rohkaistuivat rakentamaan kotiinsa valtavan näköalaikkunan – sitten huippupoliitikko puuttui peliin, ja ikkunan alle saatetaan raivata luontopolku

  7. 7

   Timo Rautiainen karkotti jo 2000-luvun alussa uusnatseja keikoiltaan, nyt häntä haukutaan ”suvakiksi” – Heviyhtye Trio Niskalaukaus palasi lavoille 13 vuoden tauon jälkeen

  8. 8

   Kyykky on ihmisen luonnollinen lepoasento, mutta olemme unohtaneet, miten se tehdään – Näin kyykkääminen parantaa kehosi hyvinvointia

   Tilaajille
  9. 9

   Vartijoiden armoille jäänyt ”Orléansin neitsyt” kieltäytyi pukeutumasta mekkoon ja pantiin roviolle – Suomennetut pöytäkirjat paljastavat Jeanne d’Arcin oikeusjutun koko raakuuden

  10. 10

   Instagram-suosikkitili julkaisee oppilaiden saamat pahimmat Wilma-huomautukset – Soitimme Wilma-viestien asiantuntijalle ja kysyimme, pitääkö tästä olla huolissaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kyykky on ihmisen luonnollinen lepoasento, mutta olemme unohtaneet, miten se tehdään – Näin kyykkääminen parantaa kehosi hyvinvointia

   Tilaajille
  2. 2

   Suvi Haimi kypsyi muovijätteen määrään kylpyhuoneessaan – syntyi uraauurtava keksintö, joka kiinnostaa jo kansainvälisiä kosmetiikkabrändejä

  3. 3

   Varaslähtö länsi­metroon: astu kyytiin ja kiidä tunnelissa 36 kilometriä idästä länteen – verkko­retki kuvaa reitin kuljettajan silmin ja esittelee jokaisen aseman 360-kuvalla

  4. 4

   Tuhat vuotta sitten valtava viikinkiarmeija vyöryi Suomeen ja sai selkäänsä hämäläisiltä – Näin kertoo taru, mutta mitä oikeasti tapahtui?

   Tilaajille
  5. 5

   Mies vei Saphira-koiransa hoitoon Lohjalle – kun hän meni myöhemmin katsomaan koiraa, löytyi vain tyhjä talo, josta oli lämpöpatteritkin viety

  6. 6

   Husin toimitusjohtaja HS:n mielipidepalstalla: ”En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikkaa niin sekaisin kuin nyt”

  7. 7

   Espoolaiset Vaahtorannat rohkaistuivat rakentamaan kotiinsa valtavan näköalaikkunan – sitten huippupoliitikko puuttui peliin, ja ikkunan alle saatetaan raivata luontopolku

  8. 8

   Turvapaikkapäätöstä odottava Sharif Qaderi potkaistiin ulos ryhmäkodista kun hän täytti 18 vuotta – Sitten itähelsinkiläinen lapsiperhe otti hänet luokseen asumaan

  9. 9

   Hygieniasta löytyy huomautettavaa sadoissa ruokapaikoissa pääkaupunkiseudulla – Katso hakukoneella, miten on kotikulmiesi ravintoloiden laita

  10. 10

   Miksi vaikutusvaltaiset miehet panevat naiset katsomaan masturbointiaan? Asiantuntija vastaa

  11. Näytä lisää