Tuntematon tukholmalainen vahtii pian miljardien eurojen suomalaista kansallis­omaisuutta: Kuka on Sammon tuleva konserni­johtaja Torbjörn Magnusson? - Päivän lehti 25.3.2019 | HS.fi

Tuntematon tukholmalainen vahtii pian miljardien eurojen suomalaista kansallis­omaisuutta: Kuka on Sammon tuleva konserni­johtaja Torbjörn Magnusson?

Vakuutusyhtiö Ifiä 17 vuotta johtanut Magnusson on istunut Sammon ylimmässä johdossa jo 15 vuotta. ”Olen nauttinut Sammon tavasta toimia, yhtiön kulttuurista. Nalle ja Kari yhdessä luovat vahvan tunteen yhteisyydestä, lojaaliudesta ja ryhmästä.”

Tuleva Nordean hallituksen puheenjohtaja ja Sammon konsernijohtaja Torbjörn Magnusson ei ole muuttamassa Suomeen. ”Jaan aikani Suomen ja muiden Pohjoismaiden välillä niin kuin tähänkin asti. Ainakin alkuvaiheessa asun Helsingissä hotellissa, mutta katsotaan sitä sitten”, hän sanoo.­

25.3.2019 2:00 | Päivitetty 25.3.2019 6:10

”Aah, ruotsalaisia kanelipullia”, Torbjörn Magnusson ihastelee pöytään katettuja tuoreita korvapuusteja. Tämmöistä tämä nyt sitten on täällä finanssikonserni Sammon ylimmässä johdossa. Pullatkin on ruotsalaistettu.

Tukholmalainen 55-vuotias Magnusson vahtii pian 2,4 miljardin euron arvosta suomalaista kansallisomaisuutta, sillä ensi vuoden alussa hänestä tulee Sammon konsernijohtaja. Suomen valtio omistaa 10 prosenttia Sammon osakkeista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?